Haberler

AK Parti Adana Kadın Kolları Başkanı Can Açıklaması

AK Parti Adana Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, "Sayın Kılıçdaroğlu bahse konu hakaretleriyle, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlemiştir" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Adana Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, "Sayın Kılıçdaroğlu bahse konu hakaretleriyle, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlemiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Can, yazılı açıklamasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Genel Kurultayında ve grup toplantısında Türkiye siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan hakareti asla kabul etmeyeceklerini bildiren Can, şunları kaydetti:

"Burada sadece ona oy verenler rencide edilmemiştir. Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve vatandaşlarını, yani cumhuru en üst noktada temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez. Hakaret ederken kullandığı 'namus' ve 'şeref' kavramlarının halkımız için ne kadar hassas değerler olduğunu, bu ülkede siyaset yapan her sorumlu insan bilir. Ancak Sayın Kılıçdaroğlu kendi koltuğunu garanti altına almak için türlü senaryolarla hazırlandığı kongresinde ve ardından bir arada tutamadığı partisinin grup toplantısında, yetersizliğini örtbas etmek için kendine çirkin bir yol olan hakareti seçmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımıza hadsizce diktatör diyen sayın genel başkan bu kararıyla demokrat mı oluyor. Sayın Kılıçdaroğlu bahse konu hakaretleriyle, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu'nun 299'uncu maddesinde hükmü bulunan 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlemiştir."

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title