Haberler

AK Parti 2. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Bugünkü Şişli skandalı, İSKİ skandalının en az 100 katıdır.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bugünkü Şişli skandalı, İSKİ skandalının en az 100 katıdır. Şişli'de bir siyasi, bir ahlaksızlık rantı var. Bunu deşerseniz altından çok büyük pislik çıkar. Bunun altında CHP ezilecektir" dedi.

Karahayıt'ta bir otelde düzenlenen AK Parti 2. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan Eroğlu, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın su sıkıntısı riskine karşı özel planlamalar yaparak büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Eroğlu, şu anda kadar bin 400 dere ıslah ettiklerini, 3 yıl önce "1000 günde 1001 gölet" projesi kapsamında konulan hedefin mayıs ayında tamamlanacağını söyledi.

Türkiye'de 60 yılda 461 gölet yapılırken, 3 yılda 1001 gölet yaptıklarını kaydeden Eroğlu, "Hükümetlerin içerisinde tabiatı en çok koruyan, çevreyi en iyi koruyan hükümet bizim hükümetimiz. Çevre konusunda 2002 yılında toplam atık suların yüzde 33 arıtılıyordu, şimdi bu rakam yüzde 80'e ulaştı. Türkiye'nin yüzde 80'ine katı atık tesis kuruldu. Dünyada pek çok ülkede orman varlığı azalırken, Türkiye'de orman varlığı artıyor" diye konuştu.

2015 Haziran ayı seçimleri

Mahalli idareler ve belediyecilik denince akla AK Parti'nin geldiğini, bunun temelinin 1994 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde atıldığını ifade eden Eroğlu, o dönemde su sıkıntısı ve çevre kirliliği sorunlarının en üst noktada olduğuna dikkati çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"O dönemde gazeteler, Fatih Nehri'nden korunmak için gaz maskesini promosyon olarak dağıtırdı. Kokusundan geçilmezdi. Caddeler çöp dağına dönüşmüştü. Gerek belediye gerek İSKİ'de büyük skandallar ortaya çıkmıştı. Aslında İSKİ skandalı demek doğru değil, o partinin, o zihniyetin skandalıdır. Ben o skandalları en iyi bilen biri olarak İSKİ'nin başına geldim. Bugünkü Şişli skandalı, İSKİ skandalının en az 100 katıdır. Şişli'de bir siyasi, bir ahlaksızlık rantı var. Bunu deşerseniz altından çok büyük pislik çıkar. Bunun altında CHP ezilecektir. Yolsuzluktan bahsedenler dönüp kendilere baksınlar.

Belediyede göreve başlayınca İSKİ'ye o kadar yatırımlar yapıldı ki su meselesi kökünden çözüldü. İstanbul'a çok büyük yatırımlar yapıldı. İstanbul köy görünümünden artık dünyanın incisi haline geldi. İşte AK Parti farkı bu. Türkiye'de bütün belediyelerimiz destan yazdı."

Haziran ayından yapılacak seçimin Türkiye için bir milat olacağını söyleyen Bakan Eroğlu, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin Gezi olaylarında, 17-25 Aralık'ta denemeler yaptıklarını ancak başarısız olduklarını, şimdi umutlarını Haziran ayında yapılacak seçimlere bağladıklarını belirtti.

Eroğlu, "Bu millet 2015 yılında yapılacak seçimlerde de onların heveslerini kursaklarında bırakacaktır" dedi. - Denizli

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Ak Parti Türkiye Şişli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title