Haberler

Aileleri Fındık Toplarken, Çocuklar Eğitim Alıyor

Hayata Destek Derneği’nin, mevsimlik gezici tarımda çocuk işçiliğini engelleme programı dahilinde Düzce Çilimli’de Düzce Valiliği ve Çilimli Kaymakamlığı, çocuklar ve aileleriyle gerçekleştirdiği çalışmalarla çocukların eğitimlerine katkıda bulunuyor.

Hayata Destek Derneği'nin, mevsimlik gezici tarımda çocuk işçiliğini engelleme programı dahilinde Düzce Çilimli'de Düzce Valiliği ve Çilimli Kaymakamlığı, çocuklar ve aileleriyle gerçekleştirdiği çalışmalarla çocukların eğitimlerine katkıda bulunuyor.

Mevsimlik tarım göçüne aileleriyle birlikte katılan çocuklarla, 2012 itibariyle atölyeler düzenleyen Hayata Destek Derneği, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Ağustos ayında Düzce'ye fındık hasadına gelmiş çocuklarla birlikte çalışmalar yapıyor. Fındık toplamaya gelen çocukların eğitimlerine katkıda bulunmayı ve sağlık, iletişim, haklar, kültür ve spor başta olmak üzere temel bazı alanlarda gelişmelerini amaçlayan yaz okulunda, 4-8 yaş arasında 22 çocuk Çilimli Kaymakamlığı'nın katkılarıyla Çilimli Anaokulu'ndaki kreşe gidiyor. Okul öncesi eğitim programı gören çocuklara, Hayata Destek Derneği 2 ana öğün ve 1 ara öğün desteği veriyor. Anneleri fındık toplamaya giden çocuklar sağlıklı gıdalarla besleniyor.

Hayata Destek Derneği Proje Danışmanı Dr. Bülent İlik, çocukların Çilimli Anaokulu'nda gördükleri okul öncesi eğitimin, dil ve sosyal gelişimleri dışında bütün temel alanlardaki gelişimlerine de ciddi katkı sağladığını ve çocukları okula hazırladığını belirtti.

Çilimli Anaokulu'nda mezuniyet coşkusu yaşandı. Çocukların aileleri ile beraber, Düzce Valiliği ve Çilimli Kaymakamlığı'ndan yetkililer, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ve Hayata Destek Derneği yetkilileri ve alan sorumluların katılımı ile gerçekleşti. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Valiliği Çilimli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title