Haberler

Adana'da Yaklaşık 50 Bin Geçersiz Oy Tespit Edildi

Güncelleme:

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana'da yaklaşık 50 bin civarında geçersiz oy tespit edildiğine dikkat çekti.

Adana'da yaklaşık 50 bin civarında geçersiz oy tespit edildiğine dikkat çeken Yeni, "Şimdi bu geçersiz oyların tespitini yapan sandık kurulları bu konuda fazla deneyimi olmayan, belki de ilk defa bir birleşik oy pusulasını hayatında gören kişiler tarafından yapılan tespitlerle ortaya çıktı. Biz de istiyoruz ki, bu işte daha deneyimli, bu işi yasal mevzuat içerisinde yapmakla yetkilendirilmiş kişiler görsün. Onların gördüğü çerçevede Adana hiç olmazsa kafasında herhangi bir soru işareti olmaksızın seçimi atlatsın istiyoruz. Geçmişte Adana'da yaşanan seçim sürecinde değişik spekülasyonlar oldu. Aslında biz yapmış olduğumuz bu hareketle Adana kamuoyunda muhtemel çıkabilecek herhangi bir speküleslonları kaldırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

"İTİRAZLAR BİZİM YASAL HAKKIMIZ"

İtirazların yasal hakları olduğunu belirten Yeni, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz yasal hakkımızı kullanınca her nedense buna çok ciddi bir tepki ortaya çıktı bazı siyasi parti mensuplarınca. Bunu da anlayabilmiş değiliz. Yasanın verdiği bir hakkın kullanılması neden bu şekilde böyle yanlış bir algı ortaya konmak istercesine ifade ediliyor bunu da anlayabilmiş değiliz. Ama her nedense bizim yapmış olduğumuz ve tamamen yasal hakkımızı kullanmaktan ibaret bu başvurularımız bazı siyasi parti milletvekillerimizce ve genel başkan yardımcısı düzeyinde parti yetkililerince sanki olağan üstü bir halmiş, olağan üstü bir durummuş gibi ifade edilmekte. Mademki demokratik çerçevede yapılan seçimle bu seçimi aldıklarını düşünüyorlar. Kendilerinin de bizim bulduracağımız seçim kurulu üyesi kadar seçim kurulu buldurabilecekleri 5-6 tane bu konuda profesyonel, hatta hukukçulardan müteşşekil insanların önünde açılacak sandıklarda oyların tespiti neden kendilerini rahatsız ediyor anlayabilmiş değilim. İnsanların kafasında herhangi bir tereddüt kalmasın bizde en azından kendimizi bu konuda eksik olan bir şey kalmadı psikolojisini ortaya koyalım düşüncesiyle teşkilatımız olarak böyle bir çalışma içerisine girdik. Yapmış olduğumuz şey kanuni bir hakkımız, bu hakkın kullanılmasında her nedense seçim kurullarına baskı oluşturuluyor, seçim kurullarına baskı oluşturalacak gibi böyle tam aksine kendilerince baskı oluşturmaya yönelik bir söylem içerisindeler. O arkadaşlara şunu seslenmek istiyorum madem kazandınız çok şeffaf bir ortamda bu Adana kamuoyuyla paylaşılsın."

Yeni, Adana'nın 4 merkez ilçesi ile Karaisalı, Kozan ve Ceyhan ilçelerinde itiraz başvurularını yaptıklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

Emine Kabubullerkabulleremine@yahoo.com:

SAYIN YENİ, O BEĞENMEDİĞİN KURULLAR DEVLETİN YARNİ SİZİN GÖREV VERDİĞİNİZ KURULLAR. ONLAR DEĞİL ASLINDA SEN DENEYİMSİZ OLDUĞUNU KABUL ET.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title