Haberler

Aileleri ve Çocukları Kitap Fuarı'na Bekliyoruz

Güncelleme:

7. Kitap Fuarı tanıtım toplantısında bu fuarın, çocukların kitaplarla içi içe olmaları ve okuma akışkanlığının kazandırılması için önemli olduğu belirtildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl 16-24 Mayıs tarihleri arasında 350 yayınevi ve 450 etkinlikle 7. Kocaeli Kitap Fuarı'nı gerçekleştirecek. Fuarın tanıtımı için okul yöneticileriyle Antikkapı'da toplantı yapıldı. Toplantıya Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İmdat Akbaba ve okul yöneticileri katıldı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal toplantıda, "Bu yılki fuara 350 yayınevi yüz binlerce kitapla katılacak. Çocuklarımız bu kitapları görsünler istiyoruz. Çocuklar buraya gelmeli, kitabın kapağını açmalı, kokusunu almalı. Bunu sağlamamız gerek. Dolayısıyla çocuklarımızı aileleriyle birlikte kitap fuarında görmek istiyoruz" dedi.

KİTAPLARIN KOKULARINI HİSSETSİNLER

Yeşildal, "Çocuklar fuara gidip kitap almayabilir. Kitapların kokularını hissetsinler, yazarları görsünler, orada bir yazarla karşılaşsınlar yeter. Ama çocuk zihninde kitaplardan oluşan bu kare hiçbir zaman kaybolmayacaktır. İstiyoruz ki bu güzelliği çocuklarımızın dimağlarına bu yaşta işleyelim. Bu fırsatı elimizden kaçırmamalıyız. Safranbolu'dan, Bolu'dan, Düzce'den, Yalova'dan Bursa'dan, İstanbul'dan binlerce insan kitap fuarına geliyor. Türkiye'nin büyük yazarları yine fuarda olacak" şekliden konuştu.

OKUMA ORANI YÜZDE 5 ARTTI

Kocaeli Kitap Fuarı'yla birlikte Kocaeli'nin kitap okuma oranında Türkiye geneline göre yüzde 5 artış olduğunu belirten Yeşildal, şunları söyledi; "Kitap Fuarı her kesimden vatandaşımıza hitap ediyor. Buraya gelip de kendi rengini bulamayan vatandaşımız olamaz. Kitap Fuarı'na herkes bütün emeğini koydu. Bugün geldiğimiz noktada 7'nci yılında Türkiye'nin birinci sırasındayız. Geçen yıl 350 yayıneviyle 6'ncı Kitap Fuarı'nı 482 bin ziyaretçi ile kapattık. Bu başarı Büyükşehir'in değil, kentin tüm dinamiklerinin başarısıdır."

ÖĞRENCİLERİMİZİ VELİLERİ İLE BEKLİYORUZ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İmdat Akbaba ise konuşmasında, "Kitap okuma konusunda ilimiz çok şanslı. Bizler İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu projeye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kitap Fuarı'na gitmek, oradaki kitapları ve yazarları görmek isteyen çocuklarımızı oraya götürmek istiyoruz. İlkokul öğrencilerimizi daha çok velileri ile birlikte fuara bekliyoruz. Velisiyle gelen öğrencimiz hem birkaç kitap alma fırsatı buluyor, hem de daha rahat bir gezinti yapıyor. Kitap Fuarı önemli, çocuklarımızın böyle güzel bir imkanı fırsata dönüştürmeleri de önemli" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title