Haberler

AK Parti Ağrı Adayı: Şamil Tayyar Kendisi Aday Olsaydı

Güncelleme:

Ağrı’da tekrarlanan yerel seçimde koltuğunu BDP’nin adayı Sırrı Sakık’a kaptıran AK Parti'nin adayı Hasan Arslan, yenilginin nedenlerini ve seçim sürecinde yaşananları değerlendirdi.

"30 MART SEÇİMİ TAMAMEN BİR TİYATROYDU"

Milliyet gazetesinden Namık Durukan'a konuşan Arslan, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın, “Yanlış isim aday gösterildi” açıklamasına tepki göstererek, “30 Mart seçimi tamamen bir tiyatroydu. Baskılar o dönemde yapıldı. Şamil Bey, bunu hiç konuşmuyor. Kadınlar evlerine kilitlendi, oy vermesinler diye insanlar dağa kaçırıldı. Şamil Bey bunu niye konuşmuyor, sıkıyor mu? Masa başında ahkam kesmekten başka bir şey değil. Gelip burada kendisi bir aday olsaydı, onu da görürdük bakalım.” dedi.

"PARTİDE ALEYHTE ÇALIŞANLAR OLDU"

Bakanların tamamı ve milletvekillerinin büyük bölümünün kendisine destek için Ağrı’ya geldiğini ancak Ağrı’yı tanıyamadıkları için etkili olamadıklarını ifade eden Arslan, parti teşkilatında herkesin köşesine çekildiğini, aleyhte çalışanların bile olduğunu söyledi.

Arslan, propaganda dönemini ve yenilginin nedenini şöyle anlattı:

"AK PARTİ SEÇMENİNİ FİŞLEDİLER"

"30 Mart seçimi tamamen bir tiyatroydu. Baskılar o dönemde yapıldı. Şamil Bey, bunu hiç konuşmuyor. Kadınlar evlerine kilitlendi, oy vermesinler diye insanlar dağa kaçırıldı. Şamil Bey, bunu niye konuşmuyor, sıkıyor mu? Bunu bir konuşsun önce. ‘Kardeşim bu ilde biz 30 bin oy olmamız gerekirken adamları dağa kaçırdılar, iş adamlarından haraç aldılar, milleti bir bir fişlediler, AK Parti seçmenini fişlediler, bunları tehdit ettiler ve biz de zayıf kaldık’ diyeceğine, günah keçisi olarak, ‘Tamam bitti, kaybetti gitti...’ Şamil beye yakıştıramadım."

"GELİP KENDİSİ ADAY OLSAYDI, ONU DA GÖRÜRDÜK"

"30 Mart’ta aldığımız oy daha fazlaydı. Son süreçte tüm çabaya rağmen, maalesef tehditler, baskılar, kumpaslar, şantajlar halkı yıldırdı. Şamil Bey, buna bir eğilse, baksa; acaba bu ne? Bence daha objektif düşünmüş olacak. Masa başında ahkam kesmekten başka bir şey değil. Kusura bakmasın ben bunu kabul etmiyorum. Kendisini bu konuda araştırmaya davet ediyorum. Gelip burada kendisi bir aday olsaydı, onu da görürdük bakalım."

"TEŞKİLAT ÇALIŞMADI"

"Teşkilata mensup insanların çok daha yoğun çalışması gerekiyordu, çok daha performans göstermesi gerekiyordu. Maalesef herkes köşesine çekildi nerdeyse, hatta ters çalışanlar bile oldu."

"40-45 TRİLYON BORÇ VAR"

"Belediyeyi 2009’da devraldığımızda borç 36 trilyon (milyon) civarındaydı. Şu anda yaklaşık 40-45 trilyon borç var."

ŞAMİL TAYYAR NE DEMİŞTİ?

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, AK Parti'nin Ağrı'da adayı değiştirseydi seçimi kazanacağını belirterek, “Aday tespitlerinde teşkilatların çok fazla rolü olmadı. Eğri oturalım doğru konuşalım. Aday tespitinde söz sahibi olmayan teşkilatlara fatura çıkarmak ne kadar doğru? Bunu da bir sorgulamak gerekir. Ha çalışmadılarsa bunun hesabını sorun. Ama bir hesap daha soracağız. Aday tespiti yapa üst kuruldan hesap soracağız. Sayın Başbakanımızı kim kandırdı, kim yanlış yönlendirdi, aday tespitinde kimler söz sahibi… Mesela Ağrı adayının tespitini kim yaptı? Ağrı adayımızla ilgili partiden 10 kişiyle konuşun, iyi diyen tek kişiye ben rastlamadım. Bu adayı kim desteklediyse, sayın Başbakanımızı kim ikna ettiyse o hesabını verecek” diye konuşmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

şamil tayyar sırrı sakık ak parti ağrı Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500

Yorumlar (17)

cCc:

zaten diyorki hırsızda biziz kendii milletimizi soyan insanlarız diyor adam

27
2
yanıtYanıtla
ertunçvfgg:

Hadi ordan adamlar kazandı daha ne çamur atıyorsun

22
5
yanıtYanıtla
VATAN İÇİN:

ÜLKEYİ BÖLDÜN AKP. SENİ AFFETMEYECEĞİZ...GÜNEYDOĞU ELDEN GİTTİ SIRA DOĞUDA...:((

12
12
yanıtYanıtla
sosyaldemokrat:

ağrıdaki milli iradeye saygısızlık yapıp sayın sırrı sakıkın basarısını gölgelemeyindeğil şamil tayyar, basbakan rte bile agrıyı aday olsa alamaz. saygı duyacaksın saygı...

17
7
yanıtYanıtla
cCc:

İŞTE GÖRÜN AĞRIDA DEVLETIN OLMADIGI İNSANLARIN EVINDE KILITLENDIGI DAGA KACIRILDIGINI AKP LI KENDI AGZIYLA SÖYLÜYOR

10
10
yanıtYanıtla
admin:

bu adam belediyeyi soyup soğana çevirdi halk bunun hırsızlığını gördü bidaha verirmiydi oyunu çoğu kişiye rüşvet verip yemin etirdi bende ağrılıyım nerden b,l,yosun diyenlere

18
0
yanıtYanıtla
CİWAN5847:

Baskılar o dönemde yapıldı. Şamil Bey, bunu hiç konuşmuyor. Kadınlar evlerine kilitlendi, oy vermesinler diye insanlar dağa kaçırıldı. inanlar varmı allah aşkına :)kimmiş kapıların arkasındakiii kişi

17
1
yanıtYanıtla
salih:

be hay yalancı senin köyden bile sana oy veren olmadı neyi konuşuyorsun hala

14
3
yanıtYanıtla
ak partili:

şamil baba haklı, paralele yakın bi isim aday gösterildi bu yüzden kaybettik.

4
12
yanıtYanıtla
ZILGIT:

DOĞRU SÖYLEMİŞ...ORDA YAŞAMAYAN ORALAR HAKKINDA LAF EDEMEZ...ACİLEN ; ORALARDAKİ TOPLUMSAL YAPI YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ...DOĞUDA SİYASET YOKTUR...BAAS TİPİ YAPILANMA VARDIR..BU YAPININ BAŞINDA İSE BDP VARDIR...

4
8
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title