Haberler

Ailelerine Yardım İçin Çöplüklerden Yanmamış Kömürleri Topluyorlar

Güncelleme:

Muş'ta ailelerine katkı sağlamak isteyen çocuklar, apartmanların çöplüklerinden topladıkları yanmamış kömürleri satarak geçimlerini sağlıyorlar.

Muş'un Malazgirt ilçesinde ailelerine katkı sunmak isteyen çocuklar, çöplüklerden topladıkları yanmamış kömürleri satarak evlerine ekmek götürüyor.

YANMAMIŞ KÖMÜRLERİ TEK TEK AYIKLIYORLAR

Malazgirt ilçesinde maddi durumu iyi olmayan ailelerine katkı sunmak isteyen çocuklar, çöpten topladıkları yanmamış kömürleri satıyor. Dar gelirli ailelerin çocukları, resmi dairelerin ve apartmanların kazan dairelerinden tam yanmadan çıkan kömürleri, çöpte tek tek ayıklayarak para kazanmaya çalışıyor.

ARKADAŞLARI SOKAKLARDA OYNARKEN, ONLAR EVLERİNİ GEÇİNDİRİYORLAR

Çocuklar, arkadaşları sokaklarda oyun oynarken ev bütçesine katkıda bulunmak için çöplüklerden topladıkları kömürleri eleyip, çuvallara doldurarak ya evlerine götürüyor ya da satıyor.

TOPLADIKLARI KÖMÜRLERİ ESNAFA SATIYORLAR

Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece olarak ölçüldüğü ilçede, güç şartlar altında topladıkları kömürleri esnafa satan çocuklar, böylece harçlıklarını çıkardıklarını ve aile bütçesine katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi.

''OKUYAN KARDEŞLERİMİZİN KIRTASİYE MASRAFLARINI KARŞILIYORUZ''

Ailesine yük olmamak için çöplükten kömür toplayan çocuklardan Sezer Kantarcı, "Çöpten kömür toplamayı biz de istemeyiz, ama maddi sıkıntılarımız var. Bu kömürleri satarak evimize bir katkımız oluyor ve okula giden kardeşlerimizin kırtasiye giderlerini karşılıyoruz." dedi.

GÜNDE 10 - 15 LİRA KAZANIYORLAR

Arkadaşlarıyla işbirliği içinde kömür topladıklarını belirten Kantarcı, topladıkları kömürü özellikle ilçedeki esnafa sattıklarını kaydetti. Kantarcı, günlük 10 - 15 lira kazandıklarını ifade ederek, birçok arkadaşının kazandığı parayla evlerinin geçimini sağladığını ve okula giden kardeşlerinin tüm masraflarını çıkardıklarını sözlerine ekledi.

''YANMAMIŞ KÖMÜR PARÇALARINI AYIKLIYORUM''

Çöpten kömür toplayan çocuklardan Selçuk Balcı ise, "Çöp konteynerlerinin yanına dökülen külü alıp eliyorum. Külün içinde yanmamış olan kömür parçalarını ayıklayıp torbaya biriktiriyorum. Topladığım kömürü çarşıya götürüyorum. Çarşı merkezindeki kahvelere ve dükkanlara satıyorum." diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Malazgirt Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title