Haberler

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu'nun Açıklaması

Güncelleme:

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetlerinde AK Parti temsilcisi üyesi bulunduğunu iddia eden CHP'lilere ilgili kanunu hatırlattı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetlerinde Ak Parti temsilcisi üyesi bulunduğunu iddia eden CHP'lilere ilgili kanunu hatırlatan Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova'nın ise, yanlış bilgiler doğrultusunda kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını söyledi.

"CHP'liler dünyadan bihaber" diyen Aydınlıoğlu, hayırseverlere siyasi kimlikle bakılmasının yanlışlığına dikkat çekti, "Sosyal yardımlaşma ve dayanışma bizim dinimizin gereğidir. Muhtaç durumdaki kişiye yardım yapılırken onun dinine, diline, ırkına, siyasi kimliğine bakılmaz" dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, garip gurebanın dertlerine derman olarak sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik eden kurum ve kuruluşların çalışmalarını karalayıcı ve gölge düşürücü yaklaşımlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Ayvalık'ta, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde Ak Parti'li iki temsilcinin bulunduğuna ilişkin açıklamaları hayretle karşıladığını kaydeden Aydınlıoğlu, CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova ile bu partinin ilçe yöneticilerinin kamuoyunu yanıltmaya çalıştıklarını söyledi.

Aydınlıoğlu, "Ülkemiz ve insanımız adına yapılan her güzel ve hayırlı işe karşı çıkmayı görev sayan CHP, bu alanda da kendini gösterdi. Zaten bunların siyasi hayatlarında yaptıkları başka iş yok" dedi.

CHP'LİLER KAMUOYUNU YANILTIYOR

Aydınlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ayvalık'taki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyetinde AK Parti temsilcisi 2 üyenin bulunduğuna ilişkin CHP tarafından yapılan açıklamayı hayretle karşıladığını belirterek, "CHP dünyadan bihaber." ifadesini kullandı.

Mütevelli heyetlerinde siyasi parti temsilcilerinin yer almasının kanunen mümkün olmadığını vurgulayan Ali Aydınlıoğlu, 2004 yılında ilgili kanun maddesinde yapılan değişiklikle kamu görevlileri dışında kalan üyelerinin seçimle belirlendiği Vakıf Mütevelli heyetlerinin daha tarafsız ve şeffaf hale getirildiğini hatırlattı.

MÜTEVELLİ HEYET SEÇİMLE BELİRLENİYOR

Aydınlıoğlu, şunları söyledi:

"Değişiklik öncesinde mütevelli heyetleri mülki idare amirleri başkanlığında kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden oluşuyordu. Yapılan değişiklikle köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi ile hayırseverlerinde görev almalarının yolu açılmıştı.Bu isimlerde seçimle belirleniyor. Muhtarlar da, sivil toplum kuruluşları da kendi temsilcisini kendi arasında yaptığı seçimle belirliyor. Hayırseverler ise, İl Genel Meclisleri tarafından seçiliyor. Kimsenin kimseyi 'ben yaptım oldu' mantığıyla mütevelli heyetlerine alma gibi bir hakkı, yetkisi yok. CHP'liler de bunu iyi biliyor. İşi gücü, güzel ve hayırlı işleri baltalamak olduğu için kamuoyunu yanıltmaya, bu hayırlı hizmete gölge düşürüp siyasi rant sağlamaya çalışıyorlar"

Hayırseverlere siyasi kimlikle bakılmasının yanlışlığına dikkat çeken Aydınlıoğlu, "Sosyal yardımlaşma ve dayanışma bizim dinimizin gereğidir. Muhtaç durumdaki bir insanımıza yardım yapılırken onun dinine, diline, ırkına, siyasi kimliğine bakılmaz" dedi.

CHP'NİN TUTARSIZLIĞI ORTADA

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova tarafından, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verilmesini hayretle karşıladığını belirten AK Parti milletvekili Ali Aydınoğlu,"Değişiklik teklifiyle mütevelli heyetlerinde siyasi partilerden birer temsilci bulunmasının istenmesi, demokratik bir seçimle oluşan mütevelli heyetleriyle şu anda tarafsız ve şeffaf bir şekilde faaliyetlerini sürdürerek garip gureba vatandaşlarımızın dertlerine derman olan vakıflara siyasetin taşınması demektir. Bu ise açıkça CHP'nin tutarsızlığını gözler önüne sermektedir" diye konuştu.

- BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ali Aydınlıoğlu Balıkesir Ak Parti Akova Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title