Haberler

AK Parti, Aydın'da Bir Kayıp Daha Verdi

Güncelleme:

Aydın'da, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı'nın istifasının ardından; şimdi de Efeler ilçe başkanı, istifasını vermeye hazırlanıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yolundan gittiği Merhum Başbakan Adnan Menderes'in memleketinde adeta yaprak dökümü sezonuna girdi. İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli'nin istifasının ardından 12 yıldır AK Parti'de bulunan Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten'in istifa dilekçesini hazırladığı öğrenildi. Şu anda il dışında olduğu için dilekçesini henüz teslim etmediğini belirten Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten, "Gördüğüm lüzum üzerine diyemeyecek kadar önemli sebeplerden dolayı istifa etmeyi düşünüyorum" dedi.

Siyasi anlayışı ve terbiyesi gereği bazı şeylerin parti içinde kalması gerektiği için istifa kararı almasına gerekçe olan sebeplerle ilgili detaylı açıklama yapamayacağını belirten AK Parti Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten, yolunda gitmediğini düşündüğü nedenlerden dolayı ilçe Efeler İlçe Başkanlığı görevinden ayrılmayı düşündüğünü belirtti. Bu düşüncesi doğrultusunda daha önce yönetim kurulunda görev yaptığı arkadaşları ile toplantı yapıp, istifa düşüncesini aktararak kendileri ile helalleşen Gökhan Ökten'in istifa dilekçesini İl başkanı Sadık Atay, il dışında olduğu için teslim etmediği ve daha iyi düşünmek için tatile çıktığı öğrenildi.

"TATİL DÖNÜŞÜ İSTİFA DİLEKÇEMİ VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM"

İstifa dilekçesini hazırladıktan sonra, dost ve arkadaşlarının tavsiyeleri üzerine daha iyi düşünmek için tatile çıktığını belirten Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten, "İstifa kararımla ilgili düşüncelerimde herhangi bir değişiklik olmadı. 27 Ağustos'ta genel kurul var. Genel kurul tarihli istifa dilekçemi verip görevimden ayrılmak istiyorum" dedi.

"YENİ OLUŞUM VE BAŞBAKAN İLE ZERRE KADAR İLGİSİ YOK"

İstifa gerekçesini açıklamasa da isim vermeden İl Başkanı Sadık Atay'ı eleştiren ve kendisinin sürekli birlik ve beraberlik içerisinde çalışma ortamından hoşlandığını belirten AK parti Efeler İlçe Başkanı Gökhan Ökten, " Bu istifanın yeni oluşum yeni oluşum ve Başbakan ile zerre kadar alakası yok. Tamamen farklı sebepler. Ben, Genel merkezden, ilden veya herhangi bir yerden istifa ile ilgili talep almış değilim. 12 senedir bu partide önemli sayılabilecek görevler yaptım. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası bırakmak yönünde karar verdim. Bunu kendi yönetimime de haber verdim. Gördüğüm lüzum üzerine diyemeyecek kadar önemli sebeplerden dolayı istifa etmeyi düşünüyorum" dedi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay'ın yaşanan süreçle ilgili basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Sadık Atay Ak Parti Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title