Haberler

AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan Açıklaması

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Akseki’de Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında konuştu.

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Akseki'de Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında konuştu. Elvan, dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından açıklanan seçim beyannamesine ilişkin, "Bir ekonomist olarak söylüyorum, plan bütçe başkanlığı yapmış biri olarak söylüyorum. Bu seçim beyannamesi değil, Türkiye'yi batırma beyannamesi. Çok açık söylüyorum, böyle bir şey olamaz" dedi.

Beraberinde AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve milletvekili adayları ile birlikte seçim çalışmalarına Antalya'nın doğu ilçelerinden olan ve ilk olarak İbradı'ya geçen eden Lütfi Elvan, daha sonra Akseki'de Belediye Kültür salonunda vatandaşlara hitap etti.

"AKSEKİLİLER ÇOK ÇALIŞKAN İNSANLARDIR"

Yörenin bir insanı olduğunu ifade eden AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, "Sizler gibi yörüğüm. Toroslar'ın öbür yanında yıllarca yaşadım. Bu yöreleri çok iyi bilirim. Sorunlarını dertlerini bilirim. O insanların dik duruşunu bilirim. Aksekililerin ne kadar çalışkan olduklarını bilirim. Akseki sadece Akseki'de yok. Konya'ya gidin çalışkan dinamik Aksekililerle karşılaşırsınız. İstanbul'a gidin bu ülkeye katkı sağlayan çok sayıda Aksekiliyle karşılaşacaksınız. Anadolu'nun herhangi bir yerinde Aksekilileri nasıl bilirsiniz diye sorsalar çok çalışkan adamlar derler. Gerçekten bu coğrafyada ayakta kalmak kolay değil" dedi.

"LAF OLSUN DİYE ANTALYA'DAN ADAY OLMADIM"

Laf olsun diye Antalya'dan aday olmadığının da altını çizen Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Sayın başbakanımız bu görevi bana tevdi etti. Dedi ki sen Toroslar'ın insanısın. Türkiye'nin yatırımlarının yarısını gerçekleştiren bir bakanlığın bakanısın. O bölgenin de ciddi ulaştırma sorunları var. Seni Antalya'dan aday yapacağız dedi. Onun için sizlerle birlikteyiz" şeklinde konuştu.

"İDEOLOJİ PARTİSİ DEĞİLİZ"

İdeoloji partisi olmadıklarını ifade eden Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, hizmet için yola çıktıklarını belirtti. Lütfi Elvan, "1950-1960'lardan gelen bazı ideolojik yaklaşımlar var idi. Ama bu AK Parti döneminde değişti. Artık vatandaşımız şunu söylüyor, 'Ben, kim hizmet ediyor ona bakarım' diyor. Bizim ideolojiyle falan işimiz yok. Biz sizlere hizmet etmek için yola çıktık. Hizmet edebilmek için de önünüze konulan o mayınlı arazileri temizlemeniz gerekiyor. Bu ülkede hizmet etmek o kadar kolay değil. Bir taraftan ülkenin demokratik standardını yükselttik, AB müzakerelerine başladık. Bu ülkenin istikrar içinde büyüyebilmesi için ekonomi alanında çok ciddi reformlar yaptık. Geçmişi karanlık dönemleri bir hatırlayın. Bu ilçelerimize illerimize bir çivi çakılamıyordu. 5-6 yıl önce Mersin'de Boğsak Tüneli'nin açılışı için Mersin'e gittim. Açılış töreninde bir emekli kardeşimiz bana bir mektup verdi. Tam konuşma yapacağım anda. Ben de konuşmama tam başlarken mektuba şöyle bir göz gezdirdim. Tam manasıyla okuyamadım ama o vatandaşımızın talebini vatandaşlarla paylaşmak istedim. Mektubun özeti şuydu, Mersinli kardeşlerimiz 2000'li yılların başında koalisyon döneminde bir araya geliyorlar ve ulaştırma bakanının yanına gidiyor. Sayın bakanım bizim Mersin ile Antalya arasındaki yolu yapmamız lazım. Siz de Mersinlisiniz ulaştırma bakanısınız bu yolu yapalım diyorlar. Sayın bakan da diyor ki bırakın Türkiye'nin bütçesini AB'nin bütçesini de koysanız o yol yapılmaz diyor. Şu anda biz o yolda 24 tünel yapıyoruz. İşte Türkiye bu, gelişme bu, kalkınma bu. Bunlar da çalışarak olur, hizmet edilerek olur. O insanın, o milletin bize güveniyle biz bunları gerçekleştiriyoruz yapıyoruz. O günlere dönmeyelim artık. O karanlık günlere hiçbirimizin tevessül etmemesi lazım" ifadelerini kullandı.

"SEÇİM BEYANNAMESİ DEĞİL, TÜRKİYE'Yİ BATIRMA BEYANNAMESİ"

Dün bir partinin seçim beyannamesi açıkladığını ifade eden AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir ekonomist olarak söylüyorum. Plan bütçe başkanlığı yapmış biri olarak söylüyorum. Bu seçim beyannamesi değil, Türkiye'yi batırma beyannamesi. Çok açık söylüyorum, böyle bir şey olamaz. Mazotu 1,5 lira yapacağım, asgari ücreti bin 500 lira yapacağım. Neyle yapacaksın? IMF'nin önünde dilenci mi olmak istiyorsun? Bir zamanlar o vaatleri verenler IMF'nin önünde dilenci konumuna geldiler. Biz bu milleti kucaklıyoruz. Burası bizim toprağımız. Biz anamızı ne kadar çok seviyorsak, bu toprağı da o kadar çok seviyoruz. Biz dağlarımızı, ovalarımızı, insanımızı çok seviyoruz. Yapmayın, o eski siyaset anlayışını geri getirmeye çalışmayın. Yapabileceğiniz bir şey varsa, çıkarsınız meydanlarda söylersiniz. Ama bu halk aptal değil artık eski günler geride kaldı. Bizim 18-20 yaşındaki gençlerimiz dünyadaki gelişmeleri günlük takip ediyor. Telefonlardan günlük haberleri okuyabiliyorsunuz. 10 yıl öncesine bakın şu Akseki sokağına çıktığınızda dükkanında bir tane bilgisayarı olan var mıydı? Türkiye bugünlere geldi Allah'a çok şükür. İletişim altyapısı anlamında Avrupa'nın en iyilerinden biri haline geldik."

"İHRACATIMIZ 160 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNE GELDİ"

Onurlu, haysiyetli insanlar olduklarını dile getiren Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, "Bunu her platformda güçlü bir şekilde söylemek zorundayız. 7 Haziran seçimleri son derece önemli. Burada bacılarımızın, analarımızın ev ev dolaşıp bu ülkenin istikrar içinde büyümesi gerektiğini anlatması lazım. Bu ülkenin geçmişte neler çektiğini teker teker anlatmamız lazım. Biz 1950'li yıllarda Güney Kore'den daha fazla milli gelire sahiptik. Güney Kore solladı geçti 20-25 bin dolarlara ulaştı. Yıllarla bin 500, 2 bin dolarlık milli gelirlerle bu ülkeyi götürmeye çalıştık. Bugün 10 bin doların üzerine çıktık. İhracatımız 160 milyar dolar seviyesine geldi. Bu ülkeyi birlikte büyüteceğiz, birlikte güçlendireceğiz. Bir olalım, iri olalım, diri olalım diyoruz ki Türkiye bu mücadelesini sürdürsün. Laf olsun diye buraya gelmedim. Türkiye'nin yatırımlarının yarısını yapan bakanlığı üstlenmiş bir kişi olarak ulaştırmada sizlere hizmet etmeye geldik. Diğer alanlarda da desteğimizi esirgemeyeceğiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Antalya Akseki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title