Haberler

AK Parti Binasını İşgale Giden Askerler Hakkındaki İddianame Tamamlandı (2)

15 Temmuz Darbe girişiminde Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı'nı işgale giden askerler hakkında düzenlenen iddianame, askerlerin olay yerine giden Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından ikna edildiği belirtildi. İddianamede, 14'ü rütbeli 74 asker hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Orhan Aydın tarafından hazırlanan iddianamede, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın işgal girişimi nerede ve ne zaman planlandığı ortaya çıktı. İddianamede Sütlüce'deki Ak Parti İl Başkanlığı'nın işgal edilmesi planının, 15 Temmuz günü Kara Harp Akademilerinde baş hoca olarak görev yapan Albay Ahmet Zeki Gerehan ve öğretim elemanı olan Binbaşı Zafer Özleblebici tarafından yapılan toplantıyla planlandığı belirtildi.

47. MOTORLU PİYADE ALAYI'NDAKİ TOPLANTIDA KARAR VERİLDİ

Şüphelierin bu toplantıda, darbe girişimi kapsamında İstanbul genelinde değişik kışlalarda kanunsuz bir şekilde görevlendirilen öğrenci subaylardan bir kısmını, 47. Motorlu Piyade Alayı'na yönlendirdikleri, burada Harp Akademileri'nden gelen subaylar ile Alay komutanı Kurmay Albay Sadık Cebeci'nin de katıldığı toplantıda, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti İl Binası'na gidecek darbeci askerlerin kimler olacağının kararlaştırıldığı kaydedildi.

"BUGÜN MESAİ 00.00 KADAR..."

İddianamede, 15 Temmuz günü saat 15.00'da 47. Motorlu Piyade Alayı'nın eğitim alanında toplanan darbecilerin burada yaptıkları toplantıda, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı'na gidecek ekibin emir komutasını Harp Akademisi'nden gelen Binbaşı Faruk Şimşek'e verdiği belirtildi. Alay komutanı Sadık Cebeci'nin toplantıya katılan komutanlara, "Bugün mesai 00.00 kadar... Reaksiyonunuzu ölçmek için iki kez durum vereceğim" dediği, saat 20.00 sıralarında tabur Komutanı Recep Karaçam'ın "KOKTOD" toplansın şeklinde talimat verdiği, 21.00'da da alay komutanı Sadık Cebeci'nin odasında brifing vererek, "Emir komutayı Harbiyeden gelen Subaylara veriyorum" diyerek, askerlere ikişer şarjör mermi dağıtıldığı belirtildi.

"8 ASKERİ ARAÇLA AK PARTİYİ İŞGALE GİTTİLER"

Darbeci askerlerin kışladan saat 22.00-22.15 sıralarında 7 tane açık land,1 tane Mercedes Unimork araca binerek Ak Parti İl Binasına gitmek üzere hareket ettikleri ve 23.15 sıralarında Ak Parti İl Binasına vardıkları belirtildi. Burada, Binbaşı Faruk Şimşek'in, parti binasında görevli olan görevli polisler ve özel güvenliğe, "Bundan sonra buranın güvenliğini biz alacağız" diyerek uzaklaştırdıktan sonra binayı işgal ettikleri kaydedildi. Bina icine giren darbecilerin buradaki özel güvenliğe de 5 dakika içinde burayı boşaltın dedikleri, ancak güvenlikçilerin, "Kesinlikle binayı boşaltmayız" dedikleri belirtildi.

MİLLETVEKİLİ İKNA ETTİ DARBECİ ASKERLER TESLİM OLDU

Bu sırada Ak Parti İstanbul İl Başkanı'nın da korumalarıyla birlikte odasında olduğu, darbeci askerlerden bir üstteğmenin gidip il başkanıyla konuştuğu ve binayı boşaltmalarını istediği ancak il başkanın yaptıkları eylemin kanunsuz olduğunu belirtmesi üzerine, üstteğmenin odadan çıktığı anlatıldı. Bu sırada halkın da parti binası önünde toplandığı, olay yerine Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün de geldiği ifade edildi. Külünk'ün, darbeci askerlerle görüşmeler yaptığı ve yapmış oldukları eylemin, hukuksuz olduğu ve biran önce eyleme son vermelerini söylediği, bu görüşmeler sonunda da, bölük komutanı üsteğmen Muzaffer Dikencik'in çalışmaları sonucu darbeci askerlerin bina icerisinde bir alanda toplandığı, sabaha doğru da getirtilen otobüslerle kışlalarına gönderildiği tespitlerine yer verildi.

3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

İddianamede 1 Binbaşı, 2 yüzbaşı ve 60 erin de arasında olduğu şüpheliler hakkında, "Anayasayı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede, bir kısım şüpheliler hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, diğer bazı şüpheliler hakkında ise "Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Metin Külünk Orhan Aydın AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title