Haberler

AK Parti Beylikdüzü Seçim Koordinasyon Merkezi'nin Açılışı - Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 16 Nisan'da yapılacak referanduma işaret ederek, "Ancak bu kampanyada ne olduysa, bir şeyler oldu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 16 Nisan'da yapılacak referanduma işaret ederek, "Ancak bu kampanyada ne olduysa, bir şeyler oldu. Bu kampanyanın dışarıdan istenmeyen misafirleri var. İsviçre'den Blick, Cumhurbaşkanımızın büyük bir resmi ve Türkçe olarak manşet atmış, 'Erdoğan'ın diktatörlüğüne son vermek için hayır' yazmışlar. Türkçe yazmışlar. Ne güzel artık dünyaya da Türkçe öğretiyoruz, bu da işin güzel tarafı. ya sana ne kardeşim, işine baksana. İsviçre'ye bir anayasa değişikliği yapmıyoruz, Türkiye'de bu aziz milletin istediği bir anayasa değişikliği yapıyoruz." dedi

Kurtulmuş, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığının Kaya Ramada Otel'de düzenlediği programda iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin siyasi istikrarsızlıklar içinde yönetilemeyeceğini, hızlı karar alabilecek yönetimlere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, daha güçlü bir parlamento, daha güçlü bir yasama organı, daha bağımsız ve tarafsız yargı sisteminin oluşması için anayasa değişikliği teklifini yaptıklarını dile getirdi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğuna işaret ederek, " Türkiye, bu kalkınma yolunda, muasır medeniyetler seviyesi istikametinde hızla yürümüş olduğu bu kalkınma sürecinden geri dönsün diye ayaklarımıza çelme takmak isteyenler var. Onun için bu millet inşallah 16 Nisan'da daha etkin, daha süratli karar alan bir yönetim için, daha güçlü bir Türkiye için 'Evet, evet, evet' diyecektir." dedi.

Her seçim kampanyasında kendi görüşlerini halkla paylaştığına değinen Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ancak bu kampanyada ne olduysa, bir şeyler oldu. Bu kampanyanın dışarıdan istenmeyen misafirleri var. İsviçre'nin Blick Cumhurbaşkanımızın büyük bir resmi ve Türkçe olarak manşet atmış, 'Erdoğan'ın diktatörlüğüne son vermek için hayır yazmışlar. Türkçe yazmışlar. Ne güzel artık dünyaya da Türkçe öğretiyoruz, bu da işin güzel tarafı. ya sana ne kardeşim, işine baksana. İsviçre'ye bir anayasa değişikliği yapmıyoruz, Türkiye'de bu aziz milletin istediği bir anayasa değişikliği yapıyoruz. Görenler herhalde şu kanaate varmıştır: İstanbul'un, Ankara'nın ara sokaklarında dağıtılan bir takım komünist illegal örgütlerin bildirilerine benziyor. Muhtemelen onlarla da haberleşme içinde bunu yapmışlar. Almanya'nın en çok satan gazetelerinden birisi Bild de manşet atmış, Cumhurbaşkanımızın kocaman bir resmi, 'Biz Avrupa'da Erdoğan ve Türk siyasetçileri görmek istemiyoruz.' diyor. Bari ikiyüzlü davranmayın. Türkiye'de meşru hükümetin bakanlarını, Başbakanını, Cumhurbaşkanını görmek istemiyorsunuz ama PKK'nın militanlarını ellerinde paçavralarıyla meydanlarınızda ağırlıyor, onlara köşeleri, bucakları açıyorsunuz. Bari söylediğinizde samimi olun. Siz, orada Türk siyasetçileri, Türk bakanları görmek istemiyorsunuz, Almanya'nın önemli şehirlerinden birinde ellerinde PKK bayraklarıyla, posterlerle yürüyenleri maaşallah alkışlıyorsunuz, onların önünü açıyorsunuz, hatta polis koruması altına alıyorsunuz 'Aman ha bir şey olmasın' diye. Bu dostluğa, müttefikliğe, doğruluğa, dürüstlüğe sığmaz."

"Hepsi hayır kampanyasına çalışsın diye sırtlarını sıvazlıyor, meydanlara salıveriyorsunuz"

Kurtulmuş, AB'nin PKK'yı terör örgütü olarak ilan ettiğini hatırlatarak, "Bunları ortaya çıkaralım, bir tarafta FETÖ'cüler bir tarafta PKK'cılar, bunların hepsi hayır kampanyasına çalışsın diye sırtlarını sıvazlıyor, meydanlara salıveriyorsunuz. Bu millet ferasetli bir millettir, oradaki gösterinin, Bild gazetesinin, Blick gazetesinin attıkları manşetlerin ne anlama geldiğini iyi görüyor. 'Türkiye'de millet evet diyor, evet derse bir daha bizim Türkiye'de kaos, kriz görmemiz mümkün değil. Öyleyse zayıf kalmış olan hayır cephesine bir destek verelim' diyorlar. Ne yaparsanız yapın, istediğiniz bütün gücü hayır cephesinin arkasına koyun, dünyadaki bütün çok yüksek tirajlı gazeteleriniz her gün aynı manşetleri atsın, dünyanın istediğiniz başkentinde bu bölücü örgüt ve FETÖ'cü eşkıyanın önünü açarak propaganda yapmasını sağlayın. Ne yaparsanız yapın bu milletin konuşmasına gerek yok, bu milletle buluşmaya gerek yok, bu milletle gönülden gönüle anlaşırız ve bu millet size cevabını 16 Nisan sandıklarında verir." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 16 Nisan hem anayasa değişiklik paketinin onaylandığı hem de Türkiye'de krizler ve kaoslar dönemini geride bırakan bir tarih olacağını dile getirerek, "Bu memlekette bir daha darbe teşebbüsü ya da darbelerin olmayacağı bir döneme gireceğiz. Yeni anayasa darbesavar özellikleriyle, yönetimi, gücü, kararı sadece millete veren özelliğiyle, yönetimde çift başlılığı, çatışmayı ortadan kaldıran özelliğiyle bu ülkenin çok daha hızlı, çok daha güçlü yürümesine neden olacak." dedi.

Programda, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat'ın yanı sıra MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın da yer aldı.

"Daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz"

Daha sonra AK Parti Beylikdüzü Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılan Kurtulmuş, buradaki hitabında, 16 Nisan'da yapılacak referanduma değinirken, 1982 Anayasası'nın koyduğu sistemin birçok açıdan çalışmadığını, sistemin işlemeyen tarafları nedeniyle ağır bedeller ödendiğini, darbeler, ekonomik ve siyasi krizler nedeniyle Türkiye'nin onlarca yılının heba olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, daha güçlü bir Türkiye'yi kurabilmek için yönetimde çift başlılığı, mevcut sistemin, hasta, sakat taraflarını ortadan kaldıracak yeni bir modele ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye'de hükümetler 5 yıldan 5 yıla kurulacak. Arada 'Ne zaman erken seçim olur? Hükümet ne zaman düşer?' olmayacak. Seçilen 5 yıl götürecek. 'Hükümet kuruldu mu kurulmadı mı?' telaşı da olmayacak. Türkiye'de hükümet seçim akşamı kurulacak, millet yüzde 50 artı 1 kime oy verdiyse, o Türkiye'deki hükümetin başkanı, halk tarafından seçilmiş bir cumhurbaşkanı olacak. Türkiye'de daha hızlı karar alabilmek için yürütme kendi işine bakacak, yasama kendi işine bakacak. Daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. İnşallah Türkiye, sağdan soldan ayaklarına bağlanmaya çalışılan prangalardan kurtulacak. Türkiye, yaklaşık 40 yıldır boğuştuğu terör belasıyla daha iyi mücadele edecek ve Allah'ın izniyle terör belasından kurtulacak."

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Beylikdüzü AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title