Haberler

AK Parti Antalya İl Danışma Meclisi Toplantısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, “Biz samimiyetle terör sorununun çözülmesini istedik.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, "Biz samimiyetle terör sorununun çözülmesini istedik. Cesurca ve korkusuzca bu sorunun üstüne gittik. HDP'den PKK uzantısı partiden bu samimiyeti göremedik. Bizim çabamız suistimal edildi" dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konulan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, millet için gece gündüz çalışan ve kalleşçe katledilen şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Elvan, terör örgütünün kökünü kazıyıncaya kadar mücadelenin devam edeceğini belirtti.

7 Haziran seçimlerinde önemli bir başarı elde ettiklerini aktaran Elvan, "En yakın partiye yüzde 17 puan farkla birinci parti olduk. Ancak 4 partinin meclise girmesi nedeniyle maalesef tek başımıza iktidar olamadık. Milletimizin takdirine saygı duyuyoruz. Biz partimiz kurulduğu günden bu yana milletimize inandık, güvendik onlar için çalıştık. Bundan sonra da halkımızla bütünleşmeye, onların sesi, nefesi olmaya devam edeceğiz. 7 Haziran akşamından itibaren genel merkezdeki yetkili arkadaşlar bugüne kadar ülkemizin geleceğini önde tutan bir yaklaşım izledi. Bizim hiçbir ön koşulumuz olmadan tüm partilerle görüşeceğimizi, ne yapılması gerekiyorsa bunları yapacağımızı ifade ettik" şeklinde konuştu.

Elvan konuşmasına şöyle devam etti: "Başbakanımız Davutoğlu 3 parti lideri ile bir araya geldi. Düşünce ve yaklaşımlarımızı anlattı. MHP ve HDP koalisyon için olumlu bakmadılar. Bunun üzerine CHP ile istikşafi görüşmelerine başlandı. Bu süreçte biz kendi parti anlayışımızı, yaklaşımlarımızı, hangi konularda hassas olduğumuzu ifade ettik. CHP'nin de düşüncelerini dinledik. Biz onlara kısa süreli bir reform hükümeti kurmak istediğimizi söyledik. Ama CHP uzun süreli 4 yıllık bir seçim hükümeti kurulması kaydıyla koalisyon yapabileceğini ifade etti. CHP uygun olmadığını ifade etti. Pazartesi yine Başbakanımız Ahmet Davutoğlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşecek. Biz yine samimi olarak yaklaşımlarımızı temel politikalarımızı önceliğimizin Türkiye olduğunu açık ve net şekilde vurgulayacağız. Bir uzlaşı ortamı olup olmadığını hep birlikte göreceğiz. Ancak bunun mümkün olamaması halinde elbette erken seçim tek yol. Erken seçime gideceğiz."

"ELDE EDİLEN KAZANIMLARDAN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Seçime hazır olduklarını kaydeden Elvan, "AK Parti olarak hep birlikte hazırız. Çünkü biz bugüne kadar milletin sesi olduk. Biz 13 yıldaki kazanımlarımızdan hiçbir şey kaybetmek istemiyoruz. Bizim olmazsa olmazımız demokrasi temel hak ve hürriyeti kalkınma, istikrar bu konularda taviz veremeyiz. Gerekirse milletimize gideceğiz, yeniden izin isteyeceğiz. Biz diğer partiler gibi zikzak yapan, sabah bir türlü öğleden sonra başka konuşan parti değiliz. Açık ve şeffaf olarak duygularımızı siyasi partilerle paylaştık. Vatandaşlarımızla da paylaştık. O nedenle bu konuda kaygınız olmasın. Biz kesinlikle elde edilen kazanımlardan hiçbir şekilde geri adım atmayacağız" ifadelerine yer verdi.

"BİZ GÜÇLÜ BİR DEVLETİZ"

AK Parti olarak tabu olarak nitelendirilen konularda önemli adımlar attıklarını dile getiren Elvan, "Red ve inkar politikalarını ortadan kaldırdık. Çözüm sürecini başlattık. Biz samimiyetle bu sorunun çözülmesini istedik. Cesurca ve korkusuzca bu sorunun üstüne gittik. HDP'den PKK uzantısı partiden bu samimiyeti göremedik. Bizim çabamız suistimal edildi. 11 ve 14 Temmuz'da Kandil'den gelen açıklamalarda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya baraj,yol ve karakol yapılmasını istemediler. Yapılırsa mücadele edeceklerini söylediler. ve iki polis kardeşimiz hunharca gece evinde katledildi. Çok sayıda olay yaşandı. Artık Türkiye'de tam manasıyla kamu düzenini sağlamamız gerekiyor. Demokratik ortamı PKK örgütü suistimal etti. Faklı eğilimlere girdi. Türkiye'de gereğini yaptı. Biz güçlü bir devletiz. Kandil ilk kez ağır tahribatla karşı karşıya kaldı" dedi.

"TERÖR SORUNUNU KÖKÜNDEN KAZIYACAĞIZ"

7 Haziran seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu'da vatandaşlara baskılar yapıldığını kaydeden Elvan, "Örneğin Van'da anlaştığımız 30 seçim ofisinin sahipleri tehdit edildi. Sadece bir yerde açıldı o da 3 bin lira olan kira yerinde 90 bin TL'ye. Bizim ofis kiralamamıza karşı çıktılar. İşyeri sahipleri tehdit ettiler. Seçim günü sabahı araçlarıyla sandık görevlileri götürmek isteyen teşkilatımızın araçları engellendi. O bölgede biz kamu düzenini sağlamak zorundayız. Bu kamu düzeni de sağlanacaktır. Gereken neyse hem devletimiz hem de hükümetimiz tüm hassasiyetiyle bu konunun üzerine giderek, bu sorunu kökünden kazıyacağız. Birlik ve beraberliğimizi arttırarak yolumuza devam edeceğiz. Biz seçimden kaçmadık. Milletimizle partimiz arasına duvar örülmesine izin vermedik. Erken seçim olması halinde sahaya hep birlikte, ineceğiz. Bu ülkenin kalkınması için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

İl Başkanı Rıza Sümer ise şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması halinde seçime hazır olduklarını kaydetti.

Toplantıya; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Senanur Çelik, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Başkanı Rıza Sümer ve partililer katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

title