Haberler

AK Parti Antalya Milletvekili Badak Açıklaması

"Naras Barajı yüzde 90 oranında tamamlandı. 90 gün sonra, 11 Aralık'ta saat 11.00'de törenle inşallah açılışı yapılacak"

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, "Naras Barajı yüzde 90 oranında tamamlandı. 90 gün sonra, 11 Aralık'ta saat 11.00'de törenle inşallah açılışı yapılacak" dedi.

Badak, partisinin Manavgat İlçe Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısınde, Naraj Barajı'nın temelinin 2011 Ocak ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla atıldığını hatırlattı.

"Naras Barajı yüzde 90 oranında tamamlandı. 90 gün sonra, 11 Aralık'ta saat 11.00'de törenle inşallah açılışı yapılacak" diyen Badak, barajda çalışmaların 3 vardiya halinde devam ettiğini, 40 metre daha dolgu yapılacağını belirtti.

Naras Barajı'nın tamamlanmasıyla Manavgat Irmağı'nda yaşanan su taşkınlarının da son bulacağını ifade eden Badak, şöyle konuştu:

"Çevre düzenlemesi ile baraj 3 ay sonra hizmete açılacak. Barajdan tarım arazilerine cazibe yöntemiyle su akıtmak için 65 kilometre boru döşemesi yapılacak. Barajdan 2014 Haziran ayına kadar bölgede sulama yapılan 55 bin dekar alana su veren terfi istasyona su bağlanacak. 2014 Haziran ayından itibaren de bölgede terfi istasyonuna gerek duyulmadan cazibe yöntemiyle sulama gerçekleşecek. Barajın zamanında yapılıp açılacak olması bizi son derece mumnun etti."

Antalya'da yapılacak ve yapımı süren 4 barajın son durumuyla ilgili bir soru üzerine Badak, şu bilgileri verdi:

"Küçükaksu Barajı'nı ihale ettik. Tehneller bölgesi ve kanal ıslahına yönelik üç aşamalı çalışma yapılacak. Bölgede 72 kilometrelik alanda çalışma olacak. Küçükaksu Barajı'nın yapımından sonra 15 bin dekarlık tarım arazisi sulanabilecek. Küçükaksu Barajı 2016 yılının ilk yarısında tamamlanacak. Kaş Kıbrısçık Barajı'nın yapılmasına yönelik inceleme çalışmaları devam ediyor. Bölgede 50 bin dekar alanın suya kavuşacak. Böylece Manavgat Naras, Küçükaksu, Kaş Kıbrısçık Barajı ve Gazipaşa Gökçeler barajlarının tamamlanmasıyla 40 yıldır bekleyen 4 baraj da tamamlanmış olacak."

Badak, yapılması düşünülen ve 6 ilçeden geçen, Döşemealtı ilçesinden, Alanya Mahmutlar'a kadar gidecek 155 kilometrelik otoyol konusunda çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Kaymakam Bulgurlu'yu ziyaret etti

Milletvekili Badak, daha sonra Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu makamında ziyaret etti. Bulgurlu, yaptıkları çalışmalar hakkında Badak'a bilgi verdi.

Geçen yıl hayata geçirilen Evlilik Okulu Projesi ve eğitimleri sonucunda ilçede bir önceki yıla göre boşanma oranında yüzde 25'lere varan azalma olduğunu ifade eden Bulgurlu, "Evlilik Okulu Projesi ve eğitimleri kapsamında bugüne kadar 5 bini aşkın kişiye eğitim verildi. Bu yıl hedefimiz bu oranı yüzde 50'ye çıkarmak. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Ayrıca okullarımızda anne babaları ayrılmış çocuklarımızı belirleyerek, sorunlarıyla yakından ilgilenmeye gayret gösteriyoruz" dedi.

Yeni anayasa çalışmaları

Bir gazetecinin sorusu üzerine Badak, son üç dönem milletvekili seçimlerinde tüm partilerin halka yeni anayasa sözü verdoiklerini, şu ana kadar AK Parti'nin önderliğinde ve ciddi engellemelere rağmen bazı maddelerde Türkiye'hih çağdaşlaşması yolunda önemli değişiklikler yapabildiklerini söyledi.

Bunların en önemlisinin 2010 yılında yapılan 26 maddelik düzenleme olduğunu dile getiren Badak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Halkımız bu durumu yüzde 57 gibi bir oranla benimsemiştir. 11 yıllık süreçte Anayasa'nın değiştirilmesi yönünde verilen sözün hep arkasında olduk. Arkasında olmaya da devam ediyoruz. Parlamentoda çalışan Anayasa Komisyonunun daha hızlı ilerleyebilmesi hepimizin temennisidir. 60'a yakın maddede uzlaşma sağlandığı yansıyor. En azından parlamento açıldığında uzlaşılan bu maddelerin geçmesi en büyük dileğimizdir. Anayasa değişikliği halkımıza verdiğimiz bir sözdür. Muhalefet milletvekillerinin de bu yönde olumlu bir tavır içerisinde olacaklarını ümit ediyorum." - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Osman Bulgurlu Manavgat Ak Parti Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title