Haberler

AK Düşen Saçları 58'inden Sonra Siyahlaştı

Güncelleme:

Kuluncak ilçesi Sultanlı Mahallesi'nde oturan ve çiftçilikle uğraşan 3 çocuk babası Kılıç, yaklaşık 2 yıl önce kusma, halsizlik ve nefes darlığı şikayetiyle Malatya Devlet Hastanesine başvurdu. Tetkikleri yapılarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilen Kılıç'a, kan kanseri teşhisi konuldu.

BEYAZ SAÇ VE SAKALLARI SİYAHLAŞTI

Tedavisine başlanan Kılıç'a, yaklaşık 2 aylık kemoterapi uygulamasının ardından 45 yaşındaki kardeşi Turan Kılıç'tan ilik nakli yapıldı. Başarılı geçen nakille sağlığına kavuşan Kılıç, hastanede bir süre gözlem altında kaldıktan sonraki süreçte, beyaz saç ve sakallarının siyahlaştığını fark etti.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığı nedeniyle zor günler geçirdiğini, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

"YAŞIM 30 İKEN SAÇIM SAKALIM BEMBEYAZDI, ŞİMDİ..."

Beyaz saç ve sakallarının, tedavisinin ardından siyahlaşmasının kendisine ayrı mutluluk yaşattığını anlatan Kılıç, "İlik naklinden sonra tıraş olmak istedim. Bir de baktım ki sakallarım siyah olmaya başlamış. Yaşım 30 iken saçım sakalım bembeyazdı. Bugün 58 yaşına gelmişim, saçım, bıyığım siyah çıkıyor. Bunun kemik iliği nakliyle alakalı olup olmadığını bilmiyorum" dedi.



Saç ve sakalının siyahlaşmasına çevresindekilerin de şaşırdığını belirten Kılıç, "Eşim 'Bıyığını mı boyuyorsun?' dedi. Ben de 'Hanım, ben can derdindeyim sen bıyık boyama derdindesin. Bıyığımı nasıl boyayayım, bu Allah vergisi' dedim. İlik naklinden sonra böyle oldu. Daha sonra ailem de duruma inandı" diye konuştu.

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR DURUMA RASTLAMADIM"

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Ali Erkurt da yaklaşık 2 yıl önce hastaneye başvuran ve hemen tedavisine başladıkları Kılıç'a, kardeşinden alınan kök hücreyle kemik iliği nakli yaptıklarını bildirdi.

Kendilerine ilk başvurduğunda hastanın saç, bıyık ve sakallarının beyaz olduğunu dile getiren Erkurt, şunları kaydetti:

"Kemik iliği naklinden sonra önce hastanın saçları tamamen döküldü, daha sonra yeni çıkan saçlarının siyah olduğunu gördük. Bu da hastamız için kök hücre naklinden sonra gerçekleşen ikinci bahar. Şu an hastamız sağlıklı durumda ve rahatsızlığını yendi. Saç ve bıyıklarının da siyahlaştığını gördük. Halen de devam ediyor. Hastamızın kötü hücrelerinin ortadan kalkmasıyla, gençliğindeki gibi saç ve bıyıklarında siyah tüyleri görmemiz vücudun yenilenmesine işarettir. Daha önce böyle bir duruma rastlamadım. Hastalarımızda dökülen saçların yeniden çıktığını gördük ama siyah olduğunu görmemiştim. Hastamız 58 yaşında olmasına rağmen saçlarının tekrar siyah çıktığını görmek bizleri sevindiriyor, çünkü bu tedavinin başarısını gösteriyor."

Erkurt, bu tür durumlara şahitlik etmenin, kendilerine çalışmalarında daha fazla güç ve moral verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yaşam

Turgut Özal Ömer Kılıç Kuluncak Yerel Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (19)

Fevzi:

bu ne yaa !!! beyaz kalsaymış biraz olsun daha iyi olurmuş.

4
36
yanıtYanıtla
Fatih:

Salak Fevzi başına geldiğinde anlarsın adamla alay ediyon

yanıt12
yanıt0
konyalı:

lan fevzi sen salağan önde gideniisin , başına gelirse anlarsın anyayıda , konyayıda,

yanıt22
yanıt1
sinan:

niye gararmis labu azdimi ne dingil

2
33
yanıtYanıtla
erdemMobil-ANDROID:

Bu hasta haberleri üzerinden bile dalga geçen insanlarımızın olması eğitim seviyemizin ne kadar düşük olduğunu gösteriyor.(Dalga geçen arkadaşlara sesleniyorum; rabbim sizi hastalıkla imtihan eylemesin) Rabbim tüm hastalara rahmeti ile muamele eylesin.. Allah'ım acil sifalar versin inşallah(Amin)

32
0
yanıtYanıtla
ferit:

bence burda bu adamın hastalığınla dalga geçenlere allah bu hastalığı versin bidaha dalga geçemesinler

yanıt1
yanıt1
TIK,,,,TIK:

ALLAH YARDIMCISI OLSUN GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞ , SENİN BU HALİNE GIYBET EDENLERİN HESABINI ALLAH SORAR

32
0
yanıtYanıtla
ecdad:

Hanim: biyiginimi boyuyorsun. . . . Amca: ben can derdindeeee sen biyik derdindeeee misali :-) cevap :-) cidden o durumda insan sac sakal boyama derdinemi düser. -). . . Allah acil sifalar versin. . .

20
0
yanıtYanıtla
tarafsız Mobil-ANDROID:

Sen bu hasta insanı bir şeye benzetiyorsun kendin bi aynaya sen neye benziyosun acaba insan olmadığın kesin

19
0
yanıtYanıtla
realist:

çok önemli bir keşif aslında belki yaşlanmayı daha iyi anlayıp tedavisi bile söz konusu olabilir.

17
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title