Haberler

AK Parti Ankara İl Gençlik Kollarından Anlamlı Okul Restorasyonu

Güncelleme:

(SNA) AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile "Onlar Yıkarlar Biz Yaparız" okul restorasyon projesi kapsamında, Ankara'nın Elmadağ ilçesine bağlı, Akçaali mahallesi ilkokulu'nu restore etti.

head

(SNA)

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile "Onlar Yıkarlar Biz Yaparız" okul restorasyon projesi kapsamında, Ankara'nın Elmadağ ilçesine bağlı, Akçaali mahallesi ilkokulu'nu restore etti.

Restorasyon çalışmalarına, Gençlik Kolları Başkanı Kurtcan Çelebi'nin yanı sıra Tanıtım ve Medya Başkanı Erhan Iyiaksu ve Gençlik Kolları üyeleri katıldı. Çalışmaların ardından Başkan Kurtcan Çelebi öğrencilere mont armağan etti.

Başkandan Öğretmenler Günü Mesajı

Yüzyıllardır insan ırkı olarak, Dünya'nın bizim dışımızda bir gerçekliği olduğuna ve spontane gelişen düzeni değiştiremeyeceğimize inandırıldık. Sonraları bize öğretmenler gönderildi ve onlar aslında bütün kainatın bizim ona karşı tutumumuzla şekillendiğini öğretti. Öğreten, önce kendi tutumunu değiştirdi ve ilkel olandan medeni olana yolculuğumuz tam da o noktada başladı…

Meseleyi daha da özele indirgeyeyim. Çok fazla toprağa sahip olan devlet, EN GÜÇLÜ DEVLET sayıldı. Çok erkek çocuğu olan baba "AĞA" sayıldı. Çok malı mülkü olan şahsiyet "ZENGİN" sayıldı. Nitekim niceliği esas alan değerler sistemlerinin hepsi, cehaletten beslenerek Dünya'yı yaşanmaz bir yer kılmaya ant içtiler. Bu düzenin mimarlarına bakıldığı zaman hepsi de yukarıda saydığımız meta ve niceliklere sahip kişilerdi. Oysa bu düzeni kurarken başka bir insan tipi olan "ÖĞRETMEN"i hiç de hesaba katmamışlardı. Öğretmen de Dünya'nın yaşanılabilir kılınması üzerine yemin etti. İşin ilginç yanı ise bu insan tipinin mülkü, toprağı, sayısız oğulları yoktu. Sahip olduğu iki şey vardı; Hikmeti doğuran bilgisi ve Allah'ın (c.c.) ilk yarattığı nesne olan "KALEM"i. Öğretmeye başladı. Gerçek gücün, insanların arasındaki samimiyetten neşet ettiğini, Zenginin ancak ve ancak kanaatkar olabilen olduğunu, gerçek Ağa'nın karşılıksız veren olduğunu…

Üzerine bastığımız topraklarda yaşayan ceddimizde bu gerçeklere inandı ve sonrasını insanlık tarihi de sizler de çok iyi bilmektesiniz. İstanbul'daki kilise diğer kilisenin himayesindense, bizim himayemizi yeğledi. Avrupa'da zulümden kaçan ne kadar mazlum varsa atını güvenli liman dedikleri Anadolu'ya sürdü. Sadaka taşlarının üzerine konulanlar toz bağladı. Devlet fetret dönemindeyken bile halk isyan etmedi, düşmanlarımızın bağımsızlık vaatlerine kanmadı. ve daha sayamayacağım nice olaylar birbirini izledi. Hülasa Fatih Sultan Mehmet tarih boyunca hep Akşemseddin ile bilindi. İşte biz bu sebeple öğretmeni ve öğretmeyi insanoğlunun yeryüzündeki serüveninin en ehemmiyetli hususu bilmekteyiz.

Ne yazık ki öğretmene, okula ve bilgiye kıymet vermeyen bazı ilkel yaklaşımlar hala ülkemizde vandal girişimlerde bulunabilmektedirler. Geçtiğimiz aylarda cehaletin fırsat bulduğunda okula ve ilime nasıl saldırabildiğini hep beraber müşahede ettik. Yaptığını siyaset, attığı sloganı söz zannedenlerin Van'da, Mardin'de okulları nasıl yakıp, yıktıklarını üzüntüyle seyrettik. Biz de AK Parti Gençliği olarak,kçaali köyündeki ilkokulumuzu el ele vererek restore ettik. Ülkemizin eğitimde kaybettiği yılları restore etme çabamız, idealist öğretmenlerimiz ile daha gerçekçi bir düzleme oturmaktadır.

Hikmetin gerçek sahibine ve hikmete giden yolu öğreten ÖĞRETMENLERE derün hürmetlerimizle…

Öğretmenler günümüz kutlu olsun…

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı

Kurtcan Çelebi









Kaynak: Scandinavianagency.com / Güncel

Ak Parti Elmadağ Çelebi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title