Haberler

AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Şimdi yeni bir süreç başlıyor.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Şimdi yeni bir süreç başlıyor. İnşallah bu sefer yeni anayasa konusunda mesafe kat edilir. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Ayaklarında bir bağ var. Bu bağdan kurtulması gerekiyor. Sistemin ona göre revize edilmesi, anayasanın ona göre şekillenmesi bunlar çok önemli" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Altındağ Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan sürecin, siyasi çalkantının AK Parti'nin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu anlatarak, "Bir partinin yüzde 41'lere düşmüşken tekrar yüzde 49'lara yükselmesi böyle muhteşem bir geri dönüş gerçekleştirmesi kolay bir şey değildir. Cumhuriyet tarihinde de örneği çok azdır. Sonun başlangıcı dediler. Sonu ANAP gibi olacak dediler ama öyle olmadı. Burada milletimizin AK Parti'ye çok ciddi bir güven duyarak, bir kredi verdiğini gördük. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. 7 Haziran'dan sonra hesap yaptık. Millet niye bize yüzde 41 oy verdi. Sonuçlar çıkarmaya çalıştık. Biz 7 Haziran seçimlerini ve 1 Kasım seçimlerini niye 41'e düştük, nasıl 49'a çıktık. Bu ikisinin muhasebesini bir arada yaparak ne kadar önemli bir sorumluluğun bize tevdi edildiğini anlıyoruz ve anlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"SOSYAL MEDYANIN BİR YALAN VE HAKARET ARACINA DÖNÜŞMEYE BAŞLADIĞINI GÖRÜYORUZ"

Dün Gazeteci Hasan Karakaya'nın son yolculuğuna uğurlandığını hatırlatan Akdoğan, "Gerçekten cesur bir gazeteciydi. İyi yürekli bir insandı. Şefkat ve merhamet timsaliydi ama hak edene karşı da şiddetli bir kalemi vardı. Onun vefatından sonra sosyal medyada çok sorumsuz bir takım yakıştırmaların hakaretlerin yapıldığını gördük. Doğrusu bu hiç yakışmıyor. Sosyal medyanın bir yalan ve hakaret aracına dönüşmeye başladığını görüyoruz. Onur ve haysiyet cellatlığı adeta yapılıyor. Bu derece bu kadar sorumsuz, üslupsuz bir araç haline gelmeye başlamışsa sosyal medyanın bu konuda bir takım tedbirler geliştirilmesi gerekiyor. Sosyal medya ahlak ilkeleri, etik kuralları bir şekilde geliştirilmeli. Öbür türlü insanlar kendilerini savunamıyorlar. Bu haysiyet cellatlığına karşı kendinizi savunamıyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.

"AYAKLARINDA BİR BAĞ VAR. BU BAĞDAN KURTULMASI GEREKİYOR"

Sosyal medyada yalan ve hakaretlerin bir örneğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçenlerde yaptığı bir konuşmasında verdiği Hitler benzetmesinin çarpıtılmasıyla görüldüğünü ifade eden Akdoğan, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor, bunlar ne anlıyorlar? Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği çok açık, bugün gelişmiş ülkelerin çoğunda başkanlık sistemi var. Geçmişten bu yana başkanlık sistemi var. Ama bir şeyi iyi yapan tek başına sistemin iyi olması değil. Parlamenter sistem olabilir, başkanlık sistemi olabilir. Onu kötüye kullanırsanız, insan faktörü olumsuz olursa o zaman en iyi sistemde kötü olabilir. Hitler Almanyasında olduğu gibi diyor. Bunu 'Cumhurbaşkanının ideal başkanlık sistemi Hitler örneğidir' diye çarpıtarak vermek bu doğru bir yaklaşım değil. Bütün bu konular elbette tartışılacak. Başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi, partili cumhurbaşkanlığı meselesi. Bunlar yeni konular değil. AK Parti yokken bile tartışılan konular. Sayın Başbakanımızın başlattığı bir süreç var. Geçen hafta Sayın Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Pazartesi günü Sayın Bahçeli ile görüşecek. Bu darbe anayasası Türkiye'ye yakışmıyor. Bunun değişmesi lazım. İyi niyetli olarak Sayın Başbakanımız elini uzattı. 'Gelin birlikte yapalım, uzlaşı içinde yapalım' dedi. Bu uzlaşma tavrını Sayın Başbakanımız net ortaya koyuyor. Ülke yönetimi demek iktidar partisinin kafasına göre ülkeyi yönetmesi demek değil. Bir fikriniz varsa söyleyin, terör konusunda, anayasa konusunda, diğer konularda. Bildiğiniz bir şey varsa bir reçete varsa, proje varsa gelin söyleyin ki hükümet de bundan etkilensin. Şimdi yeni bir süreç başlıyor. İnşallah bu sefer yeni anayasa konusunda mesafe kat edilir. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. AK Parti çok önemli mesafeler aldı Türkiye'de ama ayaklarında bir bağ var. Bu bağdan kurtulması gerekiyor. Sistemin ona göre revize edilmesi, anayasanın ona göre şekillenmesi bunlar çok önemli. Mevzuatında değişmesi gerekiyor, sistemle ilgili diğer konularda da bir takım düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bunlar topyekun gelişmek için çok önemlidir. Bu çerçevede Sayın Başbakanımızın iyi niyetli çabaları devam edecek."

"BİR ELDE SİLAH BİR ELDE SİYASET BU KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİLDİR"

PKK terörüne karşı AK Parti'den önce de mücadelelerin olduğunu ve AK Parti döneminde devasa adımlar atıldığını bildiren Akdoğan, "Operasyonlar, terörle mücadele kararlı ve etkili bir şekilde kapsamlı bir şekilde sona varıncaya kadar, sonuç alıncaya kadar devam edecek. Bu konuda bu taktiksel bir hamle, geçici bir durum değildir. Seçimde öncede bu seçime endeksli dediler. Hayır seçime endeksli değil. Terör belasından kurtulana kadar bu operasyonlar devam edecek. Bu süreçte fedakarca bir mücadele yürütülüyor. Siyasi zeminde en aykırı düşüncelere sahip olması bir partinin bunda bir problem yok. HDP bu çıkmaz sokaktan çıkmalıdır. 7 Haziran seçimlerinden önce çözüm sürecine ihanet ettiler. Çözüm sürecinin düşmanlarıyla işbirliği yaptılar. Şimdi demokratik siyaseti bir bütün olarak zehirlemeye, demokratik siyaseti çökertmeye çalışıyorlar. Terör örgütünün amaçlarına hizmet etmek için kullanıyorlar. Bir elde silah bir elde siyaset bu kabul edilebilir bir durum değildir. PKK'nın uzantısı olan bir takım yapılara el altından destek olduklarını görüyoruz. DEAŞ ne kadar katilse, ne kadar terör örgütüyse, PKK ve uzantıları da o kadar katildir, o kadar terör örgütüdür. Bunlar aynı zihniyettir. Buna karşı küresel düzeyde, uluslar arası zeminde DEAŞ'a karşı da PKK'ya karşı da YPG'ye karşı da hangisi nerede olursa olsun, elinde silah olan terör yapılanmalarına karşı hep birlikte mücadele etmemiz lazım. Samimiyet, müttefiklik bunu gerektirir" ifadelerini kullandı.

Akdoğan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yalçın Akdoğan AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title