Haberler

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'ne Doğru

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Çetinkaya: "AK Parti, herhangi bir siyasal oluşum değildir.

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, "AK Parti, herhangi bir siyasal oluşum değildir. Partimiz, milletimizin bağrından çıkmıştır" dedi.

Çetinkaya, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin 27 Ağustos'ta Ankara'da yapılacak 1. olağanüstü kongresinde yeni genel başkanın seçileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, genel başkan adayının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladığını anımsatan Çetinkaya, kongrede Davutoğlu'na destek vereceklerini vurguladı.

Çetinkaya, AK Parti'nin milletin umudu olarak doğduğunu ifade ederek, "Partimizi 2001 yılında kurduğumuzda ülkemiz her alanda mahrumiyet ve krizler içindeydi. Milletimiz yokluklara, yolsuzluklara, yoksunluklara mahrum edilmişti. Bizler, milletimizin verdiği güçle her sorunla tek tek ilgilendik. Hayalleri gerçekleştirerek ülkemizin çehresini değiştirdik. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma kadar her alanda kalkınma hamlesi yaptık" diye konuştu.

Demokrasinin önündeki engellerin kaldırıldığına, insan hakları ve özgürlüklerin ise genişletildiğine dikkati çeken Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçtik. Çözüm süreci ile kardeşliğimizi birlik ve beraberliğimizi perçinledik. Güven ve istikrar ortamını kurduk. 12 yılda bizlere kumpaslar kuruldu. Önümüze engeller çıkarılırken bizler milletimizin gücüne dayandık. Milletimizin bize verdiği emaneti asla yerlere düşürmedik. AK Parti, herhangi bir siyasal oluşum değildir. Partimiz milletimizin bağrından çıkmıştır. Bizim partimiz 'ben' değil, 'biz' anlayışından hareket eder. Biz milletin partisiyiz. İşte bu yüzden milletimiz bizlere 2002 yılından beri destek vermektedir. Çabamız bu güvene layık olmaktır." - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

SALİH ÇETİNKAYA Ak Parti Kırşehir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title