Haberler

Ak Gençler Mehmet Akif Ersoy'u Andı

AK Gençler milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u andı.

AK Gençler milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u andı.

AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları milli şair Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 77. yıldönümünde anma programı düzenledi. Araştırmacı yazar Talha Uğurluel'in konuşmacı olduğu Karesi Avm Toplantı Salonu'ndaki konferansa AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan yardımcıları Ali Taylan Öztaylan, Emre Cemil Ayvalı, AK Parti Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Okur, Gençlik Kolları Başkanı Zafer Dağarcıkoğlu, Kadın Kolları Başkanı P. Mutlu Aydemir ilçe teşkilatları ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Zafer Dağarcıkoğlu'nun Başbakan Erdoğan için yazmış olduğu "Ustam" adlı şiiri dakikalarca alkışlandı. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Taylan Öztaylan'ın seslendirdiği Mehmet Akif'in "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiiri dinleyicileri duygulandırdı. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, Mehmet Akif'i anma programına gösteriilen ilginin çok güzel olduğunu belirterek organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından kürsüye gelen araştırmacı yazar ve tarihçi Talha Uğurluel, "Zor Günlerin Adamı Mehmet Akif" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Mehmet Akif Ersoy'un hayatının bütün ayrıntılarıyla anlatıldığı sunum, Talha Uğurluel'in Mehmet Akif Ersoy'un 11 yıl gurbette kaldığı Mısır'daki evinin önünde çekilmiş görüntüleriyle başladı. Talha Uğurluel, Mehmet Akif'in hayatından 150 adet fotoğraf karesiyle oluşturduğu sunum eşliğinde programa katılanlara bilgi verdi. Uğurluel, "Bir aksiyon adamı olan Mehmet Akif her yönüyle örnek alınması gereken bir insandı" dedi.

"ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN"

Konferansta sunumda anma programına Mehmet Akif Ersoy'un vefatından önce söylediği, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözü damgasını vurdu. Talha Uğurluel'in sunumuyla sona eren programın ardından açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Zafer Dağarcıkoğlu, "Mehmet Akif Ersoy bu milletin yetiştirdiği nadir kişilerden biridir. Milli şairimiz vefatının 77. yılının anısına bu akşam programımızda bizleri yalnız bırakmayan başta Talha Uğurluel hocamız olmak üzere, tüm AK Parti İl Teşkilatımıza, Gençlik Kollarımızda görev alan tüm genç kardeşlerime ve Balıkesir halkımıza teşekkür ederim. Mehmet Akif'i anmak ve anlamak hepimizin görevi olduğu gibi tıpkı 77 yıl önce nasıl ki naaşına bir devlet töreni çok görülmüş de ona millet sahip çıkmışsa, bugün de yine millet milli şairine sahip çıkmaktadır. Umarım sadece salonlarda ölüm yıldönümünde anılmaktan daha çok dünyaya bakış açısıyla, insanlığa olan sevgisiyle, vatan sevdasıyla, o dik duruşuyla hepimizin hayatına örnek teşkil eder" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Yerel Haberler

title