Haberler

AK Parti Adıyaman'da Sandık Sonuçlarına İtiraz Etti

Adıyaman’da 5. milletvekilini çok az farkla kaybeden AK Parti, seçim sonuçlarına itiraz etti.

Adıyaman'da 5. milletvekilini çok az farkla kaybeden AK Parti, seçim sonuçlarına itiraz etti.

Adıyaman'da 4 milletvekili alan ve beşinci milletvekilini çok az oyla kaybeden AK Parti, birinci merkez ve ikinci merkez ilçe seçim kurullarına bazı sandıkların yeniden sayılması için başvuruda bulundu. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Gürsoy, 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu'nda 167 sandığa, 2. Merkez İlçe Seçim Kurulu'nda ise 67 sandığa itiraz ettiklerini dile getirdi. Hakan Gürsoy, itiraz yapılan sandıkların bazılarında sadece geçersiz oyların sayılmasını talep ettiklerini, bazılarında ise sandıkların tamamın sayılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen de 5. milletvekilini az bir oyla kaybettiklerini ve ciddi veriler ışığında itirazda bulunduklarını belirterek, "Seçim kuruluna bugün itirazda bulunduk. Bizim bildiğimiz sıkıntılı sandıklar var. Bu haklarımızı kullanacağız. Bir oyumuzu asla boşta bırakmayacağız. Hiçbir vatandaşımızın bize verdiği vekaleti asla başka yerde boşta bırakmayız. Değerlendirmelerimiz sonucunda, bildiğimiz vakıf olduğumuz sandıklarda var. Sıkıntılı olduğunu düşündüğümüz, itiraz etmemiz gereken sandıklara itiraz ettik. Geçersiz oy ne yazık ki çok fazla. 5 binin üzerinde geçersiz oy var. Hiçbir zaman bu kadar geçersiz oy olmadı. Bu noktada şüphe ve kaygılarımız var. Adıyamanlılar bilinçlidir. Bu kadar oyun geçersiz olması soru işareti doğuruyor. Ne gerekiyorsa yapacağız. Biz başka partiden bir oya dahi tenezzül etmeyiz. Bir oyla kaybetsek bile milletin iradesi başla göz üstünedir. Ama bir oyumuzu boşta bırakmayacağız" dedi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Seyfettin Bilen, "Allah sonuçları ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu etsin. Hamd olsun, ülkede güçlü bir iktidarla istikrara devam edeceğiz. Millet iradesini ortaya koydu. Milletin kadirşinaslığını, bütün Türkiye ve dünya gördü. Birlikte demokrasi şöleni içerisinde, zararsız, olaysız bir seçim yaşandı. Dört yıl boyunca insanlar umutla geleceğe bakabilecek. Sadece bu yönüyle Adıyaman'da AK Parti siyasal tarihinde en fazla oyu aldı. Bütün teşkilatlara, gönüllülere ve görevlilere kalbi bir şekilde teşekkür ediyorum. 1 Kasım seçimleriyle ilgili Adıyaman üzerine oynanan oyunlara sandıkta bir ders verildi. Herkes dersini almıştır. Türkiye üzerine hesap yapanlar, Türkiye üzerine rota çizmeye çalışanlar derslerini aldı. Bu millet zor günlerde fırsatçılara ders vermedi, vermeyecektir" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hakan Gürsoy Ak Parti Adıyaman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

besni:

Millet kimin ne olduğunu öğrendi.hem hizmetten faydalanarakhemde nnankörlük yap.ama adıyaman bunu öğrendi kimin dost kimin düşman olduğu.kim ne yaparsa kendisine eder

0
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

etsin gozunuz doymaz.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title