Haberler

AK Parti Antalya Milletvekili Uslu Açıklaması

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Konyaaltı, Kumluca, Korkuteli, Kaş ve Kemer ilçe teşkilatlarında halk oylaması süreci ve yeni cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgi verdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Konyaaltı, Kumluca, Korkuteli, Kaş ve Kemer ilçe teşkilatlarında halk oylaması süreci ve yeni cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgi verdi.

Yeni sistem ile yürütmede yaşanan çift başlılığın ortadan kaldırılacağını kaydeden Uslu, siyasi istikrarın kalıcı hale geleceğini, hükümet kurma zorunluluğunun tarihe karışacağını ifade etti.

93 yıllık siyasi hayatta 65 hükümetin kurulduğunu, ortalama 15 ayda bir hükümetin değiştiğini belirten Uslu, "Oysa cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olsaydı 20 hükümet kuracaktık. Yeni hükümet sisteminde krizleri kişiler değil, sistem engelleyecek. Sistemin istikrarı kurumsallaştıracak, engelli koşular son bulacak." dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yasamanın, yürütmenin güçleneceğini kaydeden Uslu, şu açıklamalarda bulundu:

"Çünkü doğrudan millet tarafından seçilecek. Sonuçta ikisini de belirleyen milli irade güç kazanmış olacak. Seçime ihtiyacı olmadan kendine iktidar alanı açan vesayet sistemi tamamen tasfiye edilecek. Yürütme yani Cumhurbaşkanı yüzde 51 ile doğrudan millet tarafından seçilecek ve iktidar değişikliği ancak sandıkta milletin iradesiyle olacak. İstikrarlı bir yürütme, ekonomik büyüme, refah ve kalkınma sürecini hızlandıracak. Zayıf hükümetler ve koalisyonlar döneminde ekonomik ve siyasi krizler yaşanmıştır. En hızlı büyüdüğümüz dönemler, siyasi istikrarın olduğu dönemlerdir. Yürütme ile bağı kesilen yasama asli işlevlerini daha kaliteli şekilde yapacak. Kuvvetlerin ayrılığı ilkesi güçlenecek ancak bu ayrılık kuvvetlerin savaşı yerine kuvvetlerin uyumu sonucunu doğuracak."

Son kararı halkın söyleyeceğini de ifade eden Uslu, "Anayasa değişikliğinde son söz milletimizindir. Milletimiz, istikbalimiz, istiklalimiz, istikrarımız için, güçlü devlet için 16 Nisan'da 'evet' kararı verecektir. Milletimize güveniyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Konyaaltı AK Parti Kumluca Antalya Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title