Haberler

AK Parti 311 Milletvekilinin İmzası ile Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Adayı Gösterdi

AK Parti, 311 milletvekilinin imzası ile Başbakan Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı gösterdi.

AK Parti, 311 milletvekilinin imzası ile Başbakan Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Nurettin Canikli, Belma Satır, Ahmet Aydın ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, 311 milletvekilinin imzasının yer aldığı başvuru dilekçesini meclis Başkanı Cemil Çiçek'e sundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı adayı olarak resmen başvurusu yapıldı.

Meclis Başkanı Çiçek hayırlı olsun dileklerinin ardından yaptığı konuşmada, "12. cumhurbaşkanlığı seçimini ilk kez halk seçecek. Önemli bir süreçten geçiyoruz. Her zaman Türkiye'de cumhurbaşkanı seçimleri önemli olmuştur. Sembolik yetkilere olmasına rağmen, önemli çabalar gayretler olmuş sıkıntılar yaşanmıştır. Uzunca süre cumhurbaşkanının seçilemediği bundan önce yaşadık. Yaşanan bu tecrübelerden sonra artık cumhurbaşkanını halk seçecektir" dedi.

Bu seçimin ve makamının çok önemli olduğuna dikkat çeken Çiçek, "Halkımızın büyük bir olgunlukla 12. cumhurbaşkanını seçeceğine inanıyorum. Bu seçimlerin büyük bir olgunla geçmesini temenni ederim. Bu süreç içeresinde makamlar ve kavramlar aşınmamalıdır. Karşılıklı nezaket ve saygı içerisinde bu seçimin yapılması ülkemizin yararınadır. Bu seçim önemlidir ama asıl önemli olan seçileni ve seçim sonucunu kabul etmektir. Cumhurbaşkanlığı makamları tartışılacak bir kurum olmamalıdır. İnşallah büyük bir olgunluk içerisinde geçer. Bunu temenni ederim" diye konuştu.

-12. CUMHURBAŞKANI ADAYI TÜM YETKİLERİNİ KULLANACAKTIR-

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli de, bu seçimlerin diğer cumhurbaşkanları seçimlerinden farklı olacağını hatırlatarak, "10 Ağustos'ta yapılacak 12.Cumhurbaşkanlığı önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden farklı ve ilk defa halk tarafından seçilecek" dedi. Canikli, seçilecek 12. Cumhurbaşkanının Anayasa'daki tüm yetkilerini kullanacağına vurgu yaparak şöyle dedi: "Demokrasilerde gücün kaynağı olan doğrudan halk tarafından seçilmesi 1982 Anayasası ile cumhurbaşkanlığına verilen yetkiler realize edilmesi ve kullanılmasına imkan sağlanacaktır. Bunun için bu cumhurbaşkanlığı seçimleri önemlidir. Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenmesinde çok geniş bir istişare danışma süreci gerçekleşmiştir. Hiç olmayan farklı bir yöntemle belirlenmiş çok büyük bir mutabakatla Sayın İstanbul Milletvekilimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmiştir. Gösterme biçimi de çok farklı, Türkiye tarihinde hiç olmayan bir yöntemle belirlenmiştir. Çünkü; cumhurbaşkanı adayları tepeden inme bir şekilde gösterilmeye çalışılmıştır. CHP ve MHP'nin gösterdiği çatı adayı da aynı şekilde olmuştu."

-CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI YÜRÜTMENİN BİR UNSURU OLACAKTIR-

Nurettin Canikli, yeni dönemde cumhurbaşkanlığı makamının temsili olmasının ötesinden hizmet veren ve yürütmenin önemli bir unsuru olacağını anlattı. Onun için bu seçimin farklı olacağını belirten AK Parti Grup Başkanvekili, "Bunun farklı olması da doğrudan halk tarafından seçilmiş olmasıdır. 10 Ağustos'ta Sayın İstanbul milletvekilimiz Recep Tayyip Erdoğan ülkemizin takdiri ile cumhurbaşkanı seçildiğinde Anayasa'nın anlamı doğrultusunda sadece gelen evrakları imzalayan bir onay makamı olmayacak. Gerçek anlamda bir lider cumhurun başı ve hizmete devam edecektir. Biz bu anlayışla başbakanımızı aday olarak gösteriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Nurettin Canikli Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title