Haberler

AK Parti'den Adana'da Yeniden Seçim İtirazı

Güncelleme:

Ak Parti Adana İl Başkanlığı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için yaklaşık 55 bin oyun yeniden değerlendirilmesi için YSK'ya başvurdu.

Ak Parti Adana İl Başkanlığı, MHP'li Hüseyin Sözlü'nün yaklaşık 18 bin oy farkla birinci çıktığı Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için Yüksek Seçim Kurulu'na başvurup, yaklaşık 55 bin oyun yeniden değerlendirilmesini istedi.

30 Mart'taki Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü'nün 410 bin 349 oy ve yüzde 33.42 oranla AK Parti Adayı Abdullah Torun'un önünde birinci çıkmasının ardından, AK Parti Adana İl Başkanlığı, Adana İl Seçim Kurulu'nda itiraz haklarını kullandı.

482 SANDIKTA GEÇERSİZ OYLAR SAYILDI

İtirazları değerlendiren Adana İl Seçim Kurulu, 4 ilçede toplam 482 sandıkta geçersiz oyları yeniden değerlendirdi. Bu sandıklardaki 6 bin 788 adet geçersiz oyun kontrolünün ardından AK Parti'ye 190, MHP'ye 57, CHP'ye 31 ve HDP'ye 52 oy geçerli sayıldı. Bu sonucun ortaya çıkmasının ardından AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, il başkanlığı binasında 15 ilçe başkanıyla bir araya gelip, büyükşehir belediye başkanlığı sandıklarında geçersiz sayılan yaklaşık 55 bin oyun hepsinin yeniden değerlendirilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz dilekçelerine son şeklini verdi.

AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, hazırlanan itiraz dilekçelerini 15 ilçe başkanının YSK'ya ulaştırılmak üzere Adana İl Seçim Kurulu'na teslim ettiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Hüseyin Sözlü Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

yusuf dikeryusuf_dkr@hotmail, com:

Abaküs Yani sayı boncuğuyla saydırsanız 20 bin kapanmaz be gardaş bırak adanayı adanalı yönetsin soruyorum AKP lilere adanalı olupda başka il de adayınız varmı 81 ilin içinde bu iş dede den TORUN a kalma işi deil Google da Adana yaz 3 hilal HÜSEYİN SÖZLÜ çıkar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title