Haberler

Airbus, Türkiye'ye Sert Çıktı

Güncelleme:

Airbus Başkanı Tom Enders, Türkiye'nin Airbus A400M'lerin teslimatı ile ilgili ileri sürdüğü şartların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Türkiye'yi anlaşmada yer alan takvime uymamakla suçlayan Airbus Başkanı Tom Enders, "Umarım görüşmeler çabuk ve olumlu sonuçlanır, durum çok vahim, şayet bir sonuca varılmaz ise bu anlaşmazlık tüm sanayiyi etkiler" dedi.

Airbus Başkanı Tom Enders, Fransa'nın Toulouse kentinde düzenlediği basın toplantısında, Sevilla'da yapımına devam edilen askeri operasyon bölgesine indirme kabiliyetine sahip Airbus A400M'lerden birinin geçtiğimiz yılın son ayından beri Türkiye'ye teslimat için bekletildiğini vurguladı. 

Türkiye'nin bu teslimatı neden geciktirdiğini anlamadığını ve bu belirsizliğin diğer anlaşmalı ülkeleri de yakından etkilediğini iddia eden Tom Enders, bazı ülkelerin bu sorunun aşılabilmesi için devreye girdiğini belirtti.

Airbus'dan yapılan açıklamaya göre 2014 yılı içinde ikisi Türkiye, beş tanesi Fransa, iki tanesi İngiltere ve bir tanesi de Almanya olmak üzere 10 Airbus A400M nakliyat uçağının teslimatı programlandı. Türkiye'nin bu uçaklardan toplam 10 tane sipariş verdiği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde verilen bir soru önergesi üzerine yaptığı açıklamada, Koca Yusuf adıyla bilinen ve havalandığında tam teçhizatıyla bir bölük (116 asker) askeri operasyon bölgesine indirme kabiliyetine sahip Airbus A400M'lerin tesliminin ertelendiğini açıklamış ve teslimin gecikmesinden dolayı ana yüklenici firma olan Airbus'a geçmişte olduğu gibi yaptırımların uygulanacağını vurgulamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

hhr.delen@hotmail.com:

Turkiyenin parasi kalmadi. Ayakkabi kutulari kayip .... :))

23
65
yanıtYanıtla
Altugdd@dd.com:

Turkiye Avrupaya asla acimasin...Turkiye deki en ufak olayi manset yapiyorlar..ayrica tirnak icinde yazarak basbakana hakaretleri mansetlere tasiyorlar aslinda iclerindeki haset ve kini kusuyorlar..Hollanda gibi ulkeler dunyanin en sapik ulkesi bu embesillere cok dikkat etmek lazim.. Turkiye hakkinda surekli olumsuz haber yapmak icin firsat koluyorlar..Turkye nin avrupayi tamamen ezmesi lazim..cok gec kaldik

66
7
yanıtYanıtla
serdareastside_serdar@hotmail.com:

satin makarna fiyatina sahin kömür fiyatina satin kani bes para etmezler

9
43
yanıtYanıtla
serdareastside_serdar@hotmail.com:

avrupayi ezecekmis ne ile ezeceksin onuda anlatsana? fantazilerinde mi ezeceksin? sen kimsin avrupayi ezecek? ne ilim var ne bilim ne teknoloji , sanayindeki tüm makinalar avrupa mali , mühendislerin bilim adamlarin avrupanin üniversitesinde egitim görüp geliyor , sen ne iile ezeceksin onu anlat cocuk

18
22
yanıtYanıtla
serdareastside_serdar@hotmail.com:

Bugün 28 Mart 1976M.K.E (Makine Kimya Endüstrisi) Kurumu'nun Kırıkkale Çelik Çekme Boru Fabrikası'nın açılışını yaptık. Milletimize ve Yurdumuza hayırlı olsun. Fatih Sultan Mehmet Han zamanında kurulmuş olan Tophane-i Hümayün nasıl bir çağı kapatıp, yeni bir çağı açtıysa, Tophane-i Hümayun'un devamı olan ve aynı ruh ve aynı imanı taşıyan M.K.E.Kurumunda bugünde bu fabrikanın açılışı ile yeni bir devrin açılışını yapıyoruz. Bu tesisin kuruluşunda emeği geçen bütün idarecileri, mühendis ve işçi kardeşlerimizi hürmet ve muhabbetle selamlar, hayırlı muvaffakiyetler ve hayırlı hizmetler dilerim.Başbakan YardımcısıProf. Dr. Necmeddin Erbakan'

14
20
yanıtYanıtla
HAFIF TASLIates.lokman@gmail.com:

EXCUS-WE SIR ENDERS, PARALA BAŞKA ÖNCELİKLER HARCAMIŞ DURUMDAYIZ. SİZİ BİRAZ BEKLETMEK ZORUNDAYIZ.

12
17
yanıtYanıtla
Deli_Eminkikitaka@hotmail.com:

Alo Tom, Yaptigin anlasmanin icerigini anlat da haber haber olsun.. Yolladigin birtane airbus suan kayseride coma altinda... adam gibi ucak yapin kusursuz olsun

22
6
yanıtYanıtla
serdareastside_serdar@hotmail.com:

Gömleği çıkartanların çıraklıkları döneminde 3 kuruşa peşkeş çektikleri, Kayseri Taksan daki son durum; Alımı yapan firma enson tavandaki profilleri demircilere sattı. O taksan ki fabrika yapan fabrika olarak kuruldu rahmetli tarafından yıllarca binlerce insana iş ve aş oldu. Gömlek diyip geçme düşün üstündeki kıymeti.

8
14
yanıtYanıtla
USULCAduygu35sal@hotmail.com:

DUYDUKLARINIZIN HİÇBİRİNE İNANMAYIN...GÖRDÜKYERİNİZİN YARISINA İNANIN

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title