Haberler

AK Parti Adana İl Teşkilatında Görev Değişimi

İl başkanlığına atanan Yeni: "Adana'da teşkilatımızın zayıflığı yönünde en ufak kuşku oluşmasın.

AK Parti Adana il başkanlığına atanan Fikret Yeni, görevine başladı.

Yeni, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kendisine bu görevi layık gören Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, milletvekilleri ve teşkilat başkanına teşekkür etti. Yerel seçimlere hazırlandıklarını belirten Yeni, "2 ay boyunca gece gündüz demeden Adana'nın AK Parti ile AK belediyecilik ile buluşmasını temenni edeceğiz. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Adana'yı, özlem duyduğu Ak belediyeciliğe kavuşturacağımıza inanıyorum" dedi.

Seçimlere 2  ay gibi bir süre kaldığına işaret eden Yeni, bu süreçte seçmenlerin hepsine ulaşıp sıkılmadık el bırakmayacaklarını söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yeni, "Biz Adana'da birinci partiyiz. 15 ilçe ve büyükşehir belediyesini alacağız. Bu gerçekçi bir hedef. Bundan önceki aldığımız oy oranına bakıldığında da bunun gerçekleşeceği ortada" diye konuştu.

Yeni, bir gazetecinin "İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı'nın istifası" ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"Ziyaeddin başkanım, bir görev devri düşündüğünde biz il olarak herhangi bir şekilde teşkilatımıza tepki amaçlı istifa etmedik. Bizim istifa sebebimiz yeni atanacak il başkanının elini rahatlatmak ve orada görev alacak arkadaşlarımızın daha sonra oluşacak yönetimlerde de görev almasının temini amacıyla il yönetim kurulunun istifaları alındı. Bu konu kamuoyuna değişik yansıdı. Bu istifalar kesinlikle prosedür istifalarından öteye gitmedi. Malumunuz 7 ilçemizde de belediye başkanlığı adaylığı gibi sebeplerle istifa eden ilçe başkanlarımız oldu. Bu ilçelerde de yönetim kurullarının istifaları alındı ve yeni oluşturulan yönetim kurulunda eski yönetim kurulu üyeleri de değerlendirildi. Allah'ın izniyle Adana'da teşkilatımızın zayıflığı yönünde en ufak kuşku oluşmasın. Biz tüm arkadaşlarımızla dimdik buradayız. Genel merkezimizin talimatları doğrultusunda partimizin gücünü Adana'da inşallah çok daha güçlü bir şekilde hissettireceğiz."

-Eski İl Başkanı Yağcı-

Eski İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı da 2 yıldır il başkanlığı görevini yürüttüğünü anlatarak, yaşına göre yaptığı işlerin ağır olduğunu ancak elinden geleni yapmaya çalıştığını söyledi.

Tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Yağcı, şunları kaydetti:

"Bir gün nasıl olsa bu görevi bırakacaktım. Bu görevlere gelinir ve gidilir. Bunlar gayet normaldir. İl başkanlığından ayrılan arkadaşlar partiden ayrılmıyor. Zaten yardımcılığımı yapan Fikret Yeni'ye ne kadar gücüm varsa destek olacağım. Ben bu partinin kuruluşunda imzası olan bir arkadaşınızım. Partiden ayrılma diye bir şey olmaz. Hayattan ayrılırım partiden ancak o zaman ayrılırım. Ancak işin prensipliği var. Prensipli insanlar bazen prensipleri çok önemserler. 'Usul esasa mukaddemdir' diye eski hukukta bir şey var. Bazı usullere riayet edilmemesi prensip sahibi insanları rahatsız ve rencide eder. Doğrusu bu. Bende de böyle bir rahatsızlık olmuştur. Bazı laflar yazılıyormuş. Şu bilinmelidir ki bu partide görev almış her arkadaş benim kardeşim, arkadaşımdır. Kararım hiçbir şahsa karşı alınmış bir karar değildir. Ben ayrılmak istediğimi 4 ay önce genel merkeze bildirmiştim ama o zaman genel başkanım 'devam et' demişti. Ben makam heveslisi değilim. Makam derdim yok ama hizmet aşkım var. Bugün mutluyum, huzurluyum çünkü Fikret Yeni il başkanı. Ben yaptığımın en doğrusu olduğunu iddia etmiyorum. Ancak öyle karar verdim, beğenen olur beğenmeyen olur ben öyle karar verdim neticesine katlanırım. Ben doğru yaptığım inancındayım. Ama bu bir aile içi meseledir. Kol kırılır yen içinde kalır. Hiçbir sebep yoktu diyemem o zaman yalan olur ama açıklayamam da çünkü biz bir aileyiz. Kolumuz kırılsa da yen içinde kalır."

AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya ise Yağcı'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Çetinkaya, tek vücut olarak yorulmadan dinlenmeden sonuna kadar yollarına devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Yağcı, yeni il başkanına çiçek verdi. - Adana

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan ZİYAEDDİN YAĞCI Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Oktay A.oktayak1974@hotmail.com:

Adana ya güzel bir tercih. Temiz, İlkeli, dürüst birisi. Allah cc bu yorucu görevde yar ve yardımcısı olsun.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title