Haberler

Ajans, 410 Bin Lira Mali Destek Sağlayacak

Güncelleme:

Karacadağ Kalkınma Ajansı mali değerlendirme sonucu başarılı olan 8 projeye yaklaşık 410 bin TL mali destek sağlayacağını açıkladı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in katılımıyla Şanlıurfa'da yapıldı.

Toplantıya aynı zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Dairesi Başkanı Necati Pirinçcioğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve ajans yetkilileri katıldı.

Toplantıda Haziran, Temmuz ve Ağustos 2015 döneminde gerçekleştirilen faaliyetler ele alındı. Toplantı ile ilgili olarak Ajans Yönetim Kurulu başkanlığından yapılan açıklamada; 2015 yılında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın koordinasyonu ve finansmanıyla, Ajans tarafından GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programının yürütüldüğü, program için son başvuru tarihi olan 12 Haziran 2015 tarihine kadar ajansa 13 proje başvurusu yapıldığı bildirildi. Yapılan Mali ve Teknik değerlendirmeler sonucu bu projelerden 12 tanesinin başarılı olarak kabul edildiği kaydedildi.

8 PROJE DESTEKLENECEK

Doğrudan Faaliyet Desteği Programı Kapsamında 8 projenin destekleneceğinin bildirildiği toplantıda; 2015 yılı Temmuz döneminde Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında yapılan 9 proje başvurusunun değerlendirildiği, gerçekleştirilen teknik ve mali değerlendirme sonucu başarılı olan 8 projeye yaklaşık 410 bin TL mali destek (hibe) sağlanacağı öğrenildi.

Toplantıda; uygulaması sona eren 2013 yılı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı, 2013 yılı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı ve 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı'nın kapanış raporları ile uygulaması devam 2014 yılı KOBİ Mali Destek Programı, 2014 yılı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı ve 2014 yılı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı'nın ilerleme durumları gözden geçirildi. Toplantının son bölümünde, Ajans birimlerinin 2015 yılı ilk altı ayı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler ile bütçe uygulamaları hakkında Yönetim Kuruluna bilgi verilirken; 2016 Yılı Çalışma Programı, Bütçesi ve Verilecek Mali Destekler de tartışıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Hüseyin Aksoy Şanlıurfa Karacadağ Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title