Haberler

AK Parti Ankara İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1) "Kobani bahane edilerek çıkartılan olaylara ve birçok perde arkası oyunlara rağmen, AK Parti kadroları, bir şeyi ispat ettiler ki AK Parti ayaktayken, bu partinin yücelttiği değerler ayaktayken milletimizin özgüveni sapa sağlam ayakta olacaktır.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kobani bahane edilerek çıkartılan olaylara ve birçok perde arkası oyunlara rağmen, AK Parti kadroları, bir şeyi ispat ettiler ki AK Parti ayaktayken, bu partinin yücelttiği değerler ayaktayken milletimizin özgüveni sapa sağlam ayakta olacaktır. Kimse bu özgüveni, yıkmaya, tahrip etmeye muktedir olamayacaktır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ankara İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde, partililere hitap etti. Davutoğlu, konuşmasında, istiklal mücahitleri, bu yolda gayret sarfeden bütün cumhurun liderlerini, isimlerini tek tek sayarak selamladı.

Davutoğlu, 28 Ağustos'ta, yine Arena Spor Salonu'nda, tüm demokrasi tarihinin örnek bir kongresini yaptıklarını anımsatarak, "Bir vefa, sadakat, ahlak ve erdem kongresiydi. O olağanüstü kongremizde, benim omuzlarıma büyük bir mesuliyet yüklendi. İşte bu salonda, o mesuliyeti üstlenirken, Türkiye'nin, yeni Türkiye'nin bir inşa ve ihya dönemi olduğunu ifade etmiştim. 9 maddede bu inşa ve ihya döneminin temel ilkelerini, buradan sizlerle paylaşmıştım. 28 Ağustos'tan bu yana 116 gün geçti, dolu dolu 116 gün" diye konuştu.

-"Dava meşalesi hep ayaktadır"

Konuşması sırasında, partililerin artan coşkusuna işaret eden Davutoğlu, "Bu heyecan, bu aşk bize bir şey söylüyor, AK Parti'de heyecan bitmez, aşk ve aşkın alevi hiçbir zaman sönmez. Dava meşalesi, hep ayaktadır" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, 28 Ağustos'taki büyük kongrede, yeni Türkiye'nin inşa programını ilan ettikten sonra geçen sürede gelinen noktanın muhasebesini ortaya koymak istediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"116 gün sonra ne yaptığımızı, nereden nereye geldiğimizi bir kez daha muhasebe edelim. Birincisi, yeni Türkiye'nin zihniyet ve psikolojik altyapısı, özgüvendir, demiştik. 12 yıl içinde, bizim her alanda yaptığımız özgüven devrimidir. 12 yıl önce psikolojik olarak çökmüş, moral olarak iddiasını kaybetmiş bir halktan, 12 yıl içinde küresel lider olma iddiasındaki yeni bir Türkiye'ye doğru yürüme kararlılığını gösteren bir milli yürüyüşü başlattık. Aziz Ankaralılar, işte geçen sene Gezi olaylarıyla birlikte bir provokasyon başlatıldı. Daha sonra, 17 Aralık, 25 Aralık kumpaslarıyla, çatı aday planlamalarıyla milletimizin özgüveni tahrip edildi. Hep beklediler ki bütün tuzaklardan sonra millet özgüvenini kaybetsin, millet yeise düşsün, paniğe kapılsın, milletin temsilcileri ile millet arasına uçurum girsin, izin vermedik. 28 Ağustos'ta burada kongreyi topladığımızda, size ve milletimize verdiğimiz ilk söz, kim ne yaparsa yapsın özgüvenle yürümeye devam edeceğiz."

-"Milletimizin özgüveni sapa sağlam ayakta"

"Şimdi 116 gün içindeki, Türkiye'nin atmosferine bakınız. Kobani bahane edilerek çıkartılan olaylara ve birçok perde arkası oyunlara rağmen, AK Parti kadroları, bir şeyi ispat ettiler ki AK Parti ayaktayken, bu partinin yücelttiği değerler ayaktayken milletimizin özgüveni sapa sağlam ayakta olacaktır" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Kimse bu özgüveni yıkmaya, tahrip etmeye muktedir olamayacaktır. Bu salondan bir kez daha haykırıyoruz, millet ile bütünleşmiş AK Parti kadroları özgüven için geleceğe yürümeye devam edecektir. Bütün Anadolu'yu dolaşıyoruz. Her yerde gördüğümüz, bütün tezgahların karşısında milletimizin partimize, hükümetimize, en önemlisi kendisine olan güveni hiç kaybetmediğidir. Bu güven, hiç bir zaman kaybolmayacaktır. İkinci temel ilke, milleti bir arada tutan sosyokültürel beraberlik, milli birlik ve beraberlik, dedik."

-"Aziz vatanımızı karış karış dolaşmaya devam edeceğiz"

Davutoğlu, 28 Ağustos'daki kongreden bu yana 30'a yakın ilde vatandaşlarla buluştuğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlarımızla kongre takvimini yaparken, dedim ki, 'bu milletin her bir ferdi ile buluşmak için bir gün doğuda, bir gün batıda olacağız. Öğleden önce doğuda, öğleden sonra batıda olacağız. Bir hafta kuzeyde, bir hafta güneyde olacağız.' O günden bu yana, sürekli olarak Anadolu'da ve Trakya'da halkımızla buluşuyoruz. Sembolik öylesine tercihleri yapıyoruz ki bu bütünlüğü gösterelim. İl kongrelerimize, Erzurum'dan başladık. Sembolik olarak, milli iradenin başlangıcı Erzurum Kongresi'nin aziz şehitlerini anarak başladık. Oradan, Balıkesir'e geçtik. Kuvayı milliye ruhunu uyandıran Balıkesir'deki kardeşlerimizle buluştuk. Bir tek şeyi ispat etmek için, Erzurum Kongresi'ndeki Dersimli Abbas Necati Efendi ile Balıkesir'de kuvayı milliye ruhunu temsil eden Vehbi Efendi'nin mirası, AK Parti kadrolarının omuzlarındadır. Adım adım, karış karış, aziz vatanımızı dolaşmaya devam edeceğiz."

-"Kuvayı milliye ruhunu tekrar ayağa kaldırmaya hazır mısınız?"

Konuşmasında, "Millet yeis içindeyken Erzurum Kongresi ile ayağa kalkan ecdadınızın? mirasına sahip çıkmaya hazır mısınız?", "İzmir 15 Mayıs'ta işgal altındayken, 2 gün sonra, 17 Mayıs'ta Balıkesir'de Alaca Mescit'te kuvayı milliyeyi ilan eden Vehbi Efendi ve arkadaşlarının izinde yürümeye hazır mısınız?", "Kuvayı milliye ruhunu tekrar ayağa kaldırmaya hazır mısınız?" şeklinde sorular yönelten Davutoğlu,  salondakilerin "evet" karşılığını vermesi üzerine, "İşte milli birlik ve beraberlik budur. İşte milletimizin, her bir ferdini birbiriyle buluşturma ideali budur" ifadesini kullandı.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Kobani Politika Güncel Haberler

title