Haberler

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Yunanistan’da sosyalistlerin zaferi ile sonuçlanan seçimlere değinerek, Syriza’nın seçim vaatlerinin Türkiye’de AK Parti’nin uyguladığı politikalar olduğunu öne sürdü.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, Yunanistan'da sosyalistlerin zaferi ile sonuçlanan seçimlere değinerek, Syriza'nın seçim vaatlerinin Türkiye'de AK Parti'nin uyguladığı politikalar olduğunu öne sürdü.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan'daki seçimler ve sivil anayasa hakkında görüşlerini aktardı. Tutumlu, "Yunanistan'da biliyorsunuz bu hafta sonu seçimler yapıldı. Seçimi kazanan Syriza'nın, Yunan halkına vaat ettiği seçim vaatlerine bakın. Bu ülkede AK Parti'nin uyguladığı politikalardır" dedi.

Sivil anayasa konusuna da değinen Tutumlu, yeni Anayasayı AK Parti'nin yapacağını ve Türkiye'ye armağan edeceğini kaydetti. Hüseyin Tutumlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"2015 seçimleri sadece hükümetin belirlenmesinden öte bir anlam ifade ediyor. Bildiğiniz gibi 1982 anayasası, 1980 darbesinden sonra o zamanki milli güvenlik konseyinin yani cunta askeri darbe yapan generallerin hazırlattığı bir anayasa. Bu anayasa Türkiye'nin darbe anayasası olması itibariyle, Türkiye'ye zaten dar geliyor. Bunun da ilerisinde Türkiye'nin değişen sosyolojisine, dünyadaki değişime uyum sağlayamayan bir anayasa. Bu anayasanın değişmesinin elzem olduğunu son iki seçimlerde ısrarla tüm siyasi partiler dile getiriyorlar. Anayasanın değişmesi konusunda her siyasi parti aslında hemfikir, hepsi değişmesini istiyor. Ancak anayasanın bazı maddeleriyle ilgili aralarında bir uyum sorunu olabilir. Muhalefet bazen bunu bilerek, isteyerek geciktirmeye çalışıyor. 2015 seçimleri sonucunda inşallah AK Parti öyle bir sonuç alacaktır ki bu anayasayı en azından referanduma götürebilecek, meclis çoğunluğunu sağlayabilecek bir seçim sonucu alacağımıza inanıyoruz. O seçim sonucu neticesinde de inşallah AK Parti hizmetleriyle, icraatlarıyla bu millete nasıl hizmet ettiyse, bu millete yakışan, demokrasiye, insan haklarına, uluslararası standartlara uygun ve sivil bir meclisin yaptığı anayasayı da inşallah ülkemize AK Parti hediye edecektir. AK Parti böyle bir başarının altına imza atacaktır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yunanistan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title