Haberler

AK Parti Aydın 74. İl Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Ak Parti Aydın 74. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Kültür Merkezinde yapıldı. AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, yaptıkları konuşmalarda, Nisan ayında yapılacak olan referandum için çok sıkı çalışacaklarını belirtirlerken, bu süreçte Yeni Anayasayı vatandaşlara anlatacaklarını ifade ettiler. Toplantının sonunda Aralık ve Ocak ayları içerisinde başarılı olan teşkilatlara plaketleri verildi.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe başkanları, İlçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve teşkilatların halk oylamasına hazır olduğunu ifade eden AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, "Ocak ayında tüm ilçelerde başlattığımız mahalle ve sandık başkanları toplantılarımızı artık tamamlıyoruz. Teşkilatlarımız halk oylamasına hazır. Sandıklarda şu an itibari ile herhangi bir eksiğimiz yok. Bundan sonrasında halk oylamasına kadar, kadın ve gençlik kollarımız beraber Aydın'ı ev ev, kapı kapı, ziyaret ederek, evetleri hayırdan bir fazla çıkarmak için gayret edeceğiz. İşimizin Aydın'da çok kolay olmadığını biliyoruz. Ama başarmak için inançlıyız ve son güne kadar gayret edeceğiz" dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, 7 Haziran sürecinde, hem de 1 Kasım sürecinde seçmenlere yeni anayasa vaat ettiklerini ve 550 oyla da geçse 330 oyla da geçse referanduma gideceklerini söylediklerini ve verdikleri sözü yerine getirdiklerini söyledi.

Öz, referandum sürecinde evet verenlerin hayır verenlere, hayır verenlerin evet verenlere herhangi bir şekilde baskı yapmasının, söz konusu olmaması gerektiğini ifade ederek, "Son zamanlarda bilhassa sosyal medya da evet oyu kullanacağını açıklayan insanımıza karşı bir linç kampanyası yapılıyor. Bizler 79 milyon vatan evladı olarak hep biriz ve bundan sonra da birlikte olmaya devam edeceğiz. Bizim dilimizden hiçbir zaman hayır vereceklere karşı olumsuz bir ifade olmayacak. Ama AK Parti'ye yakışacak şekilde hayır diyenlerin baskılarını kabul etmeyeceğiz" dedi.

Konuşmasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na da seslenen Abdurrahman Öz, Çerçioğlu'nun referandumdaki tavrını netleştirmesini istedi. Bu soruya da özellikle kendisinin cevap vermesini istedi.

TBMM'nin siyasi tarihinde ilkleri yaşadığını söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem; "TBMM'de Anayasa değişiklik paketi kabul edildi. Şimdi bir süreç işliyor. Bizler Aydın milletvekilleri olarak ısırık almadan huzurunuza gelebildik. TBMM'de siyasi tarihimizde ilkleri yaşadık. Bir ısırma hadisesi ile karşı karşıya kaldık. TBMM'yi kelepçe ile adeta gasp etme hadisesi ile karşı karşıya kaldık. Bir yandan çetin bir mücadele verildi. Bir yandan da TBMM'nin kutsiyetine yakışmayacak manzaralarla karşılaştık. Bizim gönlümüz bunları arzu etmedi, bununda altını çizerek söylemek istiyorum" dedi.

Anayasa değişikliğinin TBMM'de kabul edildiğini, referandum için çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Erdem, "Sözde, karar da aziz milletimizindir. Hep beraber milletimize gideceğiz, anlatacağız. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgilerimizi aktaracağız. Millet ne karar verirse sandıkta o bizim için kıymetlidir. İnşallah milletimiz de evetli bir karar verecek" dedi.

Bu değişiklik teklifinin Milliyetçi Hareket Partisinin desteği ile ortaya çıktığını ifade eden Erdem, "TBMM'de bu değişiklik teklifi MHP'nin desteği ile geçti. AK Parti milletvekillerinin sayısı yetmiyordu. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve onun ekibi böyle bir teklifi destekleyeceklerini ifade ettiler. AK Parti kurmaylarıyla, MHP'nin kurmayları çalıştılar, uğraştılar, ondan sonra bir mutabakatla 18 maddelik bir değişiklik meydana çıktı. MHP destek vermemiş olsaydı bu değişiklik geçmezdi. MHP'nin bu milli duruşu, sağduyulu anlayışı sebebi ile MHP sayın genel başkanı Devlet Bahçeli'ye ve onun ekibine de AK Parti cenabı olarak bizler, teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin 94 yıl önce Gazi Mustafa Kemal'in, arkadaşlarının ve atalarımızın hep birlikte kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar etmek olduğunu belirten Erdem, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Benim naciz vücudum bir gün toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" demiştir. Buna itirazı olan olabilir mi? Buna AK Partilisi de MHP'lisi de, CHP'lisi de bu milletin her ferdi buna itiraz etmez, altına imzasını atar. Bizler atıyoruz, başımızın tacı bir sözdür. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olmasını dilemekle beraber, çağdaş uygarlık seviyesini aşacaksınız. Dünyanın bir numaralı ülkesi kimse, onu aşacaksın diyor. Bizde hem ilelebet yaşatacağız, hem de bir numarayı aşacağız. 94 yıl geçti, neler yaşadık. 94 yılda bir noktaya geldik ama devlet millet kaynaşmasını sağlamakta zorlandık, sıkıntılar çektik, darbeler yaşadık. Vesayet anlayışı hep üzerimizde oldu. Şimdi CHP neden bu değişikliğe karşı çıkıyor, çünkü vesayet imkanları tamamen ellerinden gidecek, ondan karşı çıkıyorlar. Ondan sonra da iftira atıyor. Bunlar rejimi değiştirecek diyor. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak istiyoruz ve dünyanın bir numarası olmak istiyoruz. Bu değişiklik hiçbir şekilde rejim değişikliği değildir. Bu anayasa değişikliği Cumhuriyeti kuvvetlendirmek, demokrasiyi kuvvetlendirmek, devlet millet kaynaşmasını sağlamak, milletin iradesinin üstündeki vesayet odaklarının ortadan kaldırılmasını sağlayacak bir sistemdir" dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise konuşmasında "Önümüzde çok uzun bir zaman yok. Anayasa değişikliğinin vatandaşımıza ne gibi bir katkı vereceğini bizim çok iyi bir şekilde sokak sokak anlatması gerekiyor. Tabi bunu anlatabilmesi içinde bilgili olması gerekiyor. Bu bilgiyi de bizim kendi içimizde partili arkadaşlara anlatmamız gerekiyor. İlk önce neden evet diyeceğiz. Bu evet bize ne sağlayacak. Memleketimize milletimize ne verecek bunu çok iyi şekilde anlatmamız gerekiyor. Bu önümüze konulacak sandık, bir genel seçim değil, aday seçimi değil. Millet kaderini oylayacak. Millet neden evet diyecek. Bir kere vesayetçi zihniyete son vermek için evet diyecek. Bu vesayetçi zihniyet bugüne kadar milletin tercihleri ile iktidara gelmiş hükümetleri alaşağı edip, darbelerle başkanları, bakanları asan zihniyettir. İşte bu vesayetçi zihniyetin yok edilmesi gerekiyor. işte bu vesayetçi zihniyetin yok olması için evet diyeceğiz" dedi.

Mevcut parlamenter sistemin krizlere müsait olduğunu söyleyen Savaş konuşmasının devamında, "Çift başlı bir yönetim sistemi var. 1950'den bu yana 2002 yılına kadar, kurulan hükümetlerin ortalama ömrü bir buçuk yıl. Bir buçuk yılda verilecek hizmetleri düşünün. Biz 15 yılda çok şeyler yaptık ama, tam da istediklerimizi yapamadık. Tam istediklerimizi yapamadığımız için bu yönetim değişikliğini yapmak istiyoruz. Yeni bir yönetim sistemi gerekli olduğu için evet diyeceğiz. Çünkü çift başlılık ülkede krizlere vesile oldu. Geçmişteki Cumhurbaşkanı ve Başbakanla yaşanan sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Bugün bu sorun yaşanmıyorsa bu dava arkadaşlığından dolayıdır. Tek başlı ve kalıcı, istikrarlı bir yönetim sistemi için bu güçlendirilmiş Cumhurbaşkanı sistemi için evet diyoruz" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından çalışmaları ile Aralık ve Ocak ayında birinci olan Didim ve Efeler ilçe teşkilatlarına plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından toplantı sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Savaş AK Parti Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title