Haberler

Ailesinin 700 yıllık soy ağacını çıkardı

ABDULLAH DOĞAN - Konya'da yaşayan Hasan Yılmaz, ailesinin 700 yıl öncesine dayanan soy ağacını 20 yıl süren araştırmasının ardından 4 metrelik özel bir kağıda yazarak kayıt altına aldı.

ABDULLAH DOĞAN - Konya'da yaşayan Hasan Yılmaz, ailesinin 700 yıl öncesine dayanan soy ağacını 20 yıl süren araştırmasının ardından 4 metrelik özel bir kağıda yazarak kayıt altına aldı.

Merkez Karatay ilçesinde yaşayan 6 çocuk babası 76 yaşındaki Yılmaz, hazırladığı soy ağacıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmaya hazırlanıyor.

Hasan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı'da doğduğunu, uzun yıllardır Konya'da yaşadığını söyledi.

Ailesinin Doğu Anadolu'da bir aşirete mensup olduğunu belirten Yılmaz, dedelerince sürdürülen ve en son babasından miras kalan soy ağacı çalışmasını, kaldığı yerden devam ettirdiğini ifade etti.

Yıllarca yaptığı çalışmada edindiği bilgileri 4 metrelik özel bir kağıda sığdırdığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bazen görüyorum; dedesinin veya onun babasının ismini bilmeyenler var. Bana biraz tuhaf geliyor. İnsanın geçmişini ve atalarını bilmemesi gerçekten ilginç. Bir çalışma başlattım. Bizim ailemiz geniş bir aşirettir. Merhum babam doğuda bilinen, tanınan biriydi. Kendisi bize, dedelerimizi atalarımızı anlatırdı. Bu bizde bir anlamda gelenektir. Bunun üzerine parçaları toplamaya karar verdim. Çalışmamda, parça parça da olsa yazılı kaynaklar vardı. Toplu halde değildi. Bana kadar uzanan aile seceremi yazdım. Ama hala akrabalarımdan eksik olanlar, ulaşamadıklarım var."

- "Rekorlar kitabına girmesini istiyorum"

Yılmaz, çalışmasında Arapça ve Kürtçe yazılı kaynaklara da başvurduğuna dikkati çekerek, "Babamdan önceki 8 kuşağı kayıt altına aldık. Soy ağacı, tahminen 700 yıl öncesine kadar dayanıyor. Çalışmaların büyük bölümünü insanlara telefonla ulaşarak, düğünlere veya taziyelere katılarak tamamladım" diye konuştu.

Bugüne kadar, yaptığı çalışmanın bir örneğine rastlamadığını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Dağılıp giden akrabalarımızı, nerede yaşadıklarını bizzat yerlerinde gidip araştırdım. Hatta İran'a gittim. Araç kiraladım ve edindiğim bilgiye göre İran'ın bazı kentlerinde yaşayan akrabalarımı araştırdım, buldum. Türkçe bilmiyorlar, dillerini unutmuşlar. En son Ağrı'ya taziyeye gittim. Orada 3-4 akrabayı da ekledim. Herkes, 'Ben kimim' bilsin istiyorum. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Çocuklarıma benden sonra devam ettirecekleri bir kültürel miras bıraktım. Amacım; çocuklarım ve onlardan sonra gelecek nesiller, ne olduklarını, atalarının kim olduğunu bilsin. Uzun uğraş verdiğim çalışmamın rekorlar kitabına girmesini istiyorum. Umarım başarırım. Bunun bir adım sonrasının rekor olmasını istiyorum. Bu beni gerçekten çok mutlu eder."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hasan Yılmaz Karatay Konya Ağrı Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title