Haberler

AK Parti'li Tunç: 4 Haftada Üç Barajın İhalesi Gerçekleşecek

Güncelleme:

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, dört haftada üç barajın yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, dört haftada üç barajın yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini bildirdi.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, Kozcağız beldesi Güney Deresi üzerinde yapılması planlanan Kışla Sel Kapanı Barajının yapım ihalesinin 12 Aralık'ta gerçekleştirileceğini belirtti.

Kışla Sel Kapanı Barajı'yla, Kozcağız bölgesi ve Bartın şehir merkezindeki taşkınların önleneceğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Bartın ve Kozcağız için diğer önemli bir proje olan Kozcağız Barajı'nın yapım ihalesi de 4 Aralık'ta yapılacak. Taşkın koruma amacının yanı sıra sulama ve içme suyu ihtiyacını da karşılayacak barajın gövde yüksekliği 58 metre olacak. Bartın için önemli yatırımlardan olan ve yüzde 30'luk keşif artışının ardından mevcut müteahhitle tasfiye süreci sonuçlanan Kirazlıköprü Barajı'nın da ikmal yapım ihalesi 21 Kasım'da gerçekleştirilecek. 4 haftalık zaman içerisinde 3 barajın yapım ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. Bu önemli yatırımlar için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bakanımız Veysel Eroğlu'na Bartın'lılar adına teşekkürlerimi sunuyorum." - Bartın

Kaynak: AA / Yerel

Enver Yılmaz Kozcağız Ak Parti Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title