Haberler

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Tarihi başarıların, ilkelerin, devrimlerin, ülkemize çağ atlatan dönüşümlerin adresi olan Ak Parti, büyük Türkiye idealine ulaşmak için 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla yol almaktadır." dedi.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Divan Başkanlığı ve üyelikleri için seçim yapıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, yoklama tutanağının, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve Büyük Kongre delegeleri, Mustafa Ataş, Mehmet Doğan Kubat, Nükhet Hotar, Ömer Çelik, Fatma Betül Kaya, Selçuk Özdağ, Vedat Demiröz ve Lütfiye Selva Çam tarafından sayıldığını belirterek, salonda bin 282 delegenin mevcut olduğunu bildirdi.

Ataş, böylece 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanun'unun 14. maddesinin 9. fıkrası ve parti tüzüğünün 44/1 ve 65. maddelerince aranan kongre yeter sayısının salt çoğunluğa ulaştığını ifade ederek, kongrenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Mustafa Ataş, parti tüzüğünün ilgili maddesi gereğince, kongreyi yürütecek olan divan başkanı ve divan üyelerinin seçiminin liste halinde ve aynı anda yapılması için genel başkan yardımcılarının teklifini oylamaya sundu.

Açık oylamada, divan başkanı ve üyelerin liste halinde ve aynı anda yapılması teklifi kabul gördü.

Oylamanın ardından Ataş, parti tüzüğüne göre, genel başkan olarak gösterecekleri adaylara ilişkin tekliflerin, 5 dakika içinde açılış başkanlığına ulaştırılmasını istedi.

Daha sonra, kongrenin açılış konuşmasını yapan Ataş sözlerine, "AK Parti'nin kurucusu ve büyük hareketin tartışmasız lideri, partimize 13 yıl 13 gün şerefle, onurla, gururla genel başkanlık yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı muhabbetle selamlıyorum" ifadeleriyle başladı.

"Mukaddesat, ülke birliği ve bütünlüğü için mücadele ederken, şehadet şerbetini içenleri rahmetle, gazileri de şükranla yad ettiklerini" vurgulayan Ataş, "Allah hepsinden razı olsun. Bugüne kadar teşkilatlarımızda görev yapan, birlikte yol yürüdüğümüz ama aramızda bulunamayan, ahirete intikal etmiş bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çıktığımız onurlu yürüyüşümüz devam ediyor." dedi.

Aktaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Tarihi başarıların, ilkelerin, devrimlerin, ülkemize çağ atlatan dönüşümlerin adresi olan AK Parti büyük Türkiye idealine ulaşmak için 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla yol almaktadır. AK Parti, adaletin ve hakkaniyeti şiar edenlerin hizmeti esas alanların hareketidir. Bir davanın, sevdanın, bir kutlu yürüyüşün adıdır, AK Parti. 14 yıl boyunca büyük zorlukları, badireleri büyük meydan okumaları aşarak, milli iradeye, milletin emanetine sahip çıkarak büyük işler başarmıştır."

AK Parti'nin başarısında kardeşlik hukukunun esas alınması, birlik, beraberliğin korunmasının etkili olduğunu belirterek, "Tehditler, meydan okumalar, tezgahlar, kumpaslar, nifak girişimleri AK Parti'nin sarsılmaz duvarına çarpmış, yerle bir olmuştur." dedi.

Türkiye'nin ve AK Parti'nin birlik, bütünlüğünün kardeşlikten, samimiyetten, Allah için birbirini sevmekten geçtiğini anlatan Ataş, partisinin kongrelerinin tüm partilere örnek olacak şekilde güzel ve coşkulu geçtiğini bildirdi.

Kongrenin hazırlık aşamasında emeği geçenlere ve partinin bugünlere gelmesinde emeği bulunan isimsiz kahramanlara teşekkür eden Ataş, "27 Ağustos 2014 tarihinde yapılan kongrede görevi devralan Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, bu görevi başarıyla yerine getirmiştir, şükranlarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Bugün yapılacak kongrede de delegelerin teveccühü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Genel Başkanlık görevini devralacağını aktaran Ataş, Yıldırım'a başarılar diledi.

Divan Başkanlığına Adalet Bakanı Bozdağ seçildi

Kongre Divan Başkanlığına, Adalet Bakanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ seçilirken, TBMM Grup Başkanvekili İlknur İnceöz Divan Başkan Yardımcısı, Divan üyeliklerine de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Merih Ecertaş, Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, İstanbul İl Başkanı Selim Temurci getirildi.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Ataş AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title