Haberler

AK Parti 14'üncü Kuruluş Yıl Dönümü

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "Türkiye hükümetsiz kalmayacağına göre Anayasa bir parlamento hükümeti öngörüyor.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "Türkiye hükümetsiz kalmayacağına göre Anayasa bir parlamento hükümeti öngörüyor. Bu parlamento hükümeti de her partinin yer alacağı bir hükümetin kurulması demektir. MHP eğer bunu istiyorsa istemedikleri HDP'nin, bu parlamento hükümetinde yer alacağını biliyor olmaları lazım" dedi.

AK Parti Yunus Emre İlçe Teşkilatı tarafından Yunusemre Belediyesi Muradiye Sosyal Tesisleri'nde AK Parti'nin 14. kuruluş yıl dönümü ile Yunusemre İlçe Danışma Meclisi'ne katılan Berber, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AK Parti ile CHP'nin koalisyon görüşmelerinde bir sonuç çıkmaması konusuna değinen Berber, "İki ayrı siyasi kolun bütün alanlarda uzlaşarak hükümet kurmasının mümkün olmadığı ortadadır. Dolayısıyla uzlaşılabilecek konularda reform hükümetini kurmak üzere CHP'ye bir koalisyon teklif ettik ama onlar böyle bir koalisyona yanaşmadılar" diye konuştu.

MHP'nin koalisyonla ilgili kapıları en başından kapattığını dile getiren Berber, MHP'nin amacının başkalarını yönlendirmek olduğunu söyledi.

Vatandaşın MHP'nin ne yaptığını merak ettiğini ifade eden Berber, "Yani 'Siz siyasi parti değil misiniz? 'Sizin amacınız hükümet olmak değil mi? diye soruyor vatandaş. Bir parti 'Millet bana muhalefet görevi verdi' diyip iktidardan kaçamaz. Bunların yaptığı alenen ve resmen iktidardan kaçmaktır. Sonra da diyorlar ki 'Taşın altına vücudumuzu koyarız.' Kimse onlardan vücudunu falan istemiyor. Bu millete hizmet davasında elinizi taşın altına koymanız isteniyor" şeklinde konuştu.

"Millet o zaman kararını verecek"

Her şeyin milletin gözü önünde olduğuna dikkat çeken Berber, "Eğer hükümet çıkmazsa anayasal bir zorunluluk olarak seçime gidilecek. Millet o zaman kararını verecek. Seçime kadar nasıl bir hükümet kurulmalı bunun tartışmaları yapılıyor. AK Parti'nin bir azınlık hükümeti ile seçime götürmesi söz konusu ama MHP buna bile destek vermeyeceklerini söylüyor" ifadelerini kullandı.

MHP'nin yanlış politika izlediğini savunan Berber, konuşmasına şöyle devam etti:

"O zaman Türkiye hükümetsiz kalmayacağına göre Anayasa bir parlamento hükümeti öngörüyor. Bu parlamento hükümeti de her partinin yer alacağı bir hükümetin kurulması demektir. MHP eğer bunu istiyorsa istemedikleri HDP'nin, bu parlamento hükümetinde yer alacağını biliyor olmaları lazım. Amaçları onun önünü açmak gibi geliyor. Bir azınlık hükümetini dahi seçim hükümeti olarak kabul etmemek HDP'nin hükümette yer almasını istemekten başka bir şey değildir. MHP'nin şu anda kafası çok karışık. Ne dediğini kimse anlamıyor."

Programa AK Parti Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, Selçuk Özdağ da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Recai Berber Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title