Haberler

AK Parti Adayı Barut, Seçim Ofisi Açılışında Vatandaşlarla Buluştu

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, Kavaklı ve Kasaplar mahallelerinde bulunan seçim ofisinin açılışında binlerce vatandaşla bir araya geldi.

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, Kavaklı ve Kasaplar mahallelerinde bulunan seçim ofisinin açılışında binlerce vatandaşla bir araya geldi.

Ak Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı Recep Barut, 'Manavgat Sevdamız Gerçek' sloganıyla sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında Kavaklar ve Kasaplar mahallelerindeki seçim ofisinin açılışında binlerce vatandaşla bir araya geldi. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Eda Temur Tansak, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Erhan Çetin ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Barut, "Bu kalabalık, 5 yıldır Manavgat'ı yönetenlere 'Sen bu işi yapamadın kardeşim. 16 gün sonra gidiyorsun' diyor. Artık Manavgat, Büyük Manavgat. Manavgat Belediyesi halen binalara kot vermesini bilmeyecek kadar aciz bir belediye. Manavgat'ın geleceğiyle ilgili en küçük bir planları ve projeleri yok. Şu anda 208 bin 526 nüfuslu bir Manavgat'ta yaşıyoruz. Bu Manavgat'ımızın tam yüzde 58'i bin 200 liranın altında gelir seviyesine sahip. Benim memleketinde otel var, iş var ama tam 50 bin otel çalışanım var. Belediye başkanı bu insanların zorluklarını bilecek, kira problemini bilecek ve bu insanların konut problemlerini çözmekle yükümlüdür" diye konuştu.

Vatandaşlardan verilen Fenerbahçe atkısını takan Recep Barut, Galatasaraylı olduğunu hatırlatarak, "Ben Galatasaraylıyım ama bu atkıyı da takarım. Buradan bütün sporseverlere bir çağrım var. Gelin İstanbul'un takımlarını desteklemeyi bırakalım. Manavgatspor'u Süper Lig'e çıkaralım" dedi.

Hizmette ayrım yapmadığını belirten Barut, "Eğer ben falan adam MHP'li CHP'li deseydim, Kızılot'un, Oymapınar'ın altyapısını yapmazdım. İşte Manavgat'ın gerçek sevdası budur. Manavgat'ı bir bütün olarak, kucaklayan anlayışla yetiştirildik" diye konuştu. Manavgat Belediyesi'nin 5 yıl boyunca bir karış alanı imara açamadığını, yeni bir iş alanı açılması için gayret göstermediğini ifade eden Barut; Kızılot'tan Side'ye, Oymapınar'dan Çolaklı'ya, Evrenseki'den Ilıca'ya beldelerin tamamının altyapı problemlerinin tamamlandığını kaydetti.

"Ben bu yola çıkarken, yanıma Sarılar Belediye Başkanımı, Ilıca Belediye Başkanımı, Gündoğdu Belediye Başkanımı, Taşağıl Belediye Başkanımı, İl Genel Meclisi Üyemi, eski ilçe başkanımı da aldım" diyen Barut, "Sizlere daha iyi hizmet etmek, sizlerin geleceğe güvenle bakabilmenizi sağlamak için el ele verdik" diye konuştu. Manavgat'ta Türk turizminin yüzde 15 yatağının bulunduğunu hatırlatan Barut, "Bu 180 bin yatağın 150 bini beldelerdedir. İyi ki bu beldeler sahilleri planlamış, insanlara iş imkanları açmış. Konut alanları açmış" dedi.

Manavgat Belediyesi'nde iki bölgenin turizm alanı olduğunu belirten Barut, şunları söyledi:

"Birisi Titreyengöl ve Sorgun bölgesi. Burası belediyenin kendi sınırlarında. Daha Titreyengöl'ün etrafına proje hazırlanmadı. Her gün marka değerini yitiren bir Titreyengöl var. Kızılağaç ise yıllarca mücavir alanda tutuldu. Kızılağaç'tan sadece para alındı. Alınan paraların onda biri oraya harcanmadı. Bir kuruşu harcanmadı. Eğer Onda biri harcansaydı, bugün belki Kızılağaç otelleri açık olacaktı, binlerce kişi çalışıyor olacaktı."

Hazırladığı projelerin temel felsefesinin turizm sektörü olduğunu vurgulayan AK Parti Manavgat belediye Başkan Adayı Recep Barut, "Bu projelerin hepsinin temelinde turizmi 12 aya yaymak var. Elli bin otel çalışanımızın 45 bin maalesef dört ay beş ay işsiz kalıyor. Bu durum şehir ekonomisini çökertiyor. O insanlarımız çok zor durumda kalıyor. Biz bu projeleri uyguladığımızda otellerimiz 12 ay açık olacak. Bir belediye başkanı 50 bin turizm çalışanının arkasında olmak zorunda. Ben her zaman turizmde çalışan kardeşlerimizin yanında olacağım. Toplu konutla arkalarında olacağım, hayatlarını ucuzlatmak için arkalarında olacağım. Halk ekmekle arkalarında olacağım. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sizlerin hizmetkarı olmak istiyoruz" dedi.

Uluaalan projesinin Manavgat için çok önemli olduğunu kaydeden Barut sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurmak istediğimiz temalı eğlence merkezi Turkuapark, Manavgat turizmini en az ikiye katlayacak. Fransa'da olan eğlence merkezi için her yıl en az 16 milyon insan oraya gidiyor. Bu projeyi mutlaka hayata geçireceğiz. İlk yapacağımız iş, Ulualan bölgesini turizme açacağız. Akdeniz'de dolaşan 8 yüz 50 bin yat var. Bir tanesi Manavgat'a gelmiyor. Çünkü Yat Limanı yok. Bunu yapacağız. En çok önemsediğim konulardan bir tanesi de Çağlayan ilkokulu, Jandarma'yı, PTT'yi, Kaymakamlığı kaldırıyoruz. Buraya Cumhuriyet Meydanı yapacağız. Manavgat'a, turizm başkentine yakışır olacak. Altında 650 araçlık kapalı otopark bulunacak."

Recep Barut, konuşmasının ardından belediye meclis üyeleriyle birlikte vatandaşlara karanfil attı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Barut Manavgat Ak Parti Kavaklı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title