Haberler

AK Parti Aydın Milletvekili Erdem Açıklaması

"Aydın Belediyesi’ni bütçesiz bırakan Çerçioğlu görevini kötüye kullanmıştır"

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Belediyesi'nin uygulamaları ile suç işlediğini öne sürdü.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, kasım ayında Aydın Belediye Meclisi'ne sunulan Aydın Belediyesi 2014 Yılı Bütçe Tasarısında birçok hataların mevcut olduğunu, bu hatalar tespit edilmiş ve bütçe tasarısına değişiklik önergeleri verilmiş olmasına rağmen belediye başkanı Özlem Çerçioğlu'nun bu önergeleri kabul etmediği gibi belediye meclis üyelerine söz bile vermediğini belirtti.

Bütçe görüşmelerinin sonucunda yapılan oylamanın da usulüne uygun olmaması nedeniyle bütçenin aslında kabul edilmediğini vurgulayan Erdem, şunları kaydetti:

"Belediye meclis üyelerinden bir kısmı bu hatalı uygulama ile alakalı idari yargıya müracaat ederek iptal davası açmış olup bir kısmı da 2013 Aralık Ayının son haftasında Belediye Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırmışlar, ancak olağanüstü toplantı talebi belediye başkanı tarafından reddedilmiştir. Bilindiği üzere 09 Ocak 2014 tarihinde ilgili idare mahkemesi Aydın Belediyesi 2014 Yılı Bütçesinin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Bu karardan sonra belediye başkanı dosyayı Danıştay'a taşıyacağını ve meclisin düşeceğini ifade etmiştir. Yürütmeyi durdurma kararı üzerine belediyenin 2014 yılında da 2013 bütçesiyle devam edeceğini açıklayan belediye başkanının bu uygulaması da yanlıştır zira bu olayda Belediyeler Kanunu'nun 66. maddesi uygulanamaz. Çünkü idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı kesinleşen, onaylanan ve uygulanan bir karara karşı verilmiştir. Bu nedenle Aydın Belediyesi'nin 2013 yılı bütçesi ile yola devam etmesi mümkün değildir. Bu uygulama yasaya açıkça aykırıdır. Aydın Belediyesi suç işlemektedir."

Bu yanlış tutum ve uygulamalarla Aydın Belediyesi'ni bütçesiz bırakıldığına değinen Erdem, "Türkiye'nin bütçesiz olan yegane belediyesi Aydın Belediyesi'dir ve Aydın Belediyesi'ni bütçesiz bırakan Çerçioğlu görevini kötüye kullanmıştır. Aydın Belediye Başkanlığı idare mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararını tanımamakta ve bütçe harcamalarına devam etmektedir. Aydın Belediyesi Bütçesi başkanın seçim bütçesi gibi kullanılmaktadır. Önümüzdeki dönemde yapılan bu hukuksuz ve usulsüz uygulamalar nedeniyle sorumluların yargı önünde hesap vermek durumunda kalabileceklerini belirtir, konuyla alakalı halkımızı saygıyla bilgilendiririm" ifadelerini kullandı. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Özlem Çerçioğlu Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title