Haberler

AK Parti Adana 5. Olağan İl Kongresi

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (1) "Herkesi, Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi, Demirtaş'ı ve diğer bütün liderleri, eğer yürekleri ve siyaset anlayışları elveriyorsa her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Herkesi, Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi, Demirtaş'ı ve diğer bütün liderleri, eğer yürekleri ve siyaset anlayışları elveriyorsa her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Ama kısa menfaatlerle geçici koalisyonlar kurar, arkadaki paralelcilerin tavsiyeleri yeni koalisyonlarla 2015 seçimlerinde karşımıza çıkarlarsa işte buradan bir kez daha sesleniyorum: Hepiniz birlikte gelseniz de milli irade yine AK Parti diyecek ve AK Parti yine milli irade diyecek" dedi.

Davutoğlu, Yüreğir Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Adana İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, iki gün önce TBMM'de yaptığı konuşmasında, Mısır'daki darbecilere destek verdiği için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "darbecisiniz" dediğini hatırlattı.

Davutoğlu, "Bu sinir uçlarına dokundu. Ayağa kalktılar. Sanki onların ayağa kalkmasından biz geri çekilecekmişiz gibi. Biz ayağa kalktık mı, millet ayağa kalkar" diye konuştu.

Nevşehir'de yaptığı çağrıyı bir kez daha yapacağını belirten Davutoğlu, şunu söyledi:

"Madem darbeci değiller çıksın Kılıçdaroğlu ve açık bir şekilde desin ki 'Biz 27 Mayıs'ı kınıyoruz. 27 Mayıs darbesini kınıyoruz' desin. Diyebilir mi, dedi mi? Diyemez. Yürek gerekir, yürek. Demokrasiye, milli sahip çıkmak için yürek gerekir, yürek. Diyemez, çünkü 27 Mayıs'tan üç gün sonra onların o zaman yan organı olarak çıkan Akis Dergisi, Metin Toker'in, İnönü ailesinin damadı olan dergi, Adnan Menderes'in üzerine çarpı işaret konan bir kapakla çıkmıştı. O gün rahmetli Adnan Menderes'in idamına hükmetmişti Cumhuriyet Halk Partisi neredeyse. Çıksınlar ve 27 Mayıs'ı tenkit etsinler. 27 Mayıs'ta o darbenin arkasında duranlar, daha sonra 12 Mart yönetimine bakan verenler, 28 şubat post-modern darbesinin ikna odalarını kuranları kendilerine milletvekili yapanlar, 'Darbeci değiliz' diyebilirler mi?

28 Şubat'ı tenkit eden CHP zihniyeti gördünüz mü?  28 Şubat ki, bu milletin evlatlarına zulmedilen... O kara günlerden bu ülkeyi çıkaran kim? AK Parti. Milli iradeyi Türkiye'nin her köşesinde egemen kılan kim? AK Parti. 27 Nisan e-muhtırada da sesleri çıkmamıştı. Daha yakın zamanda da hep milli irade dışında kaynak aradılar. Biz ise hep şunu söyledik, artık yeter, söz de, karar da sadece milletindir."

-"MİT'e burada kumpas kurmaya kalktılar"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Arada sırada bu memlekete son dönemde paralelci yapıyla en büyük darbeyi vurmak isteyenlerin ellerine tutuşturdukları birtakım kağıtlarla konuşuyor Kılıçdaroğlu. Diyor ki, 'Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) CHP'nin içişlerine karışıyor.' MİT'i böyle karalamak ne zaman başladı biliyor musunuz? Geçen sene tam ben buradayken, 10 Ocak'ta 140 büyükelçimizle Adana'dayken, Türkiye'nin onurlu kurumu, Türkiye'nin menfaatlerini koruyan MİT'e, paralelci çete tam da burada operasyon yapmaya kalkışmıştı. Biz Adana'dayken. Dinleyecekler, biz Gaziantep'te o olaydan iki gün önce Birleşmiş Milletler temsilcileriyle, Suriyeli kardeşlerimizle görüştüğümüzde, Harran'da ve bütün dünyada Gaziantep'te, Şanlıurfa'da, Türkiye'nin yazdığı insanlık destanı konuşulurken, biz 140 büyükelçiyle Adana'da toplantı yaparken, Adana'yı dünyaya anlatırken birileri de MİT'e burada kumpas kurmaya kalktılar. Bunun hesabı sorulmaz mı zannediyorlar."

Devlete kim kumpas kurmuşsa mutlaka hesabının sorulacağını kaydeden Davutoğlu, "Herkes bunu böyle bilmeli. Dinleyecekler, milletten izin almadan, milletten yetki almadan bu devlete bir şekilde sızarak vesayet rejimi kurmak isteyen herkes, bundan sonra sadece milli iradeyi inleyecek, sadece milletin sözü dinlenecek" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MİT'e 2012'de tuzak kuranlarla aynı dili kullandığını ifade eden Davutoğlu, "Birlikte saldırıyorlar Milli İstihbarat Teşkilatı'na. Halbuki o onurlu teşkilat Musul'da kaçırılan ve alıkonulan o diplomatlarımızı bir tek damla kan dökmeden vatanına kavuşturmuş onurlu bir teşkilattır" dedi.

Davutoğlu, milletin hakkına, onuruna da devletin gururuna ve onuruna da sahip çıktıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Onlarsa emaneti milletten almak yerine birtakım vesayetçi odaklardan almaya kalkarlar. Ne yaptılar cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Cumhurbaşkanımıza karşı çatı aday çıkardılar. Kim çıkardı? 8-10 parti birleşti, arkasında da paralel çete. Hep birlikte geldiler, bizi yenebildiler mi? Milli iradenin aksine bir söz söyleyebildiler mi? Çünkü aramızdaki fark bu. Biz, gücümüzü milletten alıyoruz. Biz, gücümüzü Kuvayımilliye'den alıyoruz. Onun için Erzurum Kongresi'nde de Balıkesir Kongresi'nde de vurguladığım gibi Erzurum'u istiklal şehri yapan Erzurum Kongresi'ndeki Dersimli Abbas Necati ile Balıkesir'de Kuvayımilliye'yi kuran Vehbi Efendi aynı tarihin kardeşleridir. Bu tarihe bir not daha düşmek istiyorum. 31 Ekim 1918. Gazi Mustafa Kemal, Yıldırım Orduları Komutanlığını Liman Von Sanders'den alır. Nerede alır, Adana'da. Memleket parçalanmıştır, işgal altındadır. Gazi Mustafa Kemal der ki 'Birileri için savaş şimdi bitmiş olabilir. Bizim milletimiz için savaş, şimdi başlıyor.' İşte Kuvayımilliye ateşinin yandığı şehir, Adana'dır. Adana öncüdür, öncü olacaktır. Biz, öncü şehir Adana'dan güç aldık, bu emanetleri taşıyacağız. Hazır olun, birlikte omuzlayacağız.

Herkesi, Kılıçdaroğlu'nu, Bahçeli'yi, Demirtaş'ı ve diğer bütün liderleri, eğer yürekleri ve siyaset anlayışları elveriyorsa her türlü vesayete karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Ama kısa menfaatlerle geçici koalisyonlar kurar, arkadaki paralelcilerin tavsiyeleri yeni koalisyonlarla 2015 seçimlerinde karşımıza çıkarlarsa işte buradan bir kez daha sesleniyorum: Hepiniz birlikte gelseniz de milli irade yine AK Parti diyecek ve AK Parti yine milli irade diyecek."

- Ankara

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title