Haberler

AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan Açıklaması

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, fotoğraf tutkunları için Nallıhan Kuş Cenneti'nde, 9-10 Temmuz tarihlerinde safari düzenleneceğini bildirdi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ceylan, Nallıhan ilçesine yaptığı ziyarette, Nallıhan Kuş Cenneti ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Ceylan, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde, Davutoğlan yakınlarındaki Nallıhan Kuş Cenneti'ni, "Kuş cenneti" olarak bu dönemde ilan ettiklerini ardından da koruma altına alındığını söyledi.

Ceylan, kuş cennetinin yaklaşık 23 senedir koruma altında bulunduğunu, burada 200 kuş türünün yaşadığını belirtti.

Alanın çok iyi korunduğunu dile getiren Ceylan, "Türkiye'de bulunan önemli kuş türleri burada yaşıyor. Türkiye'de bulunan 6 balıkçıl türü burada yaşıyor. Yırtıcı kuşlar burada yaşıyor. Yine Türkiye'de karaleylek en çok burada bulunur ve yaşar. Gök kuzgun burada yaşıyor ve 80 den fazla ötücü kuş türü burada bulunuyor." dedi.

Nallıhan Kuş Cenneti'nin Türkiye'de en önemli kuş cennetlerinden biri olduğunu söyleyen Milletvekili Ceylan, "Buranın en önemli özelliği de Ankara'ya en yakın kuş cenneti olması. Diğer bir önemli özelliği de, doğadaki peyzaj güzelliğinin ve Jeolojik yapının özelliğidir. Doğa tutkunları, fotoğraf tutkunları buraya geldiklerinde, hem doğadaki güzelliği ve atmosferi, hem de doğaya ait bu oluşumları fotoğraflamak suretiyle buranın güzelliğine güzellik katıyorlar." şeklinde konuştu.

Ceylan, 1997, 2004 ve 2005 yılında Foto safari düzenlendiğini anımsattı.

Foto safariyi, fotoğraf avcılığını geliştirmek için düzenlediklerini aktaran Ceylan, şunları kaydetti:

"Avcılığınızı bundan sonra tetiğe basarak, tüfekle değil, fotoğraf makinesi deklanşörüne basarak, o güzelliği ve sevinci yaşayın diye düzenledik. O sayede Nallıhan Kuş Cenneti çok iyi tanındı. Peyzaj güzelliğinden dolayı da oldukça rağbet gördü. Bu sene Nallıhan Kuş Cenneti'nde, 9-10 Temmuz tarihlerinde 4'ncü foto safariyi düzenleyeceğiz. Türkiye'de pek çok kişinin buraya gelmesi sağlanacak ve belki uluslararası çapta yapmayı da düşünüyoruz. Buranın doğal güzelliğini, kuş çeşitliliğini, göreceğiz. Foto Safariyi Temmuz'da kuşlar yuvalarından çıkmaya, uçmaya başladıklarını için düzenliyoruz. Yavrulara zarar vermemek için o tarihi uygun gördük."

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Ceylan Nallıhan AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title