Haberler

AK Parti Adayına İlk Tepki Mitingi Eyyübiye'den

Güncelleme:

AK Parti'nin ilçe adaylarının açıklanmasının ardından tepkiler gecikmedi. Partinin Eyyübiye adayını protesto eden AK Partililer istifa sesleri yükseltti.

Günlerdir Şanlıurfa kamuoyunun beklediği AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayları nihayet açıklandı. Adayların belli olmasından hemen sonra ilk tepki Ceylanpınar'dan geldi. Cumartesi akşam vakitlerinde ilçelerinde belediye başkan adayı olarak Menderes Atilla isminin açıklanması üzerine ikisi belediye meclis üyesi olmak üzere ilçe başkanının da aralarında bulunduğu çoğu yönetimden toplam 55 kişi partilerinden istifa ettiklerini bildirdi. Verdikleri tepki hakkında açıklama yapan Ceylanpınar İlçe Başkanı Abdulgani Alkış, "Biz buraya hizmet etmeye geldik. Partimizin amaçları ve hedefleri doğrultusunda çalıştık bugüne kadar tertemiz geldik temiz bir şekilde gideceğiz. İl teşkilatımıza geçmiş yıllardaki hataya düşmeyelim diye defalarca uyarıda bulunduk ve bize bazı kriterlerinin olduğunu söylediler. Gördük ki kriterlerin hiçbirine uymayan bir anlayışı hakim kıldılar. Onlara olan inancımız ve ileriye dönük umutlarımız burada sekteye uğradı. Bize siyaset yapma imkanı bırakmadılar. Adil olmayan tercihte bulundular. Söyledikleri kriterler sadece lafta kaldı. Ceylanpınar'a daha iyi hizmet etmek için istifa etmeye karar verdik. 3 yıl boyunca birlikte çalıştığım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

EYYÜBİYE'DE MİTİNG DÜZENLENDİ
AK Parti Genel Merkezi'nin açıkladığı isimlere en büyük tepki Merkez İlçe Eyyübiye'den geldi. Eyyüp Peygamber Cami arkasındaki meydanda toplanan kalabalık grup, AK Parti Eyyübiye İlçe Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Mehmet Ekinci ismine tepki gösterdi. Ellerinde, 'Bu aday için bizden oy isteme', 'Şırlopa son', 'Sabrımız sınamayın' 'Mevcut adaya hayır, dürüst adaya evet', 'Eyyüp Peygamber sabrı yok' yazılı dövizler taşıyan grup ıslık ve sloganlarla Ekinci'nin adaylığına karşı olduklarını dile getirdi. Anadolu Araplar Derneği'nin de destek verdiği mitingde, 2011'de Şanlıurfa'dan bağımsız milletvekili adayı olan Mahmut Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, AK Parti'nin bölge insanını hesaba almadığını söyledi. Yılmaz, "Evet, seni kabul ettik. Maraş'tan gelmişsin. Büyükşehir belediye başkan adayı olmuşsun. Yahu senin hiç aklın, fikrin yok mu? Sen oyu nereden alacaksın. Viranşehir sana yüzde 20 vermez. Ceylanpınar sana yüzde 10 vermez. Senin en yakın oyun bu bölge değil mi? Allah'tan kork. Bizim bazı milletvekili arkadaşlarımız diyorlar ki, bu bölgenin Harran Ovası, Eyyübiye, Harran Ovası oy ofisi; ama sayın vekillerimiz hesaba almıyorlar" dedi. Ekinci'nin adaylığına tepki gösteren Yılmaz, "Bu arkadaşımız da aramızda büyümüş; ama nesi var bu bölgede? Bana bunu desin. Kaç köyü var? Ne yüzle gelecek? Ne diyecek bölgeye? Davamız Eyyübiye davasıdır. Öfkemiz, Eyyübiye adayına hayır demektir. Bizi yok sayan, başta büyükşehir belediye başkan adayına sesleniyorum. Arkadaşlar farkında mısınız? Eyyübiye için hazırladıkları Mehmet Ekinci, Turluk köylüsü tarafından sevilmeyip, bu halkın içinden olmayan biri. 30 Mart'ta sandıkta cevap vereceğiz. Öfkemiz AK Partiye varsa bu aday yüzündendir" diye konuştu.

ÇİFTÇİ: 5 TRİLYONA ADAYLIĞI ALACAK ADAYIMIZ YOK
Daha sonra bir konuşma yapan İsa Çiftçi de 30 Mart seçimlerinde AK Partiye oy vermeyeceklerini söyledi. Dışardan aday gösterilmesine de tepki gösteren Çiftçi, "Urfa'da aday yoktu da Maraş'tan mı gönderiyorsun. Eyyübiye'de adayımız yok mu? Nice insanlar var. Nice doçent doktorlar var. Neden onlardan birini göstermedin? Demek ki 5 trilyona adaylığı alacak adayımız yok. Bizim desteklediğimiz adaylarımız temiz aile çocuğu. Ne vurguncu, ne dosyası var. Onlardan nemalanamaz. Ama şimdi bu adayı gösterdi. Bundan sonraki vurgunu beraber yapacaklar. Biz de buna hayır diyeceğiz. Bugün burada olduğu gibi yarın sandıkta da tepki göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

'BU ADAMIN OYU HİÇ YOK'
Tepki mitingine katılıp Mehmet Ekinci için "Bu adamın oyu hiç yoktur" diyen İmam Demirel isimli vatandaş da, "Hangi köy ona ait ki? Turluk köyünde bile oy alamayacak. Üç kardeşler. Birisi muhtar oldu. Birisi sulama birliği başkanı oldu. Birisi belediye başkan adayı oldu. Belki kardeşlerinden bir tanesi milletvekili olacak. Bu adamın oyu hiç yok. Köylerden oy alamayacağı gibi şehirden de alamaz. Bunun aşağı yukarı 2 bin oyu var. Mehmet Ekinci'yi hiç kimse tanımıyor" diye kaydetti.

'BU ADAYA KARŞI TEPKİLİYİZ'
Mitinge katılıp Mehmet Ekinci'nin adaylığın tepki gösterenler arasında bulunan Cuma Demir ise, "Biz bu adaya karşı toplandık Eyyübiye halkı olarak, Harran halkı olarak. Bu adaya karşı tepkiliyiz. Bizim de bir hakkımızın olması lazım. Bu adam büyükşehre de zarar verebilir. Buradaki yaklaşık bin 500 kişi arkasında ailesi olan kişiler. Hepsi de AK Partilidir. Ben açık ve net söylüyorum. Böyle olursa yarın öbür gün oy kaybedebilirler" dedi.

'AK PARTİ'YE OY VERMEYECEĞİM'
Ekinci'nin adaylığına tepki gösterip AK Partiye oy vermeyeceğini ifade eden Halil Demirel adlı vatandaş ise, "Biz bu adamı köylerimize sokmuyoruz. Ben AK Partiliyim. Ama bu adamın yüzünden AK Partiye oy vermeyeceğim. Büyükşehri düşünmüştüm, onu da vermeyeceğim" diye konuştu. Yapılan eylemin ardından grup sessizce dağıldı.

Bu arada Akçakale'de de Ahmet Akay'ın aday gösterilmediği için AK Parti'den istifa ederek Saadet Partisi'nden aday olacağı belirtildi. Akay'a yine aday gösterilmeyen bazı aday adaylarının destek vereceği de kaydedildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mahmut Yılmaz Ceylanpınar Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title