Haberler

AK Parti 4. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül: "CHP hep vesayetlerle, vesayet adacıklarından beslenmiştir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, "CHP hep ?vesayetlerle, vesayet adacıklarından beslenmiştir. Şişli'de yaşanan şey, New York mafyasına belediyeyi teslim eden bir anlayış var. Bunlar yerel yönetim anlayışının New York mafyasına, hükümete gelmek için de Pensilvanya mafyasına vesayet adacığı olarak iradesini ipotek eden bir ?CHP anlayışıdır. Bu anlayıştan bu ülkeye zerre kadar bir yarar gelmez, bir hizmet anlayışı gelmez" dedi.

Gül, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş'ta düzenlenen "AK Parti 4. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Şişli'deki CHP belediyeciliğinin kokusunun Türkiye'yi sardığını söyledi.

Şişli'deki CHP belediyeciliğinde, tehdit ve mafya tipi ilişkilerin bulunduğunu dile getiren Gül, şunları kaydetti:

"Düşünebiliyor musunuz Şişli'de belediye başkanı olarak filanı seçiyorsunuz ama bu CHP anlayışı, hep cuntacılıktan mafyacılıktan belden aşağı vuruş teknikleriyle geliştiği için ve geride olduğu için siz filanı seçiyorsunuz ama o kişi istifa ediyor, belediye başkanlığını sen yapacaksın diyor. CHP hep vesayetlerle, vesayet adacıklarından beslenmiştir. Şişli'de yaşanan şey, New York mafyasına belediyeyi teslim eden bir anlayış var. Bunlar yerel yönetim anlayışının New York mafyasına, hükümete gelmek için de Pensilvanya mafyasına vesayet adacığı olarak iradesini ipotek eden bir CHP anlayışıdır. Bu anlayıştan bu ülkeye zerre kadar bir yarar gelmez, bir hizmet anlayışı gelmez."

Gül, Türkiye'de vatandaşların Şişli'yi, İzmir'i ve Çankaya'yı görünce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK'yı batırdığını görünce de hükümeti AK Parti'ye teslim etmeye devam ettiğini belirtti.

Türkiye'de muhalefet olmadığı için AK Partili belediyeler olarak birbirleriyle yarışır hale geldiklerini dile getiren Gül, AK Parti'li bir Kayseri Belediye Başkanı'nın İstanbul Belediyesi ile hatta Pekin, Londra ve New York Belediyesiyle yarışır hale geldiğini belirterek, "Çünkü bizim milletimize hizmet etme yönünde vermiş olduğumuz bir kavgamız, bir sevdamız var ve bu mücadeleyi de hep birlikte sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Yoğun kış şartlarında mevsim koşullarında ülkenin her yerinde AK Partili belediyelerin gece gündüz demeden çalıştığını aktaran Gül, şöyle konuştu:

"Diğer belediye başkanları iki kişiyi alıyor omuzuna basıyor, kar ne aşamada şehri nasıl etkilemiş milletin sırtına basarak siyaset yapıyor. AK Parti ile diğerleri arasındaki fark budur. AK Parti'li belediye başkanı milleti sırtına alır, gece gündüz ona hizmet etmek için çalışır, diğerleri de milletin sırtına biner kanını sülük gibi emer ve onun bütün geleceğin çalarak siyaset yapar. Farkımız budur. Bu siyaset ve hizmet anlayışı kazanacaktır."

CHP'nin  27 Mayıs, 12 Mart, 28 Şubat ve 17 Aralık darbecileriyle paralel yapıyla kol kola hareket ettiği sürece asla kazanamayacağına dikkati çeken Gül, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu Kılıçdaroğlu öyle bir darbe heveslisi ve sevicisi ki askerle kol kola giriyor, karşısında hangi kolluk kuvveti olursa olsun, yeter ki AK Parti'yi meşru milletin iradesini ortadan kaldırmaya yönelik bir ittifak olsa o ittifakta yer alıyor. Bu ister asker olsun ister polis olsun. Darbe yapacağını AK Parti'yi yapacağına inansın, zabıtaya bile selam duran bir anlayış var maalesef bu Kemal Kılıçdaroğlu'nda. Ama bu millet, bu vesayete izin vermeyecektir."

- AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise medeniyet inşasına ilişkin tartışmalara değinerek, yeni Türkiye'nin inşaasının kendilerinin dışında bir şey olmadığını aktararak, "Yani biz varız, bizim dışımızda bir Türkiye var. Biz bu Türkiye'yi inşaa ediyoruz. Hayır böyle değil. Ne medeniyet inşaası, ne de Yeni Türkiye'nin inşaası böyle bir şey değil. İnşaa dediğimiz şey, bugün ne düşündüğümüz ve ne yaşadığımızla ilgilidir. Bugünkü bakış açımızla ilgilidir. Bugünkü tasavvurumuzla bugünkü anlayışımızla ilgilidir. Kendimizi nasıl anladığımız şehri nasıl kavradığımız insanla kurduğumuz ilişkinin niteliği ve şekliyle ilgilidir" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ise AK Parti'li belediyelerin hem kültürel hem de sosyal belediyecilik anlamında Türkiye'deki diğer belediyelere örnek olduğunu belirterek, "Dünyaya. Osmanlı'nın mirası olduğumuzu. kadim bir medeniyetin mirasçıları olduğumuzu. ispat etmek suretiyle yaptığımız hizmetlerle bunu kanıtlamak suretiyle hareket etmeliyiz" görüşünü paylaştı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise davalarına yakışır şekilde görevi sürdürmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Görev aldığı günden bu yana gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Erkoç, "İnşallah biz de bu medeniyetin önemli şehirlerinden biri olan Kahramanmaraşımızı inşallah Türkiye'nin önemli yıldızlarından biri haline getirme çalışması içerisindeyiz. Hükümetimizin desteğiyle çok önemli projeleri başlatıyoruz" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise "AK belediyecilik ve tecrübe paylaşımı" konulu sunum yaptı.

Basına kapalı ikinci oturumda ise 14 belediye başkanı kentlerdeki çalışmalarına ilişkin istişare ve müzakere gerçekleştirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı toplantıya, milletvekilleri, bürokratlar, il ve ilçe belediye başkanları da katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Abdülhamit Gül Kahramanmaraş Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title