Haberler

Ak-Kim'den Unutulmayacak Gala Yemeği

Ak-Kim, 2011 Dünya Kimya Yılı Gala Yemeği ile unutulmayacak bir organizasyona imza attı.

Kimya konusundaki öncü kimliğiyle 2011 Uluslararası Kimya Yılını sahiplenen Ak-Kim, bu kapsamda detaylı çalışmalar yürüterek, kimya dünyasını farklı bakış açılarıyla yorumlamak amacıyla ufuk açıcı ve çok yönlü programlardan meydana gelen konferanslara ve organizasyonlara sponsor olmasının yanı sıra, 2011 Uluslararası Kimya Yılı onuruna bir Gala Yemeği düzenledi.

2011 yılı, Radyum ve Polonyum'un keşfiyle Marie Curie'nin ikinci kez Kimya dalında Nobel ödülü almaya hak kazanmasının 100. yılı onuruna UNESCO ve IUPAC tarafından Uluslararası Kimya Yılı ilan edildi.

Kimyayı daha bilinir kılma ve kimyanın renkli dünyasını farklı bir bakış açısıyla ele alma vizyonuyla 19 Aralık'ta Four Seasons Bosphorus Otel Atikpaşa Salonu'nda gerçekleşen Ak-Kim Kimya Yılı Gala Yemeği, kokteyl ve büyük ilgi gören iki sergiyle başladı.

ODTÜ, Bilkent ve Hacettepe Üniversiteleri Kimya Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu "Her Yönüyle Kimya Sempozyumu" tarafından düzenlenen ve kimyasal bağ sayılarına mutabık kalınarak katılım gösterilen molekül tasarım yarışması "Çok Güzel Moleküller Bunlar" Sergisi büyük ilgi çekti.

Prof. Dr. Ömer Zaim'in şahsi koleksiyonundan oluşan Filatelide Kimya Sergisi ise; Louis Pasteur, Marie Curie, 2011 Dünya Kimya Yılı, Simya Dönemi Kimyacıları, Kimyaya Geçiş Dönemi Kimyacıları, Kimya Dönemi Kimyacıları, Nobel Ödülü Kazanan Kimyacılar, Kimya Kuruluşları, Kimyanın Kazandırdıkları, Kimyasal Savaş ve Kimya Sanayi konularında birbirinden ilginç pulları bir araya getirdi.

Moderatörlüğünü tecrübeli spiker Jülide Ateş'in üstlendiği gecede, ünlü gazeteci Ayşe Arman, Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk ve Ak-Kim Genel Müdürü Fatih Tanverdi yaptıkları konuşmalarla kimyanın hayatımızdaki önemine dikkat çekti.

Türk kimya sektörünün öncüsü Ak-Kim'in kimyaya verdiği önem doğrultusunda düzenlediği ve oldukça renkli geçen gecenin ilerleyen saatlerinde alanında deneyimli üç müzisyenden oluşan Contempo grubu klasikleşmiş tango eserlerini içeren müzik performansını sergileyerek, geceye katılan misafirlere unutulmaz anlar yaşattı. Kimya alanında ara vermeden sürdürdüğü çalışmalarıyla 2011 Dünya Kimya Yılı'nı sahiplenen Ak-Kim, hayata geçirdiği projelerinin dışında, düzenlediği gala gecesiyle de kimyanın yaşamımızdaki yerinin altını bir kez daha çizdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bosphorus Otel Ak Kim Kimya Marie Curie Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title