Haberler

AK Parti Adayı Barut, "Taşağıl Narenciyesi Marka Olacak"

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, Taşağıl'da üretilen narenciyenin marka haline getirilerek pazarlamasının yapılacağını kaydederek, "Böylece üreticimizin daha fazla gelir elde etmesini sağlayacağız" dedi.

"Manavgat Sevdamız Gerçek" sloganıyla yerel seçim çalışmalarını sürdüren Recep Barut, Taşağıl'da vatandaşlarla bir araya geldi. Binlerce kişinin katıldığı toplantıda konuşan Ak Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Barut, Manavgat'ta merkez belediyesinin sahip olduğu büyük imkanlara rağmen belde belediyelerinden daha başarısız olduğunu söyledi. Bir belediyenin en öncelikli görevinin vatandaşların huzurunu sağlamak olduğunu kaydeden Barut; "Manavgat Belediyesi, bu konuda herhangi bir çaba göstermedi. Manavgat'ta yaşayanlar bir yandan trafikten, bir yandan artan konut fiyatlarından, bir yandan da kış aylarında yaşanan işsizlikten şikayet ediyor. Esnafımız ise kış aylarında ilçe ekonomisinin içinde bulunduğu ekonomik çöküntüye çare bulmak istiyor" dedi. Belediyenin kaldırım değiştirmekten ve çiçek ekmekten başka bir iş yapmadığını vurgulayan Barut; "Biz, bu anlayışı değiştireceğiz. Büyükşehir yasasıyla birlikte Manavgat çok büyüyecek. 19 mahalleye belde ve köylerinde katılmasıyla 106 mahalleye ulaşacak. Hali hazırda devam eden anlayışla Manavgat yönetilemez" diye konuştu.

Turkuapark projesiyle Manavgat'ta 12 ay turizmi yapılabilir hale getireceklerini ifade eden Barut, "Hem turizm çalışanları 12 ay çalışabilecek, hem de yeni iş imkanları açılacak. Manavgat'a gelen turist sayısı iki kat artacak" dedi. Manavgat'ta halkın yüzde 58'inin bin 200 liranın altında gelire sahip olduğunu kaydeden Barut, "Bu insanlarımızın yüzde 80'i kirada oturuyor. Manavgat Belediyesi 5 yıl boyunca bir karış yeri imara açmadığı için kira fiyatları çok yükseldi. İnşallah toplu konut projemizle birlikte bu insanlarımıza çok ucuza 200 - 300 liraya konut alma imkanı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Taşağıl bölgesinde tarımın çok yaygın yapıldığını belirten Barut, şunları söyledi:

"Burada yetişen en nemli ürünümüz Narenciye. Ancak, pazara çıkıldığında Taşağıl'da yetişen portakal, Finike portakalından daha ucuza satılıyor. Biz bunu aşmak için Taşağıl portakalının tanıtımı ve markalaşması çalışmalarını gerçekleştireceğiz."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'in Taşağıl bölgesine bir soğuk hava deposu ve paketleme tesisi sözünü verdiğini hatırlatan Barut, "Göreve geldiğimiz ilk yıl içinde paketleme tesisinin yapacağız" diye konuştu. Tarımda üreticilerin en büyük girdilerinden birinin de sulama suyu maliyetleri olduğunu kaydeden Barut; "Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Menderes Türel söz verdi. Sulama birliklerinin elektrik paralarını Büyükşehir Belediyesi ödeyecek. Böylece üreticilerimizin tamamı sulama maliyetlerinde elektrik maliyeti düşecek" şeklinde konuştu.

Taşağıl bölgesinde arıtma sorununun olduğunu bu konuda bir çalışma yaptıklarını kaydeden Barut; "MATAB'da yaptığımız projede belli bir aşamaya geldik. Bütün köy muhtarlarıyla görüştük. Taşağıl, Çakış, Büklüce, Denizkent'ten Gündoğdu dahil bütün köylerimizi de içine alan bir arıtma tesisi kuracağız. Bu arıtma tesisiyle bölgenin en önemli sorunlarından biri daha çözülmüş olacak" dedi.

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, belediye meclis üyeleriyle birlikte vatandaşları selamladı. Toplantıdan önce Manavgat Şems ve Mevlana Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği semazen ekibinin sema gösterisi ilgiyle izlendi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Barut Manavgat Ak Parti Taşağıl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title