Haberler

AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Devletimiz sadece ve sadece suç işleyenlerin yakasına yapışacak ve asla sürüklendiği o eski tuzaklara düşmeyecektir.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Devletimiz sadece ve sadece suç işleyenlerin yakasına yapışacak ve asla sürüklendiği o eski tuzaklara düşmeyecektir. 90'lı yıllarla bugünleri karşılaştıranlar da bilsinler ki halk ile teröristi ayırt edecek halkımıza Türkiye'nin her köşesinde en derin merhametle yaklaşarak, halkımıza düşman olan teröristlere ise en kararlı mücadeleyle karşı koyacağız" dedi.

Davutoğlu, AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında yaptığı konuşmada, Fırat'ın ve Dicle'nin aktığı her toprak parçasının, kendileri için aziz vatan toprağı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Biz birbirimizin hukukunu, mezhepçiliğe, ırkçılığa, şiddete, nefrete feda etmeyeceğiz. Adalet ve merhamet üzere olmak bizim Allah'a, millete ve tarihe ahdimizdir, sözümüzdür. Her vatandaşımızın sadece kendi ülkemizdeki değil, yeryüzündeki her insanın can ve mal emniyetini korumak, hayat hakkını korumak ve savunmak devletimizin ve bizim temel görevimizdir. Devletimiz sadece ve sadece suç işleyenlerin yakasına yapışacak ve asla sürüklendiği o eski tuzaklara düşmeyecektir. 90'lı yıllarla bugünleri karşılaştıranlar da bilsinler ki halk ile teröristi ayırt edecek halkımıza Türkiye'nin her köşesinde en derin merhametle yaklaşarak, halkımıza düşman olan teröristlere ise en kararlı mücadeleyle karşı koyacağız. Kimse endişe etmesin, bu ülkede kalbi kırık, mahsun hiç bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar azimle, kararlılıkla çalışacak bir kadro Türkiye'yi yönetiyor. Kimsenin endişesi olmasın. Bu sıkıntılı günler mutlaka geride kalacak."

AK Parti için yerel yönetimlerin, demokrasinin gelişmesi ve ülkenin kalkınması için hayati önem taşıdığını vurgulayan Davutoğlu, siyasetin, kalkınmanın yerelde başladığına inandıklarını kaydetti.

Yerelde büyük başarı destanları yazdıklarını anlatan Başbakan Davutoğlu, kendileri dışında hiçbir siyasi partinin vatandaşına, "ben senin için şu eseri inşa ettim" diyemediğini belirtti.

Davutoğlu, belediyeciliğin bir vizyon, sevda, hizmet işi olduğuna işaret ederek, "Kısacası belediyecilik bizim işimiz, belediyecilik AK Parti'nin hizmet ve şiarıdır" dedi.

"Devletin gönderdiği kaynakları, terör örgütünü beslemek için harcıyorlar"

Her şehri köy köy, sokak sokak, mahalle mahalle güzelleştirme, bayındır hale getirme gayesi taşıdıklarını aktaran Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Fakat üzülerek söylüyorum ki özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde, insanımızın taleplerini, beklentilerini, umutlarını kendine dert edinen belediyeler göremiyoruz. Oralarda, milletimizin huzurunu, rahatlığını, sağlığını düşünen, bu yönde hizmet eden yerel yönetimler de göremiyoruz. Bu dertle, bu şuurla, bu sorumlulukla, bu inançla hareket eden belediye başkanları göremiyoruz. Aksine, belediyeye ait iş makinelerini, yöre halkının can güvenliğine, huzuruna kast etmek için kullanan terör şebekeleri var. Millete ait araçları, gayri meşru, gayri insani amaçlar için kullanıyorlar. Biz yanlış devlet politikaları nedeniyle o kadim topraklarda yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyeti gidermek için çalışırken, bunlar karanlık adreslere hizmet peşindeler. Devletin vatandaşa hizmet edilsin diye gönderdiği kaynakları, vatandaşın huzuruna kast eden terör örgütünü beslemek için harcıyorlar. Bunlar oradaki kardeşlerimiz için değil, huzur için değil, kalkınmış şehirler için değil, 90'lı yıllara dönmüş huzursuz sokaklar, 90'lı yıllardaki gibi mefluç bir siyaset istiyorlar. Demokrasinin yolunu kesmek için çukur kazıyorlar. Hukuk ve barış rafa kalksın istiyorlar. İnsanlıktan değil, vandallıktan besleniyorlar. Ne yazık ki insani değerleri savunamıyorlar. Ne yazık ki şehrin hukukunu savunamıyorlar. Ne yazık ki medeniyet kavramını ağızlarına bile alamıyorlar. Ne yazık ki o şiddet sarmalından çıkamıyorlar, meşru siyaset çizgisine gelemiyorlar, şehre, medeniyete, bir arada yaşama kültürüne tahammül edemiyorlar. Parklar, bahçeler yapıp, çocukların neşe içinde oynayacağı alanlar açacaklarına, çukur kazıyorlar, sokağı cehenneme çeviriyorlar. Şehrin alt yapı sorununu, su sorununu, konut ihtiyacını, ulaşım sorununu çözmek yerine, devletin yapmak istediği yatırımların dahi önünü kesiyorlar."

"Bu zamana kadar yapılan yatırımın 17 kat daha fazlası Mardin'e yapılabilirdi"

Başbakan Davutoğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinin yüzde 96.7'sinin merkezi yönetimden gönderildiğini, gelirin yarısından fazlasının harcanmadığını, harcananın da personel giderleri için kullanıldığını anlattı.

Davutoğlu, "Gelirinin yüzde 100'e yakını merkezden gelmesine rağmen, gelirinin yüzde 50'sinden fazlası bekletiliyor, yatırımlara yönlendirilmiyor ve önemli bir kısmı da personel harcamalarına ayrılıyor. Eğer bu gelir fazlası, harcamalara aktarılmış olsaydı, bu zamana kadar yapılan yatırımın 17 kat daha fazlası Mardin'e yapılabilirdi" diye konuştu.

Nusaybin, Ömerli gibi ilçelerin kanalizasyon ihtiyacının, içme suyu probleminin giderilebileceğini belirten Davutoğlu, diğer illerde de durumun aynı olduğunu bildirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinin yüzde 71,6'sının merkezi yönetimden sağlandığını kaydeden Davutoğlu, harcamaların yüzde 39,8'inin personele gittiğini ifade etti.

Ahmet Davutoğlu, "Hani şimdi, 'Yerel yönetimlere daha fazla hak verilsin', yerel yönetimlere dayanan bir yaklaşımı benimsediklerini iddia ediyorlar, öz yönetimden vesair bahsediyorlar. Verilen kaynakları belediye hizmetlerine dahi yönlendirmeyen bu zihniyet, nasıl millete hizmet edebilir" diye sordu.

Van ya da Mardin'de eğer AK Parti belediyeciliği olsaydı, ilçelerin su problemlerinin, atık sorunlarının çözüleceğini anlatan Davutoğlu, "Ama bunların hiç biri yapılmadı. Çünkü onlar hemşehrilerine yatırım yapmak, onlara fayda sağlamak, onların iyiliğini gözetmek yerine kaynaklarını başka yerlere aktarmayı tercih ediyorlar. Bunlar bilinçli şekilde yapılıyor. Çünkü eğer bu yatırımlar yapılsa, halk mutlu, memnun olacak. Devlet ile halkın, devlet ile belediyenin birbirine yaklaşması mümkün olacak ve teröre zemin teşkil eden bazı hususlar tümüyle devreden kalkacak. Hizmet etmiyorlar, hizmeti geciktiriyorlar, engelliyorlar. Ta ki bölge halkı hoşnutsuz olsun ve teröre hazır bir zemin oluşsun" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu AK Parti Türkiye Dicle Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title