Haberler

Aileler Çözüm Paketinden Umutlu

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, Meclis Komisyonu’nda gündeme gelecek çözüm paketinin açıklanmasını umutla bekliyor.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, Meclis Komisyonu'nda gündeme gelecek çözüm paketinin açıklanmasını umutla bekliyor.

Diyarbakır'da eylemlerine devam eden aileler, Meclis Komisyonu'nda gündeme getirilecek olan çözüm paketinden umutlu olduklarını belirtti. Bu yasanın en başta buradaki ailelerin çocukları için hayırlı olmasını dileyen aileler, en kısa zamanda çocuklarının örgüt tarafından bırakılmasını istediklerini söyledi.

Burak Ölmez'in annesi Gülsen Ölmez, Meclis Komisyonu'nda gündeme gelecek olan paketi önemsediklerini kaydederek, çocuklarının gelmesiyle çifte bayram yaşayacaklarını dile getirdi. Anne Ölmez, "6 maddelik bir paket meclisten geçecek. Paketin takipçisi olacağız. Çocuklarımızdan haber almamız bizi çok heyecanlandırıyor. Memur-Sen bize klimalı çadır gönderdi. Çok teşekkür ediyoruz Allah razı olsun hepsinden. Diyarbakır gündüz 45 derece oluyor. Oruçluyuz, biraz da olsa serinledik. Çocuklarımız gelsin en büyük mutluluğumuz bu olur. Çifte bayram yapalım. Yaş sınırı olmaz inşallah, bütün çocuklar döner. Bayrama kadar çocuklarımız Allah'ın izni ile gelecektir" dedi.

Mehmet Aslan'ın annesi Zarife Aslan ise 6 maddelik paketin Meclis Komisyonu'nda değerlendirilmesin heyecanlı olduğunu söyledi. Aslan, "Diyarbakır'ın sıcağında orucumuzu çadırın altında tutuyoruz. Umudumuzu yitirmedik zor oluyor ama bekleyeceğiz. Bizim çocuklarımız gelecektir. Eziyet çekiyoruz burada, gelsinler artık dayanamıyoruz" ifadelerini kullandı.

AİLELERİN EYLEMİ 50. GÜNÜNDE

Öte yandan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 19 Mayıs'ta başlayan eylem 50. gününe girdi. Anneler, belediye önünde başlattıkları eylemlerini önce belediye önündeki refüje daha sonra Dağkapı Meydanı'na taşıdı. 50. güne giren eylemde oruç tutan aileler, Memur-Sen'in gönderdiği klimalı çadırda serinlemeye çalışıyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aslan Memur Sen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title