Haberler

AK Parti Batman İl Başkanı Uçar'ın Avukatlar Günü Mesajı

Güncelleme:

AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, avukatlar günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Uçar "Avukatlar mühim bir meslek icra ediyorlar"

AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar; avukatların önemli bir görev ifa ettiklerini belirtti.

Avukatlar günü nedeniyle açıklama yapan Uçar "Avukatlık mesleği hak arama mesleğidir. Hukuk sistemi içerisinde çok önemli bir yere sahip olan avukatlık mesleğinin, adaletin tecellisi ve tesisi hususunda sağladığı katkıların son derece önemli ve göz ardı edilemeyecek kadar büyüktür" dedi.

Uçar, "Adalet, tüm insanların ortak talebi ve beklentisi olmakla birlikte en temel hakkıdır. Yargı sisteminin ayrılmaz bir parçası ve savunma makamının temsilcisi olan avukatlarımız, adaletin tecellisi için insanları, hakları konusunda bilgilendirip yönlendirerek, haklarını koruyabilmeleri ve kullanabilmeleri konusunda onlara yardımcı olarak önemli bir görevi de yerine getirmektedirler. Hukuk camiasında önemli bir yere sahip olan avukatlarımızın sorunları uluslararası hukuk standartlarına çekilerek halkın ihtiyaçlarına daha doğru cevap verir hale getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Avukatlar Günü Ak Parti Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title