Haberler

Ajans, Aralık'ta Proje Çağrısına Çıkacak

Güncelleme:

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından yapılan açıklamada Aralık ayında proje çağrısına çıkılacağı duyuruldu.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın Eylül ve Ekim 2014 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler ile devam eden proje uygulamalarının ilerleme durumları ele alındığı toplantıda, bölge planında belirtilen temel amaç ve önceliklere uygun olarak yeni proje destekleri verileceği ve bu amaçla Aralık ayı içerisinde proje teklif çağrısına çıkılacağı kaydedildi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ve Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya'nın katılımıyla Diyarbakır'da yapıldı.

Toplantıda; Eylül ve Ekim 2014 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler ile devam eden proje uygulamalarının ilerleme durumları ele alındı.

Her yıl hazırlanan programlar çerçevesinde bir sonraki yıl verilecek mali destekler için cari yılın son çeyreğinde proje teklif çağrısına çıkan ajans, 2015 yılında da hükümetin benimsediği ulusal plan ve stratejilere, bölge planında belirtilen temel amaç ve önceliklere uygun olarak yeni proje destekleri verecek. Bu amaçla Aralık 2014 ayı içerisinde proje teklif çağrısına çıkılacak.

2015 yılında proje teklif çağrısı yöntemiyle verilecek desteklere ilişkin olarak 4 mali destek programının hazırlandığının belirtildiği toplantıda; KOBİ Mali Destek Programı, Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı, Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı, Turizm ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı alanında projelere destek verileceği belirtildi. Ayrıca; Ajans Yönetim Kurulunda görüşülerek kabul edilen bu programlar, onay için Kalkınma Bakanlığına gönderilerek; Bakanlığın onayından sonra, proje başvuruları için teklif çağrısı ilan edilecek. Diyarbakır'daki toplantıda2013 ve 2014 destek programları kapsamında desteklenen ve uygulamaları devam eden projelerin uygulama ve ilerleme durumları da gözden geçirildi.

DESTEKLEME PROGRAMI KAPSAMINDA 13 PROJE UYGULANIYOR

Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen ve Karacadağ Kalkınma Ajansının uygulamasına aracılık ettiği Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında Şanlıurfa'da 4 proje ve Diyarbakır'da 9 projenin uygulaması devam ediyor. Bu program kapsamında, Şanlıurfa'da Kale Eteğinin Turizme Kazandırılması, Sokak ve Cephe İyileştirme Projesi, GAP Vadisi Proje Çizimi, Kültürel Mirasın Tanıtımı Projeleri uygulanıyor. Diyarbakır'da da surlar ve sur içindeki tarihi eserlerin (burçlar, han ve hamamlar… gibi) proje çizimleri ile restorasyon uygulamaları yapılıyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Karacadağ Şanlıurfa Eylül Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title