Haberler

Ajans Press 60. Yılında Yeni Yerinde

Medya takibinde 60.yılını geride bırakan Ajans Press, Profilo AVM'ye taşındı.

Medya takibinde 60'ıncı yılını geride bırakan Ajans Press, Profilo AVM'ye taşınarak, 2.800 metrekarelik açık ofise yerleşti.

Mecidiyeköy Profilo İş Merkezi'ndeki yeni ofinin açılışında AA muharibirinin sorularını cevaplayan Ajans Press Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, 1953'ten bu yana çok yol kat ettiklerini, Sirkeci'de küçük bir ofiste başlayan serüvenin, 180 kat büyüme sonucu bu noktaya geldiğini söyledi.

Bünyesindeki PRNet, Ajans Press Teknoloji ve ITS Medya gibi diğer şirketler ile birlikte Ajans Press Group olarak yeni adreslerinde hizmet vermeye devam edeceğini ifade eden Özkan, "350 çalışanımız var, eğer teknolojiyi kullanmıyor olsaydık, 350 kişiyle yaptıklarımızı yaklaşık 2000'e yakın insana yaptırabilirdik. Biz sisteme, makineye yaptırabileceğimiz hiç bir şeyi insana yaptırmıyoruz. Önemli olan insanları daha editoryal, ürünlerin daha katma değerli hale getirilmesinde kullanmak. O açıdan teknolojiyi en üst limitlerine kadar kullanıyoruz. İnsanın yerini tutan başka bir varlık olmadığı için onu da işlerin değerlendirmesi ve toparlanmasında kullanıyoruz" diye konuştu.

Ajans Press'in kuruluşunun 60'ıncı yılından dolayı mutlu olduğunu aktaran Özkan, "40 yıldır sektörün içindeyim. Medya önemli bir güç. 25 bin medya kuruluşuna ulaştık. Sayı arttıkça takibi de zorlaşıyor. Şu an dünyada ilk ona girdik. Türkiye'de ise sektörde öncüyüz" dedi.

İstanbul Üniversitesi'nde Tekno Park'taki Ar-Ge merkezlerinde kendi teknolojilerini ürettiklerini ifade eden Özkan, "Teknolojiyi ne kadar çok kullanırsanız, müşterilerinizin ihtiyacı anında bu teknolojiden faydalanıyorsunuz. Çünkü bir okyanus düşünün, milyarlarca haber içerisinde herkesin istediğini buluyorsunuz. Ben şöyle diyorum; isteyene istediği ebatta, türde balığı yakalayıp, temizleyip salatasıyla servis ediyoruz. Çünkü zaman çok kıymetli. Google gibi arama motorlarında, ulaşmak mümkün ama değerlendirmesi çok önemlidir. Biz burada bilgiyi nitelikli hale getiriyoruz. Her bir haberin analizini olumlu mu, tarafsız mı, gibi yaklaşık 250 kritere göre yapıyoruz. Çok özel 215 sektörde analizler çıkarıyoruz. Sektörde firmanın durumu nedir? Rakiplerinin durumu nedir? Pazar payı nedir? Doğru bir şekilde ulaştıkları zaman sektörde daha aktif olabiliyorsunuz. Medya 4'üncü kuvet diyorlar ama bana göre birinci kuvvettir. Çünkü insanlar bilgiyi medyadan alıyor" şeklinde konuştu.

Başbakanlık başta olmak üzere tüm kamu kuruluşlarına ve özel sektöre hizmet verdiklerini aktaran Özkan, "Bu sayede ülkemiz büyüyor, şirketlerimiz büyüyor. bizler de buna köprü olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 81 ilde teşkilatlandık ve tüm bölgelerdeki 5000 üzerindeki ulusal, yerel gazetedeki, ekler de dahil, televizyonlar, radyolarda takip yapma imkanına sahibiz. Büyük network kurduk. Şu an itibariyle 5 ülkedeyiz ama 2015 itibariyle 50 ülkede olacağız. Ajans Press olarak amacımız dünyada ilk 3'e girmektir. Çünkü Türk markaları dünyada söz sahibi olmalıdır, fasonculuktan kurtulup kendi markalarımızı yaratmamız lazım. Bizim de hedefimiz bu. İnşallah 160 sene sonra da Ajans Press markası yaşar" ifadesini kullandı.

Açılışa aynı zamanda Ajans Press'in 81 ilden temsilcileri ile iş dünyası ve sanat dünyasından isimler katıldı.

Açılış töreninin ardından Ajans Press'in yaş günü pastası kesildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mecidiyeköy Ali Özkan Profilo Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title