Haberler

AK Parti Arnavutköy 3. Olağan İlçe Kongresi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Biz şimdi tek vücut olacağız, 77 milyonu kucaklayacağız ve bütün dünyaya 'Biz bu ülkeyi budattırmayacağız' diye bağıracağız. Biz bu ülkeyi budattırmayacağız" "Biz, işsiziz, açız' diye sokaklarda insanların 2001'lerde başbakanlara kasa attığı bir Türkiye'den, tesis sayısı artan ve yabancı ülkelerden işçi ithal edecek hale dönecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Biz şimdi tek vücut olacağız, 77 milyonu kucaklayacağız ve bütün dünyaya 'Biz bu ülkeyi budattırmayacağız' diye bağıracağız. Biz bu ülkeyi budattırmayacağız" dedi.

Arnavutköy Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Arnavutköy 3. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Güllüce, AK Parti kongrelerinin bayram havasında geçtiğini belirterek, " Türkiye'de siyaset yapmak isteyenler arada bir bizim kongreleri seyretsinler. Çünkü biz aynı zamanda parti olduğumuz kadar siyaset okulu görevi de yapıyoruz. Diğer partiler de sevgiyi, dostluğu, arkadaşlığı, barışı, bizden bir baksınlar kongre nasıl oluyor" diye konuştu.

Güllüce, 1993'te belediye başkanı olduğunu ve o dönemde Türkiye'de birçok sorun bulunduğunu anlatarak, İstanbul'da semtlerde çöp yığınlarının yüksekliğinin insan boyunca olduğunu ifade etti.

Eski Türkiye'de, 2001'de devlettin memuruna maaş ödeyemediğini, Maliye Bakanının yanı sıra diğer bakanların da Dünya Bankası'ndan 1 milyarlık kredi almak için çırpındığını ifade eden Güllüce, " Türkiye'nin eski hali buydu. Karşı tarafta, Anadolu Yakası'nda yolda yürürken binaların önünde bolca sarı tabela görüyordunuz. Ne bu? Satılık bina, dükkan, iş yeri... Adam batmış, dükkanı kapatmak istiyor. İşten çıkarılmış. O krizin yüzünden binaların neredeyse çok önemli bir kısmı satılık oldu" diye konuştu.

Güllüce, o dönemde Sabiha Gökçen Havaalimanı'nın uçak inip kalkmadığı için çok ciddi zarar ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şimdi Sabiha Gökçen zarar edecek, yok öyle bir şey. Şimdi Sabiha Gökçen, Atatürk zaten doldu, üçüncü havalimanını yapıyoruz. Şimdi dördüncüyü düşünen bir Türkiye var. Herkes kafasında geriye doğru bir seyahat etsin, Türkiye nasıl diye ve herkes herkese anlatsın o günleri. Yeni Türkiye'de, Sayın Cumhurbaşkanımızla, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi'nde bir konuşma yaptı. Eskiden Türkiye'den gidenlerin konuşmaları önce bir kontrol edilirmiş. Cumhurbaşkanımızın oradaki konuşması yüzyıllar sürecek bir manifestodur. Dünya zalimlerine karşı, dünya mağdurlarını koruyan, bütün geleceklere hediyemiz olacak bir manifestodur. Artık onu, orada şahlanarak, yücelterek, bütün insanlığa sunacak, yumruğunu sıkarak konuşan bir Türkiye var. O konuşmadan sonra o kadar umutlandım ki Türkiye öyle bir noktaya gelmiş ki Birleşmiş Milletler'de bütün dünya mazlumların sesi olmuş ve zalimlere karşı meydan okuyor."

"Türkiye'de birçok entrika çevirdiler"

Bakan Güllüce, Türkiye'de birçok entrika çevrildiğini ifade ederek, bunların atlatıldığını söyledi.

Artık Türkiye'de ev sahibi olan vatandaşların sayısının arttığına, sadece TOKİ'nin yapıp sattığı ev sayısının 600 bine yakın olduğuna işaret eden Güllüce, aynı zamanda dükkan ve iş yeri sayılarının da arttığını aktardı.

Güllüce, bir bankanın hazırladığı rapora göre gelecekte 2020'li yıllarda Türkiye'deki işçi sayısının kurulan tesislere yetemeyeceğini, bunun için ülkeye dışarıdan ithal işçi getirileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz, işsiziz, açız' diye sokaklarda insanların 2001'lerde başbakanlara kasa attığı bir Türkiye'den, tesis sayısı artan ve yabancı ülkelerden işçi ithal edecek hale dönecek. Bu bizim ne kadar şükretmemiz gerektiğini gösteren bir tablo. Bizim bir medeniyet tasavvurumuz var. Yeni Türkiye'de her yaptığımız iş o medeniyet tasavvurumuza bizim bir adım daha götürecek olandır.

Bir an için AK Parti olmadığını, koalisyon olduğunu ya da başka parti geldiğini gözünüzü yumup bir düşünün? Neler olacağını gözünüzün önüne getirin? Havalanı projesi duracak. Niye? 'Biz karşıyız' diyorlar zaten. İzmir otoyol projesi duracak. Yüksek Hızlı Tren projeleri duracak."

"Türkiye kaç kere uzamaya kalktığında budandı"

Güllüce, çok büyük yatırımlara imza attıklarını ifade ederek, "Bu nedenle Allah bize büyük bir imkan ve iktidar verdi. Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı verdi. Bunlar dünyanın imrenerek, hayranlıkla seyrettiği insanlar. Dünyada nadiren yetişecek lider örnekleri. Böyle bir pozisyonda 2015'te de seçimi aldığınızı hayal edin" dedi.

Türkiye'nin defalarca uzamaya kalktığında budandığını söyleyen Güllüce, şunları kaydetti:

"Ama biz şimdi tek vücut olacağız, 77 milyonu kucaklayacağız ve bütün dünyaya 'Biz bu ülkeyi budattırmayacağız' diye bağıracağız. Biz bu ülkeyi budattırmayacağız. 2015 seçimlerinde o sandığın başına her vatandaşı götürtüp AK Parti ambleminin böğrüne bastırtacağız, diyeceğiz ki; Biz Türkiye'yi budattırmayacağız. Biz kalkınmayı durdurtmayacağız. Biz 2023 hedeflerini durdurtmayacağız."

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca da katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Arnavutköy Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title