Haberler

AK Parti Adıyaman Milletvekili Metiner'in Basın Toplantısı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Birileri uzun adamın bir an önce ölmesi gerektiğine inanıyor, beddua seansları düzenliyor ne yapalım yani. O uzun adamın kaderini Allah belirler.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, "Birileri uzun adamın bir an önce ölmesi gerektiğine inanıyor, beddua seansları düzenliyor ne yapalım yani. O uzun adamın kaderini Allah belirler. Ama biz o uzun adamın dimdik arkasındayız. O yürekli, savunan adamın dimdik arkasındayız. Allah'ın her birimizin sağlığından ona vermesi dileğinde bulunuyoruz. Her birimizin bedenine bir şey olmadan hiçbir gücün onun tırnağına halel getirmesine izin vermeyiz" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bir gazetede kendisi ile ilgili gazeteci olduğu dönemde yaşandığı iddia edilen olaya yönelik çıkan habere ilişkin açıklamalarda bulunan Mehmet Metiner, yayınlanan haberi yalanlayarak, adı geçen savcı ve gazete hakkında yasal yollara başvuracağını söyledi. Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının montaj olduğunu belirten Metiner, ses kayıtlarını analiz yapan kuruluşların raporlarını okudu. Metiner, "Bu çok alçakça ve namertçe bir kumpastır. Bunun ucuz bir montaj olduğunu biliyoruz. TRT'nin bir tespiti var, 'çok ucuz bir montajdır, 5 farklı telefon konuşması bir araya getirilmiş.' Belirtilen tarihte Başbakanımız Konya'da. Böylesine bir yalan utanmazcasına, arlanmazcasına dile getirilebiliyor. Burada montajın ve dublajın yapıldığı teknik ayrıntıları ile ortaya konuluyor. Burada yapılmak istenilen şey, çok ciddi bir siyaset mühendisliği yapılıyor. CHP'nin, MHP'nin ve BDP'nin tavrı çok manidar. Demokrasi, hukuk açısından son derece sorunlu bulduğumu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"HUKUKUN DA BİLEREK YA DA BİLMEYEREK IRZINA GEÇİYORSUN"

"Kendisine servis edilen tapelerle dolaşıyor" diyerek Kılıçdaroğu'nu eleştiren Metiner, "Bir şey düşünüyoruz, CHP giderek derin sağa kaydırıldığıdır. Bu bir tercihtir, CHP'ye çok yakışır. Bu ilkesizliği, hukuksuzluğu CHP'lilerin nasıl içlerine sindirebildiklerini anlayamıyorum. Bu bir ilkesizliktir, Kılıçdaroğlu sen ucuz montaj siyasetçisisin. Bir kasetten medet umacak kadar CHP'yi de zavallılaştırıyorsun, siyaseti de çürütüyorsun, hukukun da bilerek ya da bilmeyerek ırzına geçiyorsun" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun kendi celladına aşık bir insan olduğunu söyleyen Metiner, "Dersim katliamcısı bir partinin genel başkanı olduğunu onurla söyleyen, kendi celladına aşık bir insandan başka ne beklenebilir. Dersim katliamında Kılıçdaroğlu'nun akrabaları vardı, aşireti de o isyanın içindeydi. Kendi ailesinden pek çok insanın Dersim isyanında yok edildiğini biliyoruz. Ama kendi akrabalarının, hemşehrilerinin acımasız katliamı karşısında tek kelime etmeyen Kılıçdaroğlu'nun kendi celladına aşık bir haleti ruhiye içinde bugün paralel yapıyla yoldaşlık ilişkisi içine girmesi hiçte anlaşılmayacak bir şey değildir. CHP'lilerin buna nasıl tahammül edebildiklerine şaşırıyorum. Kendisi kaset ile geldi, kasetle birilerini götürebileceğini zannediyor. Çünkü sandıktan korkuyor" ifadelerini kullandı.

"İNLERİNE KADAR GİRİLECEK, HESAP SORULACAK"

Sokaktan iktidar devşirilmeye çalışıldığını belirten Metiner, "Burası Ukrayna değil, kimsenin sokaktan iktidar devşirmesine izin vermeyiz. Demokrasinin namusuna kimsenin tasallutta bulunmasına izin vermeyiz, milli irade hırsızlarına izin vermeyiz. Herkes haddini, yerini bilecek. Bu hukuksuz dinlemeleri yapanlar da, bunları servis edenler de hukuk karşısında hak ettikleri cezaları alacaklardır. İnlerine kadar girilecek ve onlardan hesap sorulacaktır. Biz kasetler üzerinden siyasetin dizayn edilmesine müsaade etmeyiz. Kasetler üzerinden CHP'nin dizayn edilmesi söz konusu olabilir ama AK Parti'nin dizayn edilmesine asla izin vermeyiz" açıklamasında bulundu.

MHP'yi anlamakta zorlandıklarını belirten Metiner, "Kasetlerden dolayı başına bu kadar bela badire gelmiş bir partinin, kaset üzerine konuşurken bin düşünmesi gerekir. MHP'nin de çok ilkeli siyaset izlediği kanaatinde değilim. BDP'ye ne söylesem diye düşünüyorum. Düne kadar siz Öcalan ile ilgili kasete ne diyordunuz. 'Bu montajdır, sözlerinin orası burası kesilmiş' diyen siz değil miydiniz? KCK davalarında yasa dışı dinlemeler üzerinden hukuksuzluklar yapıldığını söyleyen siz değil misiniz?" dedi.

Kabataş olayı ile ilgili sorulara yönelik cevap veren Metiner, "O görüntüler vakti zamanı geldiği zaman ortaya çıkar" diye konuştu.

MHP ve CHP ile ilgili kasetlere yönelik erişimin AK Parti tarafından engellendiğini belirten Metiner, "Ben kasetler üzerinden siyasetin dizayn edilmesine karşıyım. Benim inancıma göre tecessüs haramdır. O tarihte Sayın Baykal da bilir buna şiddetle karşı çıkan birisiyim" şeklinde konuştu.

Başbakan ve oğluna ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını hatırlatan Metiner, "Başbakan'ın bu şekilde dinlenmesi yasal açıdan suçtur. Demek ki hukuksuz, illegal bir dinleme ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

"PARALEL YAPI BU HAKLI DAVANIN ÜZERİNDEN KENDİ HESAPLAŞMASINI YAPTI"

Metiner, "Paralel devlet ordudan sonra AK Parti'ye de kumpas kurmuş oluyor mu?" şeklindeki soruya, "Bu kumpası kuranların geçmişte ne yaptıklarını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Ergenekon davasında sap ve samanı birbirine karıştırdılar. Önlerinde engel olarak gördükleri herkesi Ergenekon torbasının içine atarak tasfiye ettiler. Bu kumpasların bin kat daha fazlasını geçmiş dönemde yaptıklarından kendi adamı a hiç kuşku duymuyorum. Ergenekon davasının özü ile ilgili hiçbir sorumumuz yok bizim. Ordu içinde bir takım çetelerin, cuntaların hükümetimize yönelik bir darbe yapmadıklarını kim söyleyebilir. Onlarla yapılan hesaplaşmayı biz 'asrın davası' olarak nitelendirdik, bugünde aynı yerde duruyoruz. O tarihlerde bu haklı hesaplaşma süreci pek çok masum insanın da aynı torba içine konulması sürecini beraberinde getirdi. Paralel yapı bu haklı davanın üzerinden kendi hesaplaşmasını yaptı. Bunun için siyasal iktidarı kullanmışsa kullanmıştır" yanıtını verdi.

"ALLAH'IN HER BİRİMİZİN SAĞLIĞINDAN ONA VERMESİ DİLEĞİNDE BULUNUYORUZ"

Başbakan'ın ölmesi için beddua seanslarının düzenlendiğini belirten Metiner, "Birileri uzun adamın bir an önce ölmesi gerektiğine inanıyor, beddua seansları düzenliyor ne yapalım yani. O uzun adamın kaderini Allah belirler. Ama biz o uzun adamın dimdik arkasındayız. O yürekli, savunan adamın dimdik arkasındayız. Allah'ın her birimizin sağlığından ona vermesi dileğinde bulunuyoruz. Her birimizin bedenine bir şey olmadan hiçbir gücün onun tırnağına halel getirmesine izin vermeyiz" dedi.

Paralel yapıya yönelik bir operasyon olup olmayacağı sorusu üzerine Metiner, "Paralel yapı bizim açımızdan Türkiye için ulusal bir tehdittir. Sadece AK Parti'ye yöneltilmiş bir tehdit değil, Türkiye'ye yöneltilmiş tehdittir. Ne tür soruşturmaların açılacağını zaman içinde görürsünüz. Devlet içinde görev alıp seçilmiş hükümete karşı darbe girişiminde bulunmanın sonuçlarına herkes katlanacaktır. Biz cadı avı yapmıyoruz, bu dinlemeleri kimin yaptırdığını tespit ettiğimizde, sıralı amirlerin yerine başka yerlerden izin alarak kimin kumpaslar ürettiğini tespit ettiğimizde onlar hakkında gereğini yaparız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Mehmet Metiner Adıyaman Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title