Haberler

AK Parti Ağrı İl Başkanı Atmaca'dan Ankara'ya Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi ( Ak Parti ) Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisini aradığını ve Ağrı'nın doğalgaz ihalesini yapmaya başladıklarını söylediğini, önümüzdeki yıl içerisinde Ağrı'da doğalgazı kullanacaklarını ümit ettiğini söyledi.

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, Ankara'da bazı bakanlıkları ve genel müdürlükleri ziyaret ettiğini ve Ağrı ile ilgili önemli çalışmaların başlayacağı müjdesini verdi. AK Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca, "Son Ankara ziyaretimizde Bakanlıklar nezdinde bazı ziyaretler yaptık. Hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Hanımefendiyi ziyaret ettik. Kalkınma Bakanımızı ziyaret ettik. Şeker Fabrikaları Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Ayrıca 120'inci Olağan İl Başkanları toplantısında da Sayın Başbakanımıza ilimizin bir takım sorunlarını arz ettik. Bununla ilgili hemen Sayın Başbakanımız tarafından talimatlar verildi. Bunlar da icraata konulmuştur. Bunların başında biliyorsunuz, bizim iki tane büyük ilçemiz vardır. Bir ilçemizde sosyal yardımlardan pay alan 7 bin, diğerinde 5 bin, bunların tamamı tüm resmi iş ve işlemlerini yapmak üzere Ağrı'ya gelmek zorunda kalıyorlardı. Biz bu sıkıntıyı bertaraf etmek için Sayın Bakanımıza rica da bulunduk, o da hemen ilgili birimlere talimat vermek suretiyle 5 ilçemize sosyal hizmet merkezi kurulacaktır. Bundan sonra halkımız yerinde hizmet alacaktır inşallah. Dolayısıyla burada da bir takım yığılmaların da önüne geçilmiş olacak. Bu iki açıdan faydalıdır. Hem halkımız açısından hem de yeni bir istihdam alanı açılmış olması nedeniyle inşallah orada yeni istihdamlar olacak, alımlar olacak. Bu da Ağrımız için yaptığımız gayretlerden bir tanesi. Yine Sayın Bakanımıza Türkiye'deki genel politikalarına dair teşkilat olarak biz iki sayfalık bir rapor hazırladık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın özellikle ahlaki yozlaşmanın çok revaçta olduğu bu dönemde ne tür atılımlar yapması lazım, hangi politikaları geliştirmesi lazım, hangi kurum ve kuruluşlarla entegrasyon yapmak suretiyle bir güç birliği yapmak suretiyle neler yapmasına dair Sayın Bakanımızın bizden talebi üzerine bizde bir rapor tanzim etmiştik" dedi.

Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğünü de ziyaret ederek Ağrı Şeker Fabrikasının yeni sezonda faal olarak çalışması için girişimlerde bulunduğunu belirten İl Başkanı Atmaca, "Sayın Başbakanımızın bilgisi dahilinde hem Maliye Bakan Yardımcımızı, hem Şeker Fabrikaları Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Şeker fabrikasının bu yıl kampanya döneminde faal olması için gerekli görüşmeleri yaptık. İnşallah şeker fabrikamız çalışacak. Öte taraftan bilindiği gibi 2 Ağustos itibariyle bizim Sabiha Gökçen uçuşlarımız başladı. Bunu da bazıları sahiplenmek istiyor. HDP milletvekilleri ve Leyla Zana bunu sahiplendiler. Taaccüp edilen bir şey var ki bir kere sizin Ağrı diye bir derdiniz yok. Bugüne kadar Ağrı'ya dair herhangi bir girişimde bulunmamışlardır. Sonuç getirici herhangi bir faaliyette hiçbir şekilde var olmamışlardır. Bizim Ankara'ya gidişlerimizdeki 3-4 günlük mesailerimizin tamamı halkımızın şahsi meseleleri, bireysel meseleleri değil Ağrı'nın genel problemlerini biz masaya yatırıyoruz. İlgili bakanlıklar nezdinde bir takım girişimlerde bulunuyoruz. Gerçekten de sonuç alıyoruz" şeklinde konuştu.

"Sizin Ağrı diye bir derdiniz yok"

HDP milletvekillerinin Ağrı diye bir dertlerinin olmadığını, AK Parti'nin Ağrı ile ilgili yaptığı projeleri sahiplendiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Atmaca, "Ağrı ile ilgili bizim en büyük projemiz demiryolu hattıydı. Merzifon-Doğubayazıt demiryolu hattı. Şimdiye kadar Ağrı'da bu gündem edilmemiştir. Biz bunu Sayın Başbakanımız Ağrı'ya gelmeden önce bizi aramıştı. 'Ağrı'ya ne istiyorsunuz' deyince biz bunu istiyoruz demiştik. Sayın Doğubayazıt Kaymakamımızdan aldığımız bilgiye göre orada kamulaştırma ön çalışmaları başlamıştır. Yani şu anda ilk adım atılmıştır. Yani Allah'ın izniyle Ağrı için artık bu hayal olmaktan öte bir realite olarak Ağrı'nın yatırım programı içerisinde bu da vardır. Ağrı'ya inşallah demiryolunu gelmesiyle ilgili ilk atımlar atılmıştır. Öte yandan biliyorsunuz bizim çok geniş tarım arazilerimiz var ve onların sulu tarımla mutlaka bu tarımsal faaliyetlerin yapılması gerekiyor. Yazıcı Sulama Barajımız inşallah yılsonu itibariyle artık kanallarından su gelecektir. Tarım arazileri sulanacak fakat Eleşkirt'in güney tarafındaki köylerimizde de büyük bir ziraat alanı var. Burada da Aydıntepe Sulama Barajı'nın projeye alınmasına dair girişimlerde bulunduk, inşallah orada da sulu tarıma geçilecek. Doğalgaz ile ilgili cep telefonundan Sayın Başbakanımız bizzat beni aradı. 'Başkan sizin doğalgaz işini biz ihale ediyoruz, haberiniz olsun' dedi. Ümit ediyorum seneye biz Ağrı'da doğalgazı kullanacağız" dedi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti AK Parti Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title