Haberler

Aile ve Sosyal Politikilar Bakanı Şahin, Oslo'daki Temaslarını Tamamladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Norveç'in başkenti Oslo'daki temaslarını tamamladı.

Bakan Şahin, Norveç Çocuk,  Eşitlik ve Sosyal Kapsama Bakanlığına giderek, Bakan Yardımcısı Ahmed Ghanizadeh ile işbirliği konularını görüştü.

Şahin, görüşmede, Norveç'te yaşayan Türk vatandaşlarının en büyük sorunlarından olan sosyal güvenlik alanında sigorta konusundaki eksikliklerin giderilmesi için iki ülke arasında ne gibi çalışmalar yapılabileceğini sordu.

Bakan yardımcısı Ahmed Ghanizadeh de konuyu Norveç Çalışma Bakanına ileteceğini söyledi.

Şahin, Norveç'in eşitlik ve kadın hakları konusunda dünyada örnek bir ülke konumunda bulunduğunu, ancak 3 günlük temasları sırasında bu ülkede de her şeyin mükemmel olmadığını gördüğünü belirterek, "Bu konularda burada da sorunlar olduğunu gördük. Mesala kadınların düşük ücret almaları bunlardan biri. Hayat bir mücadele, her yerde mücadele devam ediyor. Biz de Türkiye'de kadınların durumlarının düzeltilmesi, cinsiyet eşitliği alanlarında birçok düzenlemeler yaptık" dedi.

Bakan yardımcısı Ghanizadeh de Norveç'te eşitliğin çok önemli olduğunu bildirerek, "Bizim en fazla önem verdiğimiz konu bu. Demokrasi açısından da en önemli konu bu. Ama biliyorsunuz, bütün bunlara rağmen bu binanın önünde  22 Temmuz 2011'de Breivik'in yerleştirdiği bir bomba patladı" ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Norveç Çocuk,  Eşitlik ve Sosyal Kapsama Bakanlığındaki temaslarının ardından 3 günlük Oslo ziyaretini tamamladı.

Şahin'e, temaslarında, AK Parti İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek ile AB ve Dış İlişkiler Daire Birim Yöneticisi Abdülbaki Çakmak da eşlik etti. - Oslo

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Fatma Şahin Norveç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title